Verdens bedste glutenfrie romkugler


Mine glutenfrie romkugler går under navnet Verdens Bedste Romkugler herhjemme. Og med rette vil jeg tillade mig at sige.

Glutenfrit brød er ellers tit en trist affære, men glutenfrie kager kan sagtens være en kæmpe nydelse. Og her vinder disse glutenfrie romkugler altså stort.

GLUTENFRIE ROMKUGLER

Verdens bedste glutenfrie romkugler

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Mal kokosmel og havregryn og hasselnødder til mel i foodprocessor.
  • Blend de udblødte dadler og rosiner for sig og blend til sidst det hele sammen.
  • Tril romkuglerne til kugler og rul dem i kokosmel.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfri romkugler

Dissse glutenfrie romkugler er lavet med kokosmel og glutenfrie havregryn og derudover dadler og rosiner som sødning. Hvis du spiser Low Carb eller Keto er disse romkugler altså ikke for dig. Så vil jeg hellere sende dig videre til fx Fatbombs – Romkugler uden kulhydrater.

I stedet er disse romkugler rigtig gode som en sundere kage fx til børnefødselsdag eller uddeling i skolen. Det kan du finde flere forslag til lige her: Idéer til børnefødselsdag med mindre sukker.

GLUTENFRIE ROMKUGLER

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Verdens bedste glutenfrie romkugler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvor mange bliver der ca. af en portion?? Tænkte de kunne være geniale at sende med min datter i vuggestuen til fødselsdag.

    Svar
  2. En nem måde man (også) kan lave romkugler på er ganske enkelt ved at blende gamle kagerester med hindbærsyltetøj og romessens. Vendes i kokosmel :) Smager fantastisk og super nemt. Kagerne kan jo bare være rester af diverse LCHF kager som man har frosset ned, og der findes en del syltetøjs-varianter der er er naturligt fri for sukker (sødet med egen frugtsukker)

    Svar
    • Det er en god pointe. Problemet er bare at det aldrig (som i ALDRIG) er lykkes mig at have en kagerest ;-) Faktisk har jeg puttet en opskrift på romkugler i den nye bog, som starter med at man bager kagen til kageresten – ha ha! bare i tilfælde af der var andre med samme problematik som mig :)

      Svar
  3. Heeiihhh
    Vil gerne prøve at lave disse men har lige et spørgsmål.
    1 espresso. ??????
    Drikker ikk rigtig kaffe osv så hvordan laver jeg lige det og hvor meget er 1
    Susanne

    Svar
  4. Ihhhhh! Del endelig! Jeg glææææææder mig, selv om jeg ‘kun’ går ned i tid. Forestiller mig, at det bliver en meget bedre verden :-)

    Svar
  5. Og i øvrigt har du også inspireret mig på anden vis – går ned i tid (arbejdstid forstås :-)) fra 1. november, og jeg glæder mig som et lille barn……

    Svar
    • Wow Anne, hvor vildt! Sejt gået af dig. Jeg kan slet ikke begynde at beskrive alle de positive forbedringer, der er sket i mit liv, siden jeg sagde mit job op. :-)

      Svar
  6. Så var det godt, jeg glemte at putte det i – mine var rigeligt snaskede :-)
    Smager dejligt og er accepteret af trøffelelskende mand :-)
    Nu står den på hvidkålspandekageburger med kyllingebøffer. Er VILD med dine opskrifter :-)

    Svar
  7. Det begynder at ligne spam det her, men der kommer lige et spørgsmål mere :-)
    Hvad gør kokosolien? Jeg glemte den nemlig :-/
    Og go weekend!

    Svar
    • Ha ha! Kokosolien giver bare saft og gør dem mere snaskede.

      Jeg tør altså ikke sige, hvor længe de holder sig. Nogle dage, en lille uges tid. Herhjemme bliver de altid spist rub og stub indenfor samme dag eller dagen efter :-)

      Svar
  8. Udbløder du også dadlerne, hvis det er de bløde, du bruger, eller dur de slet ikke? Og hvor længe udbløder du rosinerne?
    Min mand eeeeeeelsker romkugler eller trøfler, som vi plejer at kalde dem, så resultatet skulle gerne blive godt i første hug! :-)
    Bagte din gateau marcel igen sidste weekend – og den tog kegler :-)
    Anne

    Svar
    • Hvis det er de helt bløde dadler, gør jeg ikke. Men hvis de er blevet lidt tørre i det eller hvis jeg bruger de der tørrede dadler fra Urtekram gør jeg. Hvis du bruger helt friske og saftige dadler, kan det være mængden skal sættes en anelse ned. Jeg skal klart snart lave disse. Og hos mig hedder de også trøfler. Det er resten af verden, der kalder dem romkugler! Tsk tsk… ;-)

      Svar
  9. Mange tak for opskriften, de er virkelig lækre! Jeg tilføjede 1 lille tsk. vanillepulver og reven skal af en appelsin. Mums :o)

    Svar