Varm rødkålssalat med klementiner og dadler


Varm rødkålssalat med klementiner og dadler er mit forsøg på, at lave en lækker og smagfuld men lynhurtig omgang hjemmelavet lun rødkål til julen. Denne varme rødkålssalat tager nemlig kun 20 minutter at lave inklusiv snittearbejdet. Den korte tilberedningstid gør selvfølgelig, at kålen har lidt mere bid end den klassiske varme rødkålssalat, men det synes jeg faktisk bare er dejligt.

Rødkålssalat med appelsinsaft

Rødkålssalaten er sødet med appelsinsaft, klementiner og så en smule dadler som gør, at kulhydratindholdet bliver lidt højt. Du kan evt. sætte mængden lidt ned eller udelade klementiner og dadler og nøjes med appelsinsaft, hvis du ønsker at reducere kulhydratmængden.

Portionsstørrelsen er sat ud fra, at der også er andet tilbehør på bordet fx både en varm rødkålssalat og en frisk salat. Hvis rødkålssalaten er det primære tilbehør, skal portionsstørrelsen nok sættes lidt op.

Varm rødkålssalat med klementiner og dadler

Varm rødkålssalat med klementiner og dadler

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Snit rødkål meget fint.
  • Riv skallen af appelsinen og pres saften ud.
  • Riv ingefæren fint.
  • Kom smør eller kokosolie i en gryde.
  • Tilsæt rødkålen og steg det kort ved middel varme.
  • Kom krydderier og ingefær i og lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører i gryden.
  • Tilsæt saften og skallen fra appelsinen og lad rødkålen dampe i saften yderligere 2-3 minutter under låg.
  • Skræl klementinen og skær den i mindre stykker. Snit dadlen tynde i skiver.
  • Vend den varme rødkål med klementin og dadler. Krydr med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækker lun rødkål med ingefær og appelsin

Jeg elsker at bruge frisk ingefær i rødkålssalaterne. Jeg synes, det går fantastisk sammen med den sød-syrlige smag fra appelsin/klementin. Rødkålen kan godt være lige grov nok at spise som den er, så det klæder den rigtig godt at blive varmet op, så den bliver lidt mere medgørlig.

Jeg ville ikke tøve med at bruge denne som en moderne rødkålssalat til jul men den er i skarp konkurrence med mine andre to favoritter, nemlig den lune rødkål med ingefær og granatæbler og den friske kålsalat til julebordet.

Varm rødkålssalat med klementiner og dadler

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Varm rødkålssalat med klementiner og dadler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Den får debut på mit julebord imorgen.
    Kan man lave den i forvejen?? Så den bare skal lunes lidt i ovn fx.?

    Skal til en masse julefrokoster, hvor jeg er eneste lowcarb-spiser😅😅

    Svar