Vegetarfrikadeller med edamamebønner


Vegetarfrikadeller med edamamebønner eller edamamedeller i daglig tale er en dejlig grøn opskrift på lækre grøntsagsfrikadeller. Frikadeller er selvfølgelig så meget sagt, for disse indeholder ikke kød. Kødfrie grønne deller kan vi kalde dem

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
14 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Optø edamamebønnerne.
 • Skær blomkål i buketter og put det i foodprocessoren sammen med edamamebønnerne, persille, krydderier, loppefrøskaller, æg og salt og blend, til du har en grov fars.
 • Hæld massen i en skål og smuldr feta heri. Rør farsen sammen med en gaffel.
 • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg edamamedellerne i små klatter. Vend dem forsigtigt. Lad dem stege, til de er godt gyldne på begge sider (ca. 3-4 minutter)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vegetarfrikadeller uden mel

Det største problem for Low Carbere, der gerne vil variere deres kost med kødfrie måltider er, at der er så meget mel og stivelse i vegetariske opskrifter. Men ikke her. Denne opskrift på vegetarfrikadeller er uden mel og det betyder, at kulhydratindholdet holdes i den lave ende, selvom edamamebønner nu godt nok fylder lidt i regnskabet.

Er du ligeglad med kulhydraterne, kan du sagtens putte en skefuld mel eller to i disse. Kikærtemel kunne også være et fint valg.

Vegetardeller

Vegetarfrikadeller med edamamebønner er min favorit blandt de kødfrie frikadeller. Jeg synes helt enkelt at edamamebønnerne har en dejlig smag. Edamamedellerne bliver dejligt faste i det og de er også ganske nemme at vende på panden.

Har du lyst til en god linsedelle, har jeg også en opskrift på det her: Linsedeller De indeholder dog nogle flere kulhydrater, så det er værd lige at være opmærksom på.

Vegetardeller og vegetariske opskrifter er mest egnet til dig, der spiser Low Carb og ikke til dig, der spiser Keto. Det løber simpelthen for hurtigt op. Hvis du i stedet vil lave klassiske frikadeller, har jeg naturligvis en opskrift på dem lige her.

Vegetarfrikadeller med edamamebønner

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Vegetarfrikadeller med edamamebønner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg er lidt usikker på, hvor vi skal hen med den kommentar, men nu har jeg godkendt den i tilfælde af at du bare testede funktionen :)

   Svar