Varm rødkålssalat med klementiner og dadler er mit forsøg på, at lave en lækker og smagfuld men lynhurtig omgang hjemmelavet lun rødkål til julen. Denne varme rødkålssalat tager nemlig kun 20 minutter at lave inklusiv snittearbejdet. Den korte tilberedningstid gør selvfølgelig, at kålen har lidt mere bid end den klassiske varme rødkålssalat, men det synes jeg faktisk bare er dejligt.
Rødkålssalat med appelsinsaft
Rødkålssalaten er sødet med appelsinsaft, klementiner og så en smule dadler som gør, at kulhydratindholdet bliver lidt højt. Du kan evt. sætte mængden lidt ned eller udelade klementiner og dadler og nøjes med appelsinsaft, hvis du ønsker at reducere kulhydratmængden.
Portionsstørrelsen er sat ud fra, at der også er andet tilbehør på bordet fx både en varm rødkålssalat og en frisk salat. Hvis rødkålssalaten er det primære tilbehør, skal portionsstørrelsen nok sættes lidt op.
Varm rødkålssalat med klementiner og dadler
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g rødkål
- 1 cm frisk ingefær
- 1 spsk smør
- 0,5 tsk kanel
- 1 knsp stødte nelliker
- 1 øko-appelsin salt og skal herfra
- 2 klementin eller madariner
- 4 dadler
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit rødkål meget fint.
- Riv skallen af appelsinen og pres saften ud.
- Riv ingefæren fint.
- Kom smør eller kokosolie i en gryde.
- Tilsæt rødkålen og steg det kort ved middel varme.
- Kom krydderier og ingefær i og lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører i gryden.
- Tilsæt saften og skallen fra appelsinen og lad rødkålen dampe i saften yderligere 2-3 minutter under låg.
- Skræl klementinen og skær den i mindre stykker. Snit dadlen tynde i skiver.
- Vend den varme rødkål med klementin og dadler. Krydr med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker lun rødkål med ingefær og appelsin
Jeg elsker at bruge frisk ingefær i rødkålssalaterne. Jeg synes, det går fantastisk sammen med den sød-syrlige smag fra appelsin/klementin. Rødkålen kan godt være lige grov nok at spise som den er, så det klæder den rigtig godt at blive varmet op, så den bliver lidt mere medgørlig.
Jeg ville ikke tøve med at bruge denne som en moderne rødkålssalat til jul men den er i skarp konkurrence med mine andre to favoritter, nemlig den lune rødkål med ingefær og granatæbler og den friske kålsalat til julebordet.
Den får debut på mit julebord imorgen.
Kan man lave den i forvejen?? Så den bare skal lunes lidt i ovn fx.?
Skal til en masse julefrokoster, hvor jeg er eneste lowcarb-spiser😅😅
Ej hvor lækkert! Og ja, jeg laver tit de lune rødkålssalater og luner dem i de følgende dage. Jeg luner dem dog i gryde, har ikke lige prøvet i ovn.
Den kommer på tur hos familien også så!
Måske man endda kan omvende nogen;-)