Hver gang jeg har nævnt Vegas chokoladeskål på fx Instagram, er der så mange, der har spurgt nysgerrigt til, hvad den indeholder, så nu tænkte jeg, at jeg ville bringe opskriften her på bloggen, så jeg havde den at henvise til.
Vegas chokoladeskål er navnet på Vegas yndlingsmorgenmad, som jeg nogle gange laver til hende i weekenden. Men i virkeligheden kunne den lige så godt bruges som dessert. Den smager nemlig sødligt og har konsistens som en lækker chokoladedessert, men den er fyldt med gode sager.
Low Carb/LCHF er den ikke, hvis du sad og spekulerede på det.
Vegas chokoladeskål
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 100 g avokado
- 150 g frossen banan
- 2 spsk raw kakaopulver
- 1 nip vaniljepulver
- 1 spsk Whey proteinpulver neutral valgfrit
- 1 æggeblomme valgfrit
- 0,25 dl fløde eller kokosmælk
- kakaonibs valgfrit, til topping
- frysetørrede hindbær valgfrit, til topping
Sådan gør du
- Tag de frosne bananskiver ud af fryseren og lad dem tø lidt op. Hæld evt. hurtigt lidt varmt vand over dem, hvis du har travlt.
- Hæld alle ingredienser i blender/blenderglas til stavblender. Blend godt. Jeg bruger min Bamix Stavblender her.
- Server med kakaonibs og evt. frysetørrede hindbær på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Normalt når jeg laver Vegas chokoladeskål hælder jeg bare ingredienserne i og blender. Og det kan godt være lidt tilfældigt, hvad der ryger i.
Men forleden tog jeg mig sammen og afmålte ingredienserne, imens jeg lavede den. På den måde kan Vega nemlig lave den selv – Totalt win!
Ungerne har jo efterårsferie nu, og det har Søren og jeg desværre ikke rigtigt. Alligevel er vi lige stukket af et par dage. Denne gang dog ikke så eksotisk men bare til et lille sommerhus ude på vestsjælland. Det er helt old school med køjesenge og ild i brændeovnen og bare virkelig dejligt og afslappende.
Vega må derfor vente med at få sin chokoladeskål, til vi igen er hjemme i Valby.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Hejsa, jeg er lige i gang med at starte med at følge Keto. Er lidt forvirret….du skriver at man skal have 20-30g om dagen, men denne opskrift siger der er 37.7g deri. Betyder det så at den er No go? Eller hvordan sammensætter man? Er der noget jeg har misforstået?
Hej Julie
Ja lige netop. Det betyder at denne opskrift ikke er egnet til Keto, hvor du max spiser 20-30 g kulhydrat om dagen. For at sammensætte Keto kosten sundest og mest effektivt til vægttab, spiser man derfor primært kød, grøntsager og fedt. Nu er opskriften her jo min datters men i Low Carb-perioder kunne den måske også gå an.
Hej Jane
Tak for svar. Kan se du anbefaler at starte med LCHF først i overgangsperioden, så enbeller to af dagene ville det måske være ok så at få denne. Synes nemlig den ser lækker ud.
Tak for svar 😁
Kan man mon erstatte kollagen protein pulver med noget andet!?
Det ser så lækkert ud, må jeg lave til mine drenge! ?
Det udelader du bare helt. Vi bruger det mest som kosttilskud :)
Lyder virkelig lækkert, men når man ikke kan tåle avocado hvad gør man så? Kan den undværes?
Med venlig hilsen
Monica
Ja det du kan godt lave den uden avokado. Så bliver det som banan-softice, og det smager virkelig lækkert. Den er dog væsentlig sødere og jeg ville servere den som en dessert i stedet for et måltid :)
Hvor kan man købe collagenprotein. Den hjemmeside sender ikke til Danmark…
Mange hilsner
Mariann
Jeg køber det via amazon.co.uk via linket i opskriften. Nogle gange er det rigtigt at underleverandørerne ikke leverer til Danmark, men jeg plejer bare at holde øje med dem og så pludselig er der igen åbent for levering til DK. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan.
Jeg køber ind imellem dette mærke i stedet – det er ligeså fint og kommer også fra græsfodret kvæg.
Hej Jane.
Hvad er collagenprotein? Kan man bruge alm. proteinpulver i stedet?
Mvh Tina
Collagen er en type protein, som kroppen bruger som byggesten ift. hud, hår og til at vedligeholde led etc. Læs mere HER. Her er det pulver lavet af knogler og hud og i princippet er det jo det samme, som når vi koger kyllingebouillon eller fond af kraftben. Vi producerer mindre og mindre collagen, når vi bliver ældre, hvilket kan ses som løs hud etc. Collagen ser du jo ofte på rynkecremer etc. Det har ikke en komplet aminosyreprofil, så jeg bruger det egentlig mest som kosttilskud.
I opskriften her kan det fint udelades eller byttes til proteinpulver. Jeg bruger ikke ellers proteinpulver, så jeg har ikke rigtigt indblik i det.
Lækkert, lækkert, lækkert.
Men kære Jane – hvad gør jeg – når jeg ikke kan tåle banan?
Hvad kan jeg erstatte den med?
Tak for din tid og svar.
Måske jordbær, hindbær eller blåbær. Og så droppe kakaoen så det er bær-is istedet. Hvis du vil lave chokoladeskål uden banan, skal du tilsætte anden sødning. Dadler måske… men det vil ikke give helt samme fylde og konsistens ?
Mmmmm hvor ser det lækkert ud? det må prøves en dag, måske skønne her hjemme også vil elske den?
Hvis man bruger alm kakaopulver, f.eks den fra urtekram, er det så større eller mindre mængde end hvis man bruger raw?
Jeg vil sige samme mængde eller lidt mindre :) Raw kakaopulver har en ret mild smag.
Det ser lækkert ud.. Kan man lave dobbelt portion og så opbevare på køl til dagen efter?
Nej det tror jeg ikke. Bananen er jo frossen og det er med til at give den lækre konsistens ;)