LCHF chokoladekage


Denne LCHF chokoladekage er lavet med kun chokolade, sødning, smør og æg. Hvis du er på udkig efter den nyeste opskrift på denne skønne kage, kan du kigger her: Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage.

Verdens bedste chokoladekage - gateau Marcel i LCHF-klæder - glutenfri, sukkerfri opskrift

LCHF chokoladekage

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æggehviderne luftige og stive.
 • Chokolade, smør og sødning smeltes i vandbad (hedder det ikke det, når man har en skål ovenpå en gryde med kogende vand?).
 • Når chokolademassen er ensartet, røres æggeblommerne i. Jeg brugte pasteuriserede blommer af hensyn til konsistensen og nemheden, men det er selvfølgelig unødvendigt.
 • Til sidst vendes de stive æggehvider i massen, og man rører på livet løs, indtil vi igen har en ensartet masse, og herefter hældes hele herligheden i en smurt springform og bages 20 min. ved 180 grader.
 • Kagen kan godt hæve op og få en lidt mærkelig form, men den falder sammen, når den køler ned. Og smager altså virkelig bedst helt kold. Det kan virkelig betale sig at vente.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækre LCHF kager

Okay, der findes også andre virkelig lækre kager, men denne her, den slår alligevel bare de andre med flere længder. En af dens helt klare fordele – særligt for mig – er, at den ikke indeholder mel. Overhovedet! Bare smør, sødning, æg og chokolade. Voilà!

Jeg bagte en LCHF-version af kagen i dag. Vi skal have dinner party på lørdag, og til desserten skal jeg imponere herskaberne med denne lækre skabning, men jeg orker ikke rigtig at opleve mig selv høj på sukker, og jeg orker slet ikke sukker-tømmermændene. De almindelige tømmermænd kan jo være stygge nok i sig selv. Nå men meningen var, at jeg lige ville teste, om det kunne lade sig gøre at lave denne kage uden blodsukkerudsving. Og det kunne det i den grad! Se selv, er den ikke smuk?

Jeg var simpelthen så utålmodig, da den kom ud af ovnen, at jeg kun lod den få 30 min. i køleskabet, og den smagte da fint nok, men jeg følte mig i den grad forpligtet til at give den et forsøg mere her til aften, hvor den så havde tilbragt hele eftermiddagen på køl. Og nøj, en forskel! Jeg siger jer, det var himmerigsmundfulde, det der. Helt fast, næsten konfektagtig kage med intens chokoladesmag. I’m in luurve!

Verdens bedste LCHF kage. Uden blodsukkerstigning og humørsyge og akut appetit og deslige. Tak. Jeg elsker dig.

Se flere chokoladekager her:

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

85 kommentarer til “LCHF chokoladekage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Passer kh indhold på denne kage? Synes det er for mig ift at der er 150 g chokolade og sød indeholder jo ikke kh? Æg er måske maks 5 kh

  Svar
  • haha ja, det stemmer, men det er for hele kagen, fordi vi har glemt portionsangivelsen. Har lige rettet det. Men hvis du vil lave en lækker chokoladekage, så overvej gateau marcel i stedet. øøøj så god den er altså!

   Svar
 2. Hej :)
  Hvis jeg skal lave denne low Carb chokolade kage og du skriver 150g sukker hvor meget sukrin Gold ska man så erstatte med hvis det kan bruges

  Svar
  • I princippet omtrent det samme. Jeg bryder mig dog ikke om sødemidler i de mængder, da det simpelthen smager for grimt og jeg ville som minimum halvere mængden.

   Svar
 3. Hej med jer. Jeg vil bare lige informere om at hvis man udelukkende bruger Sukrin Gold i sin kage, får man sandsynligvis diarré. Taler af bitter erfaring.. Så måske man skulle blande det op med noget andet også

  Svar
 4. Endnu et spørgsmål :) Tror du jeg kan skifte sukkeret ud med kokossukker, og hvad er din generelle tanke om kokossukker.? Vh Sofie

  Svar
  • Det tror jeg sagtens du kan! Min generelle holdning til kokossukker er, at det er bedre end almindeligt sukker men at det stadig er sukker :) Jeg bruger det gerne selv og faktisk er det blandt mine foretrukne sødeningsmuligheder. Jeg bruger hellere lidt ægte end meget af noget mindre naturligt.

   Svar
   • Jeg har en ven der har laktoseintolerans og jeg skal bage en kage – overvejede denne. Tror du at det ville gøre noget med en laktosefri smør? Har du erfaring med det?

    Tak for LÆKRE opskrifter. Prøves jævntligt af herhjemme :-D

    Svar
    • Ja det tror jeg såmænd da godt. Jeg har aldrig brugt laktosefrit smør. Men husk at tjekke chokoladen også. Tror godt, den kan indeholde spor af laktose også.

     Svar
 5. Hej Jane.

  jeg bar bagt denne idag, mmm lækker!
  jeg brugte dadler til at søde den med i stedet for sødemiddel.
  kan så meget anbefales.
  Til en posion brugte jeg 90-100 gram som jeg blendede.

  Svar
 6. Hvis man som jeg er super utålmodig – især når lækkersulten melder sig – kan den bages i microovn. Jeg har haft succes med at dividere opskriften ned med 3, altså 50 g af hver ingrediens, og så bage den i en passende form i microovnen ved halv effekt (300-350 watt) i 11 min. Med en tur i fryseren efterfølgende er der en spiseklar kage på 30 min.

  Svar