Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado


Som udgangspunkt spiser jeg 100% kornfrit. Altså undtagen når jeg ikke gør [indsæt selv sarkastisk tone her]. Når jeg en sjælden gang bortviger fra det, er det, når jeg spiser vietnamesiske forårsruller. Her er pandekagerne jo lavet på rispapir, så det er stadig glutenfrit og det er simpelthen bare for godt!

For noget tid siden var jeg inviteret til middag hos min far, som på det tidspunkt stod med begge ben i flytterod. Jeg havde derfor undtagelsesvist fået lov til at tage forretten med. Min far er nemlig også glad for at lave mad, og det er altid en fornøjelse at spise hos ham. Han er dog lidt mere traditionelt anlagt,, end jeg er, og hans hjerte banker mest for det franske, så det var med bævende hjerte, at jeg medbragte ingredienser til at lave vietnamesiske forårsruller. Men de faldt heldigvis i god smag. Det er en god gæsteforret, synes jeg. Det er tilpas specielt, og imponeringsfaktoren er høj, samtidig med at tilberedelsen faktisk er nem nok, når man lige får taget på det rispapir.

Selv havde jeg adskillige fejlslagne forsøg med rispapir, før det lykkedes mig, med heftige raseri- og hysterianfald til følge. Og da jeg endelig fangede fidusen og skrev min vejledning til det, opstod der heftig debat i kommentarfeltet, for det er åbenbart lidt individuelt, hvad der virker rundt omkring. For mig virker det klart bedst at opbløde rispapirerne i koldt vand og rykke dem over på et viskestykke, når de er færdige. Herefter fylder jeg dem med alt fyldet, som jeg forinden har gjort klar. Af grøntsager bruger jeg forskellige slags, men hyppigst i hvert fald tynd snittet agurk og forårsløg og så med supplement af peberfrugt, gulerod og avokado og så selvfølgelig noget kød i form af kylling eller rejer. Men i virkeligheden er det jo kun fantasien, der sætter grænser. Friske urter er dog et must, da det er dem, der giver den gode smag. Jeg foretrækker store mængder frisk mynte og koriander. Desværre havde jeg ikke denne gang så store mængder, som jeg plejer at bruge.

Når rullearbejdet er gjort, har man et par lange ruller, som er lukkede i begge ender.

Dem skærer man over i halve, og så er de klar til spisning. De smager jo ikke af meget i sig selv, så vi dypper dem i Hoisinsauce, som er smækfyldt med sukker. Men smagen er så kraftig, at man kun behøver en lillesmule for at få den gode smag og effekt. Og så lever jeg med det den ene gang imellem.

Velbekomme :-)

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado”

Skriv en kommentar

 1. I forbindelse med mit arbejde med madspild i forbindelse med julen, hvor jeg lavede events og skrev artikler og “opskrifter”, brugte jeg faktisk friske forårsruller til at få brugt rester af and, frisk rødkål mv. Det holder også, selvom smagen er en lidt anden.

  Svar
 2. Jeg har fået det et par gange med meget tynde skiver lynstegt oksekød, og så en dressing af soya, ingefær, chili, hvidløg og sesamolie – MUMS.

  Svar
 3. Er lige faldet over dit fine indlæg, og det virker til du har rutine i at fremstille disse lære vietnamesiske forårsruller. Jeg har selv prøvet at lave dem, men syntes de kommer til at lugte underligt – altså selve rispapiret. Har du et trick til at dette ikke sker? Ved ikke om det er lige den type rispapir jeg har købt..men syntes det er virkelig ærgerligt! Har overvejet om man bør prøve at komme lidt riseddike i vandet hvor man opbløder papirene – hvad tænker du om dette?
  – Carina

  Svar
   • Hej. beklager det sene svar. men jeg er enig. de rispapirer man kan købe fra COOP lugter ikke særligt godt.
    minder om lugten fra genbrugspapir.

    Svar
 4. Long time reader – first time caller her:

  Ja, nu kan jeg godt se, at det allerede er foreslået, men en dip af 1/2 peanutbutter, 1/2 kokosmælk, smagt til med lidt kokossukker, hvidløg og chili er jo HELT fantastisk i denne sammenhæng. Det fik vi faktisk i går – men der var rispapiret virkelig en modspiller…. Må prøve din metode!

  Svar
 5. Uhm, tror at det snart skal på menuen igen. Det er jo ofte ting, man har i forvejen. Ej, måske ikke lige en and, men ellers :D.

  Svar
 6. … enig i det med anden. Og så er mango også meget velkommen :-9 Laver nogle gange peanutdip til, så kommer der også lidt mere fedt ind over…

  Svar
 7. Forrige år til nytår fik vi ikke andet (ok, en lille bitte dessert bagefter …). Havde fået så meget julemad og trængte til noget let og lækkert. Måske ikke ligefrem let :-), men and og hoisinsauce er min favorit!

  Svar
 8. Lige et spørgsmål: Jeg lavede din lææææækre bounty igår mums, de er et hit. Nå men hvad gør du med resten af kokos mælken, altså det der ikke har sat sig fast? Gemmer du det? og i så fald hvad kan man bruge det til?:) Jeg hader at smide mad ud, så hvis man kunne bruges, ville det da være helt perfekt..
  Ha’ en dejlig søndag

  Svar