Vietnamesiske kødboller


Disse vietnamesiske kødboller smager skønt og så har de for mig en ekstra dimension af god smag, for jeg skal nemlig besøge Vietnam for første gang næste år. Efter at have rejst meget i Thailand igennem årene, kigger vi nu på at prøve Vietnam.

Vietnamesiske kødboller - opskrift på krydrede kødboller med inspiration fra Vietnam

Vietnamesiske kødboller

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Vietnamesisk dressing

Vietnamesisk salat

Drys

Sådan gør du

  • Hak citrongræs og forårsløg fint og bland det sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til kugler og steg dem på en pande i rigeligt kokosolie.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Salat

  • Riv kinaradise, gulerødder og squash i strimler med et juliennejern.
  • Skær rødløg i både
  • Vend alle grøntsagerne i dressingen og anret salaten i skåle med kødbollerne.
  • Drys til sidst med hakkede peanuts, mynte og koriander på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vietnamesiske kødboller med masser af grøntsager

I mellemtiden er det jo oplagt, at jeg leger lidt med det vietnamesiske køkken – eller i hvert fald med de vietnamesiske smage, og her er disse vietnamesiske kødboller så skønne. Jeg spiralerede lidt kinaradise, squash og gulerod og dryssede med mynte og peanuts. Lækre, lækre sager.

Opskriften kan også sagtens bruges som foodprepping til madpakke. Salaten smager nemlig også rigtig skønt som en kold frokost og er nemt at have med og spise direkte af bøtten.

Kødbollerne kan sagtens laves af både svinekød, kalv og flæsk, hakket kyllingekød, oksekød eller lammekød. Og hvis du synes det er nemmere, kan de sagtens bages i ovnen – de skal have ca. 20 min ved 175 grader, afhængigt af hvor store eller små du laver kødbollerne.

Nå men tilbage til de vietnamesiske kødboller. Nyd denne dejlige opskrift, som smager lige så dejligt som den er pæn og indbydende at se på.

Vietnamesiske kødboller - opskrift på krydrede kødboller med inspiration fra Vietnam

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Vietnamesiske kødboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 4 stars
    Ser super lækker ud og skal prøves i aften. Kan kødbollerne laves i airfryer fremfor på panden, eller bliver de “kedelige”.
    Mange hilsner
    Camilla

    Svar