Verdens bedste (gryde)-brød


Mange af jer har sikkert hørt om – eller selv prøvet – det meget omtalte grydebrød. Verdens bedste brød, kaldes det.

Brødet, som på mærkværdig vis skal bages i en gryde inde i ovnen for at få den tykkeste, mest knasende skorpe. Nu er jeg jo ikke selv brødspiser, så jeg følte mig lidt snydt her. Men derfor kan jeg jo godt bringe opskriften til glæde for jer ikke-gluten-udfordrede læsere.

Hvis nogen skulle være i tvivl er et brød som dette ikke Low Carb.

Leder du efter et low carb brød? Så se min store samling af LCHF brødopskrifter lige her.

grydebrød - få opskriften på verdens bedste - og nemmeste -brød her!

Verdens bedste (gryde)-brød

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 brød
|
14 timer

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g gær på størrelse med en ært
  • 1 liter mel (jeg brugte lidt rugmel og ellers hvedemel for resten)
  • 2-3 tsk salt (jeg brugte 2 tsk og iflg. smagsdommeren kunne det godt bruge lidt mere end det)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det kolde vand
  • Rør mel og salt i
  • Sæt til hævning på køkkenbordet i 12 timer
  • Ælt dejen forsigtigt med hænderne
  • Læg dejen til anden hævning i et fad smurt med olivenolie i 2 timer. Overdækket så dejen ikke tørrer ud.
  • Tænd din ovn på 250 grader varmluft og stil din gryde med låg derind, så den bliver varmet helt op også. Gryden skal være en 4 liters gryde (jeg brugte en høj suppegryde, og den var ikke specielt velegnet. En lidt fladere version ville have gjort sig bedre).
  • Når ovnen er varm, lader du den lige varme yderligere en ½ time, inden du tager gryden ud og forsigtigt hælder dejen der over i. Læg låg på og stil den i ovnen på en rist og sæt timeren på 30 min
  • Efter 30 min tager du låget af og giver brødet yderligere 15 min. ved 230 grader.
  • Brødet er færdigt og bør afkøle på en rist min. 20 min. inden du skærer i det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Her direkte fra ovnen

Og her til afkøling

Pivnemt, altså! Og bestemt ikke sidste gang, det bliver gæstebrødet her i huset.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Verdens bedste (gryde)-brød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Denne opskriftn kan sagtens efterlignes med glutenfri mel, og med stor succes:)
    Det smager himmelsk.

    Svar