Denne opskrift på vietnamesisk nudelsalat er en af mine favoritter fra Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt. Måske lyder nudelsalat og Keto lidt spøjst sammen i samme sætning, men ‘nudlerne’ her består jo selvfølgelig af grøntsager. Jeg har brugt kinaradise og squash, men det kunne også være lidt fintsnittet spidskål, rent squash eller evt. tilføjet en smule strimlet gulerod, hvis kulhydratbudgettet er ok med det.
Det er den gode sojadressing, som virkelig gør denne vietnamesiske nudelsalat til et forrygende og velsmagende måltid. Og så selvfølgelig mine to favorit-urter: mynte og koriander. Prøv den til frokost eller aftensmad en dag.
Udstyr
Ingredienser
- 300 g flanksteak
- 5 g smør eller kokosolie til stegning
Grøntsagsnudler
- 250 g kinaradise
- 250 g squash
- 2 spsk frisk mynte hakket
- 2 spsk frisk koriander hakket
Sojadressing
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 spsk limesaft
- 1 rød chili
- 1 tsk frisk ingefær revet
- 1 tsk fiskesovs
- 30 g peanuts hakket
Sådan gør du
- Opvarm kokosolie på en varm pande og steg flanksteaken, til den er mediumstegt. Tag den derefter af panden og lad den hvile.
Grøntsagsnudler
- Skær kinaradise og squash i lange strimler med en gulerodsskræller eller et juliennejern.
- Bæand strimlerne og anret dem i to skåle.
- Vend dem med friskhakket mynte og koriander.
Sojadressing
- Bland en dressing af sesamolie, soja og limesaft i en lille skål.
- Halver chili, fjern frøkernerne og hak den fint.
- Bland det i dressingen sammen med friskrevet ingefær og fiskesovs.
- Skær flanksteaken i fine strimler og anret dem oven på grøntsagsnudlerne.
- Server dressingen i en skål ved siden af.
- Drys lidt mynte, koriander og hakkede peanuts over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Erstatning for nudler
Grøntsagerne er en glimrende erstatning for nudler, og som jeg har sagt mange gange tidligere, så giver det bytte bare så god mening. Ikke alene nedsætter vi mængden af kulhydrat og reducerer blodsukkerbelastningen, men vi bytter også noget næringsfattigt med noget fiberholdigt og næringsrigt.
Dette er jo kernen i at spise Low Carb og Keto. Og med det i baghovedet er det egentlig underligt at de to kostretninger er så udskældte. Som om det at spise flere grøntsager og få flere næringsstoffer skulle være et dårligt bytte. Skør verden, vi lever i efterhånden.
Læs eller genlæs også mit hjertesuk om en sundhedsdiskurs på afveje og et fødevaresystem, der er gået i stykker.
0 kommentarer til “Vietnamesisk nudelsalat med oksekød”