Disse vietnamesiske kødboller smager skønt og så har de for mig en ekstra dimension af god smag, for jeg skal nemlig besøge Vietnam for første gang næste år. Efter at have rejst meget i Thailand igennem årene, kigger vi nu på at prøve Vietnam.
Ingredienser
- 500 g hakket svinekød
- 2 spsk fiskesovs
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk SukrinSirup gold
- 2 forårsløg
- 1 citrongræs
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- smagsneutral kokosolie til stegning
Vietnamesisk dressing
- 1 spsk fiskesovs
- 1 spsk risvineddike
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 tsk sødning
Vietnamesisk salat
- 300 g kinaradise
- 2 gulerødder
- 1 squash
- 1 rødløg
Drys
- frisk mynte friskhakket
- frisk koriander
- 1 rød chili skåret i skiver
- 40 g peanuts saltede og hakkede
Sådan gør du
- Hak citrongræs og forårsløg fint og bland det sammen med resten af ingredienserne.
- Form farsen til kugler og steg dem på en pande i rigeligt kokosolie.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Salat
- Riv kinaradise, gulerødder og squash i strimler med et juliennejern.
- Skær rødløg i både
- Vend alle grøntsagerne i dressingen og anret salaten i skåle med kødbollerne.
- Drys til sidst med hakkede peanuts, mynte og koriander på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vietnamesiske kødboller med masser af grøntsager
I mellemtiden er det jo oplagt, at jeg leger lidt med det vietnamesiske køkken – eller i hvert fald med de vietnamesiske smage, og her er disse vietnamesiske kødboller så skønne. Jeg spiralerede lidt kinaradise, squash og gulerod og dryssede med mynte og peanuts. Lækre, lækre sager.
Opskriften kan også sagtens bruges som foodprepping til madpakke. Salaten smager nemlig også rigtig skønt som en kold frokost og er nemt at have med og spise direkte af bøtten.
Kødbollerne kan sagtens laves af både svinekød, kalv og flæsk, hakket kyllingekød, oksekød eller lammekød. Og hvis du synes det er nemmere, kan de sagtens bages i ovnen – de skal have ca. 20 min ved 175 grader, afhængigt af hvor store eller små du laver kødbollerne.
Nå men tilbage til de vietnamesiske kødboller. Nyd denne dejlige opskrift, som smager lige så dejligt som den er pæn og indbydende at se på.
Ser super lækker ud og skal prøves i aften. Kan kødbollerne laves i airfryer fremfor på panden, eller bliver de “kedelige”.
Mange hilsner
Camilla
Jeg synes faktisk det fungerer fint i airfryeren. Jeg har ikke prøvet disse specifikt, men jeg lavede disse kyllingekødboller i airfryeren og synes, de blev megagode!
Tak for et hurtigt svar – som altid🫶🏼
Jeg har lavet kyllingebollerne i airfryeren, hvilket fungerede fint – jeg prøver 😉😘
Fantastik så meget smag i hver bid det var frisk og meget meget lækkert
Tak Pia :))