Vietnamesiske kødboller


Disse vietnamesiske kødboller smager skønt og så har de for mig en ekstra dimension af god smag, for jeg skal nemlig besøge Vietnam for første gang næste år. Efter at have rejst meget i Thailand igennem årene, kigger vi nu på at prøve Vietnam.

Vietnamesiske kødboller - opskrift på krydrede kødboller med inspiration fra Vietnam

Vietnamesiske kødboller

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Vietnamesisk dressing

Vietnamesisk salat

Drys

Sådan gør du

  • Hak citrongræs og forårsløg fint og bland det sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til kugler og steg dem på en pande i rigeligt kokosolie.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Salat

  • Riv kinaradise, gulerødder og squash i strimler med et juliennejern.
  • Skær rødløg i både
  • Vend alle grøntsagerne i dressingen og anret salaten i skåle med kødbollerne.
  • Drys til sidst med hakkede peanuts, mynte og koriander på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vietnamesiske kødboller med masser af grøntsager

I mellemtiden er det jo oplagt, at jeg leger lidt med det vietnamesiske køkken – eller i hvert fald med de vietnamesiske smage, og her er disse vietnamesiske kødboller så skønne. Jeg spiralerede lidt kinaradise, squash og gulerod og dryssede med mynte og peanuts. Lækre, lækre sager.

Opskriften kan også sagtens bruges som foodprepping til madpakke. Salaten smager nemlig også rigtig skønt som en kold frokost og er nemt at have med og spise direkte af bøtten.

Kødbollerne kan sagtens laves af både svinekød, kalv og flæsk, hakket kyllingekød, oksekød eller lammekød. Og hvis du synes det er nemmere, kan de sagtens bages i ovnen – de skal have ca. 20 min ved 175 grader, afhængigt af hvor store eller små du laver kødbollerne.

Nå men tilbage til de vietnamesiske kødboller. Nyd denne dejlige opskrift, som smager lige så dejligt som den er pæn og indbydende at se på.

Vietnamesiske kødboller - opskrift på krydrede kødboller med inspiration fra Vietnam

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Vietnamesiske kødboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Ser super lækker ud og skal prøves i aften. Kan kødbollerne laves i airfryer fremfor på panden, eller bliver de “kedelige”.
    Mange hilsner
    Camilla

    Svar