Vikingegryde


Sådan en god vikingegryde er jo fantastisk aftensmad, når der skal gryderet på bordet.

Det klare frostvejr i dag gjorde, at jeg fik lyst til en god, gammeldags gryderet, og jeg kastede mig derfor over vikingegryde. Jeg ved ikke, hvad der er i en “rigtig” vikingegryde, men noget med svinekød og en god sovs. Min vikingegryde indeholder grøntsager, svinekød, bacon og en dejlig cremet sovs med smag fra karry og paprika, og den smager ganske forrygende.

Vikingegryde - opskrift på lækker og billig gryderet, som hele familien vil kunne lide.

Vikingegryde

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Forslag til tilbehør

Sådan gør du

 • Hak eller snit løg, hvidløg, champignon og porrer fint. Jeg hakkede faktisk svampene også. Vega er ikke helt tosset med champignons konsistens, men når de er hakkede, bemærker hun dem ikke.
 • Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og steg de hakkede løg, hvidløg, champignon og porre sammen med karry og paprika. Lad det stege i ca. 5 minutter.
 • Brun svinekød og bacon ned oveni blandingen. Lad det stege sammen i yderligere 5 minutter.
 • Tilsæt tomatpuré og fløde, rør rundt og lad det simre i måske 10 minutter.
 • Når du er ved at være klar, rører du cremefraiche ud i sovsen og smager til med salt og peber.
 • Server med blomkålsris eller almindelige ris (eller prøv at blande de to halvt af hvert, hvis familien ikke helt køber idéen om blomkålsrisene.) Når sovsen er god, går det normalt meget nemmere.

Noter

Server med blomkålsris eller almindelige ris (eller prøv at blande de to halvt af hvert, hvis familien ikke helt køber idéen om blomkålsrisene.) Når sovsen er god, går det normalt meget nemmere.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har jo en masse mennesker på kursus i øjeblikket (Kickstart) og de har snart sort bælte i at spise Keto. Jeg tænkte derfor, at jeg da godt lige kunne vise mig som den gode rollemodel og være lidt striksere, end jeg plejer.

Jeg har haft for meget om ørerne for længe, og det betyder altid for mig, at mine måltider skrider og bliver uregelmæssige og hovsa-agtige. Det skader vist ikke at få rettet lidt op på det.

Og så er det altid rart at spise noget mad, der hedder noget. Så når ungerne kommer og spørger: Hvad skal vi have at spise, mor? Så i stedet for at jeg mumler, at vi skal have noget med grøntsager, kød og sovs, så kan jeg højt og klart sige. Vikingegryde!

Og de ved da ikke, hvad en vikingegryde er, men de bliver helt trygge ved, at det åbenbart er en kendt ret. Andre, der oplever at ungerne opfatter det sådan?

Vikinge-diæt – det nye paleo?

For noget tid siden var jeg sammen med en fremtidsforsker, der sagde, at vikinge-diæt ville blive det nye store. Spis som en viking! Jamen man kan da lige se for sig, hvordan det kommer til at slå paleo på de her kanter. Og derfor altså også nu en lækker opskrift på vikingegryde. Har du prøvet den?

Hvis du gerne vil se flere af mine gryderetter, kan du finde dem alle de gode gryder her.

Vikingegryde - opskrift på lækker og billig gryderet, som hele familien vil kunne lide.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

97 kommentarer til “Vikingegryde”

 1. Hej

  Jeg ville hører om jeg godt kunne lave retten på forhånd også bare lade den simre i 1 time eller 2 inden jeg putter cremefraichen i?

  Svar
  • Jeg tror du så skal bruge noget svinekød med højere fedtindhold. Ellers tror jeg det bliver tørt. Men ellers ja, simre og så cremefraichen i til sidst👍🏼

   Svar
 2. 4 stars
  Rigtig lækker gryderet. Jeg lavede den næsten præcis efter din opskrift, dog havde jeg kun 18 procent creme fraiche i huset. Efter ni måneder med keto (og minus 30 kg fedt) måtte jeg spørge min bedre halvdel, om jeg havde kommet for meget salt i retten. Men hun mente at den var helt fantastisk velsmagende. Jeg selv kom lidt ekstra salt og peber på min del.

  Svar
 3. Hej Jane,

  Når jeg indtaster denne opskrift på madlog.dk, så ender jeg med 117 g protein for hele retten, og ikke i nærheden af 93.6 g per portion. Taster jeg forkert eller gør du? :-D

  Mvh
  Thomas

  Svar
  • Haha shit mand! Jeg tror, der var røget et ekstra nul på en af kødmængderne :)
   Jeg har straks regnet den om, Det virker noget mere rimeligt nu, ikke? :)

   Svar
 4. Hej Jane,

  super, opskrift!!

  Vil du være flink, at skrive at ingredienserne på under “indkøbslisten”? :)
  Jeg har før handlet ind og fundet ud af, at der manglede noget under “indkøbslisten:)

  Her er det blomkål som står til sidst i opskriften..

  Mvh
  Ken

  Svar
  • Ah du tænker forslagene til tilbehør? Ja, det kunne da egentlig stå lige så fint længere oppe, så det ikke kommer som en overraskelse.

   Svar
 5. Hej Jane !
  Jeg står og vil lave den her gryde. Jeg ligger inde med en cremefraiche 18 %. Kan det gå? Eller vil det have for stor indflydelse på smagen/resultatet?

  Svar