Vegas chokoladeskål – til morgenmad eller dessert


Hver gang jeg har nævnt Vegas chokoladeskål på fx Instagram, er der så mange, der har spurgt nysgerrigt til, hvad den indeholder, så nu tænkte jeg, at jeg ville bringe opskriften her på bloggen, så jeg havde den at henvise til.

Vegas chokoladeskål er navnet på Vegas yndlingsmorgenmad, som jeg nogle gange laver til hende i weekenden. Men i virkeligheden kunne den lige så godt bruges som dessert. Den smager nemlig sødligt og har konsistens som en lækker chokoladedessert, men den er fyldt med gode sager.

Low Carb/LCHF er den ikke, hvis du sad og spekulerede på det. Jeg har dog nogle gange taget en skefuld af det og kommet ovenpå min chiagrød, og det er uhyrligt lækkert.

Sådan en klat cremet choko-lækkeri rækker virkelig langt. Namme!

Vegas chokoladeskål - opskrift på lækker og sund chokoladeskål fyldt med gode sager

Vegas chokoladeskål – til morgenmad eller dessert

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
5 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tag de frosne bananskiver ud af fryseren og lad dem tø lidt op. Hæld evt. hurtigt lidt varmt vand over dem, hvis du har travlt.
 • Hæld alle ingredienser i blender/blenderglas til stavblender. Blend godt. Jeg bruger min Bamix stavblender her.
 • Server med kakaonibs og evt. frysetørrede hindbær på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Chiagrød med chokoladelækkeri

Normalt når jeg laver Vegas chokoladeskål hælder jeg bare ingredienserne i og blender. Og det kan godt være lidt tilfældigt, hvad der ryger i.

Men forleden tog jeg mig sammen og afmålte ingredienserne, imens jeg lavede den. På den måde kan Vega nemlig lave den selv – Totalt win!

Ungerne har jo efterårsferie nu, og det har Søren og jeg desværre ikke rigtigt. Alligevel er vi lige stukket af et par dage. Denne gang dog ikke så eksotisk men bare til et lille sommerhus ude på vestsjælland. Det er helt old school med køjesenge og ild i brændeovnen og bare virkelig dejligt og afslappende.

Vega må derfor vente med at få sin chokoladeskål, til vi igen er hjemme i Valby.

Vegas chokoladeskål - opskrift på lækker og sund chokoladeskål fyldt med gode sager Vegas chokoladeskål - opskrift på lækker og sund chokoladeskål fyldt med gode sager
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Vegas chokoladeskål – til morgenmad eller dessert”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hejsa, jeg er lige i gang med at starte med at følge Keto. Er lidt forvirret….du skriver at man skal have 20-30g om dagen, men denne opskrift siger der er 37.7g deri. Betyder det så at den er No go? Eller hvordan sammensætter man? Er der noget jeg har misforstået?

  Svar
  • Hej Julie
   Ja lige netop. Det betyder at denne opskrift ikke er egnet til Keto, hvor du max spiser 20-30 g kulhydrat om dagen. For at sammensætte Keto kosten sundest og mest effektivt til vægttab, spiser man derfor primært kød, grøntsager og fedt. Nu er opskriften her jo min datters men i Low Carb-perioder kunne den måske også gå an.

   Svar
   • Hej Jane
    Tak for svar. Kan se du anbefaler at starte med LCHF først i overgangsperioden, så enbeller to af dagene ville det måske være ok så at få denne. Synes nemlig den ser lækker ud.
    Tak for svar 😁

    Svar
 2. Kan man mon erstatte kollagen protein pulver med noget andet!?
  Det ser så lækkert ud, må jeg lave til mine drenge! ?

  Svar
 3. Lyder virkelig lækkert, men når man ikke kan tåle avocado hvad gør man så? Kan den undværes?
  Med venlig hilsen
  Monica

  Svar
  • Ja det du kan godt lave den uden avokado. Så bliver det som banan-softice, og det smager virkelig lækkert. Den er dog væsentlig sødere og jeg ville servere den som en dessert i stedet for et måltid :)

   Svar
  • Jeg køber det via amazon.co.uk via linket i opskriften. Nogle gange er det rigtigt at underleverandørerne ikke leverer til Danmark, men jeg plejer bare at holde øje med dem og så pludselig er der igen åbent for levering til DK. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan.

   Jeg køber ind imellem dette mærke i stedet – det er ligeså fint og kommer også fra græsfodret kvæg.

   Svar
  • Collagen er en type protein, som kroppen bruger som byggesten ift. hud, hår og til at vedligeholde led etc. Læs mere HER. Her er det pulver lavet af knogler og hud og i princippet er det jo det samme, som når vi koger kyllingebouillon eller fond af kraftben. Vi producerer mindre og mindre collagen, når vi bliver ældre, hvilket kan ses som løs hud etc. Collagen ser du jo ofte på rynkecremer etc. Det har ikke en komplet aminosyreprofil, så jeg bruger det egentlig mest som kosttilskud.
   I opskriften her kan det fint udelades eller byttes til proteinpulver. Jeg bruger ikke ellers proteinpulver, så jeg har ikke rigtigt indblik i det.

   Svar
  • Måske jordbær, hindbær eller blåbær. Og så droppe kakaoen så det er bær-is istedet. Hvis du vil lave chokoladeskål uden banan, skal du tilsætte anden sødning. Dadler måske… men det vil ikke give helt samme fylde og konsistens ?

   Svar
 4. Hvis man bruger alm kakaopulver, f.eks den fra urtekram, er det så større eller mindre mængde end hvis man bruger raw?

  Svar