LCHF chokoladekage


Denne LCHF chokoladekage er lavet med kun chokolade, sødning, smør og æg. Hvis du er på udkig efter den nyeste opskrift på denne skønne kage, kan du kigger her: Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage.

Verdens bedste chokoladekage - gateau Marcel i LCHF-klæder - glutenfri, sukkerfri opskrift

LCHF chokoladekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æggehviderne luftige og stive.
 • Chokolade, smør og sødning smeltes i vandbad (hedder det ikke det, når man har en skål ovenpå en gryde med kogende vand?).
 • Når chokolademassen er ensartet, røres æggeblommerne i. Jeg brugte pasteuriserede blommer af hensyn til konsistensen og nemheden, men det er selvfølgelig unødvendigt.
 • Til sidst vendes de stive æggehvider i massen, og man rører på livet løs, indtil vi igen har en ensartet masse, og herefter hældes hele herligheden i en smurt springform og bages 20 min. ved 180 grader.
 • Kagen kan godt hæve op og få en lidt mærkelig form, men den falder sammen, når den køler ned. Og smager altså virkelig bedst helt kold. Det kan virkelig betale sig at vente.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækre LCHF kager

Okay, der findes også andre virkelig lækre kager, men denne her, den slår alligevel bare de andre med flere længder. En af dens helt klare fordele – særligt for mig – er, at den ikke indeholder mel. Overhovedet! Bare smør, sødning, æg og chokolade. Voilà!

Jeg bagte en LCHF-version af kagen i dag. Vi skal have dinner party på lørdag, og til desserten skal jeg imponere herskaberne med denne lækre skabning, men jeg orker ikke rigtig at opleve mig selv høj på sukker, og jeg orker slet ikke sukker-tømmermændene. De almindelige tømmermænd kan jo være stygge nok i sig selv. Nå men meningen var, at jeg lige ville teste, om det kunne lade sig gøre at lave denne kage uden blodsukkerudsving. Og det kunne det i den grad! Se selv, er den ikke smuk?

Jeg var simpelthen så utålmodig, da den kom ud af ovnen, at jeg kun lod den få 30 min. i køleskabet, og den smagte da fint nok, men jeg følte mig i den grad forpligtet til at give den et forsøg mere her til aften, hvor den så havde tilbragt hele eftermiddagen på køl. Og nøj, en forskel! Jeg siger jer, det var himmerigsmundfulde, det der. Helt fast, næsten konfektagtig kage med intens chokoladesmag. I’m in luurve!

Verdens bedste LCHF kage. Uden blodsukkerstigning og humørsyge og akut appetit og deslige. Tak. Jeg elsker dig.

Se flere chokoladekager her:

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

85 kommentarer til “LCHF chokoladekage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det er jo ikke som navnet antyder en Gateau Marcel…
  Den rigtige laves ved at bage den ene halvdel af ‘dejen’ og derefter – når den er kølet af – komme den anden ubagte halvdel ovenpå som en slags mousse…

  Svar
  • Jamen det er vel ikke sværere end at du blot laver dobbelt portion, bager halvdelen og den anden halvdel bliver smurt ovenpå efter afkøling.
   Sådan gør jeg og det smager også rigtig dejligt evt med friske bær

   Svar
 2. Jeg brugte 75 g kokossukker og 75 g sukrin gold og den blev FANTASTISK!! Jeg bagte både den og en helt almindelig non-LCHF pæretærte med marcipancreme og gæt hvad der blev spist først! :-) Jeg tror min nevø på 9 år, tog fire gange!! Men som han sagde “Jeg har altså taget meget små stykker”…

  Svar
 3. Hej Jane,

  Er det en ikke-lchf opskrift du blot har lchf-ficeret? I så fald vil jeg prøve det med min egen opskrift :-)

  Mvh Ida

  Svar
  • Sorry, nogle gange drukner kommentarerne i mængden. Indlægget er fra 2011. Jeg kan desværre ikke huske størrelsen på formen.

   Svar
 4. Hej Jane,
  Hvilken chokolade anbefaler du, at man bruger? Jeg kiggede lige på de fleste over 80% nede i Kvickly, men de var alle sødet med sukker. Er det et bestemt mærke, der ikke er?

  Svar
  • Jeg bruger helt almindelig mørk chokolade med sukker. Mit liv er for kort til dårlig chokolade og jeg er endnu ikke stødt på en sukkerfri chokolade med god smag…

   Svar
  • Nu er det her indlæg jo næsten 3 år gammelt og jeg kan desværre ikke huske, hvordan jeg lavede opskriften dengang. I min bog har jeg en chokoladekage, der ligner lidt. Her bruger jeg 6 æg i alt. Ved ikke om det kan overføres til denne…

   Svar
  • Hej Dorthe

   Dette er desværre ikke noget svar, men jeg vil også rigtig gerne (h)vide det – kan forholde mig til antal ikke, kan ikke stå og veje henholdsvis blommer og hvider ;-)

   Svar
 5. Øv, øv, øv! Nøj hvor havde jeg set frem til denne kage, efter alle jeres savlende beskrivelser :D Men min blev helt uspiselig, virkelig besk, troede det var grundet sødemidlet, så ville trøste mig med et stykke af chokoladen indkøbt til kagen i stedet… det var så der filmen var knækket, er vild med mørk chokolade, men den indkøbte 85% økologisk anglemark chokolade sagte mest af alt af rådne rosiner! Det er en ommer! :D

  Svar
 6. Hej,

  Jeg har bagt denne kage uden sukker til mig selv, da jeg er i et detox forløb. Det er derfor kun mig i familien som spiser kagen. Har du prøvet at lave den i f.eks muffins str. Er det mon muligt og hvor længe skal den så bag?

  Vh
  janne

  Svar
 7. Jeg har lige bagt denne kage – og ovenpå kom jeg en chokoladeakum lavet af flødeskum, blandet med en smule skyr og mørk chokolade smeltet sammen med kokosolie. Det er GUF… :)

  Svar
 8. et par hurtige spørgsmål, nu er jeg jo mesteren i at lave den “rigtige” version ;) . og min familie og venner forventer den som regel.
  men i den rigtige version, er halvdelen jo bagt og den anden halvdel ubagt. kan man gøre det samme her? eller er det sukrinen der gør at det kan man ikke?
  samt i den rigtige version, piskes æggehvider med halvdelen af sukkeret og det samme gør blommerne?

  Svar
  • Jeg har lavet den med knap halvdelen som mousse. Du kan se opskriften her: http://lovinglchf.wordpress.com/2013/09/23/chokolademoussekage/
   Jeg brugte sukrin gold til hele kagen, men vil overveje at dele den i to portioner og så anvende sukrin melis til den ikke piskede del, da sukrin gold har svært ved at blive ordentligt opløst. Vi spiste den med masser af friske hindbær til, og det hjalp på den lidt kølige knasende fornemmelse. :-)

   (jeg håber, at det er okay, at jeg svarer, Jane :-)

   Mange hilsner fra Anne

   Svar
 9. Hej… Jeg kan se du ikke har kommenteret på en forespørgsel omkring hvor meget du bruger af andet sødemiddel Sukrin og birkesød i forhold til at erstatte dette med alm. sukker på 150 gr. ?? Jeg ville gerne høre hvor meget du har brugt af disse to ?

  Svar
 10. Hej Jane
  Tak for en super blog!! Jeg er ny i dette her, og er usikker på om kokossukker er ok, eller har samme dårlige indflydelse på ens blodsukker som alm. sukker. Ved du det?

  Bedste hilsner, Anne

  Svar
  • Åh, det er jo det evige dilemma med sødestoffer. Kokossukker har et GI på omkring 35 og påvirker blodsukkeret mindre end sukker men mere end sukrin, som har et GI på 0. Kokossukkers plus er, at det er mere naturligt og at det smager bedre. Minus er blodsukkerpåvirkningen og det relativt høje indhold af fruktose. Hvad du trives bedst med, tør jeg ikke sige. Det afhænger af om du vægter smag, naturlighed, kemi, blodsukkerstigning eller noget andet. Uanset, vil jeg sige at sukker/sødestoffer kun bør bruges i små mængder og bestemt ikke dagligt.

   Svar
   • Tak for svar! Jeg er nok mest til det naturlige, men måske skulle jeg prøve mig lidt frem og købe sukrin også. Kan jeg evt. udskifte sukrin med kokossukker i dine opskrifter?

    Svar
 11. Kunne man bruge halv sukrin og halv kokossukker?

  Tænker at lave den til min fødselsdag – 100% LCHF middag med grillet svinemørbrad, salat og grønt (skal lige finde ud af hvad), LCHF foccacia og noget tzatziki/bearnaisedip

  Og til slut LCHF Gateau Marcell (med den nævnte frosting)

  Ret sikker på gæsterne vil synes om det :0)

  Svar
  • Det tror jeg ville blive nogle flade muffins. Jeg tør ikke sige, hvor længe de ville skulle have :-)

   Svar
  • Ja, man kan!! Jeg lavede minimuffins i går, og godt nok falder de sammen, men de smager fantastisk og en lille topping vil gøre værket fuldendt, så de også ser præsentable ud!

   Jeg har dog sødet med 2/3 kokossukker og 1/3 sukrin gold, og gav dem 18 minutter i ovnen. Der blev 42 minimuffins ud af denne opskrift uden topping! :)

   Svar
 12. Hvor er moussen ovenpå? For som én skrev tidligere er kagen jo en mousse hvor halvdelen er bagt og resten lægges ovenpå den bagte bund. Kan man stadig gøre det med denne opskrift? Så er min verden næsten fuldent:-)

  Svar
 13. Hej Jane

  du skriver til sødningen af kagen
  “eller tilsvarende af dit foretrukne sødningsmiddel. Jeg brugte halv sukrin, halv birkesød”. Jeg er så dum til omregning men hvor mange gram er det og kan man bruge palmesukker?

  vh Smil

  Svar