Verdens bedste (gryde)-brød


Mange af jer har sikkert hørt om – eller selv prøvet – det meget omtalte grydebrød. Verdens bedste brød, kaldes det.

Brødet, som på mærkværdig vis skal bages i en gryde inde i ovnen for at få den tykkeste, mest knasende skorpe. Nu er jeg jo ikke selv brødspiser, så jeg følte mig lidt snydt her. Men derfor kan jeg jo godt bringe opskriften til glæde for jer ikke-gluten-udfordrede læsere.

Hvis nogen skulle være i tvivl er et brød som dette ikke Low Carb.

Leder du efter et low carb brød? Så se min store samling af LCHF brødopskrifter lige her.

grydebrød - få opskriften på verdens bedste - og nemmeste -brød her!

Verdens bedste (gryde)-brød

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 brød
|
14 timer

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g gær på størrelse med en ært
  • 1 liter mel (jeg brugte lidt rugmel og ellers hvedemel for resten)
  • 2-3 tsk salt (jeg brugte 2 tsk og iflg. smagsdommeren kunne det godt bruge lidt mere end det)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det kolde vand
  • Rør mel og salt i
  • Sæt til hævning på køkkenbordet i 12 timer
  • Ælt dejen forsigtigt med hænderne
  • Læg dejen til anden hævning i et fad smurt med olivenolie i 2 timer. Overdækket så dejen ikke tørrer ud.
  • Tænd din ovn på 250 grader varmluft og stil din gryde med låg derind, så den bliver varmet helt op også. Gryden skal være en 4 liters gryde (jeg brugte en høj suppegryde, og den var ikke specielt velegnet. En lidt fladere version ville have gjort sig bedre).
  • Når ovnen er varm, lader du den lige varme yderligere en ½ time, inden du tager gryden ud og forsigtigt hælder dejen der over i. Læg låg på og stil den i ovnen på en rist og sæt timeren på 30 min
  • Efter 30 min tager du låget af og giver brødet yderligere 15 min. ved 230 grader.
  • Brødet er færdigt og bør afkøle på en rist min. 20 min. inden du skærer i det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Her direkte fra ovnen

Og her til afkøling

Pivnemt, altså! Og bestemt ikke sidste gang, det bliver gæstebrødet her i huset.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Verdens bedste (gryde)-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Denne opskriftn kan sagtens efterlignes med glutenfri mel, og med stor succes:)
    Det smager himmelsk.

    Svar