Varm kakao er da det eneste rigtige at drikke i dette vejr! Eller faktisk behøver det slet ikke være noget bestemt vejr for at varm kakao er en god idé. Især fra denne opskrift, som er sukkerfri og med få kulhydrater og som smager så afsindigt lækkert.
Varm kakao – lækkert alternativ til kaffe
Jeg er jo en hund efter en god kop kaffe. Elsker kaffe. Og interesserer mig egentlig ikke synderligt for andre varme drikke.
I perioder kan jeg dog have brug for at skrue lidt ned for kaffen og så er sådan en dejlig sag her et fint alternativ.
Hver gang snakken falder på den populære æg-latte, er der nogen, som spørger, hvad de kan gøre, hvis de ikke bryder sig om kaffe. Jeg har vist en varm kakao i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink) også, men jeg tror aldrig, jeg har lagt en her på bloggen. Så det må vi hellere lige få lavet om på.
Ingredienser
- 1 æg
- 1 spsk kokosolie reklamelink*
- 1 tsk kakaosmør reklamelink, eller et stykke mørk chokolade
- 1 spsk kakaopulver
- 1 drys vaniljepulver
- 1 drys kanel kan udelades
- 3 dråber Steviadråber eller 1 tsk Sukrin Gold, reklamelinks
- 2,5 dl kogende vand
Evt. til topping
- fløde pisket med vaniljepulver, valgfrit
Sådan gør du
- Hæld æg, kokosolie, kakaosmør og -pulver i et blenderglas sammen med din valgte sødning.
- Hæld kogende vand herover og blend nu med stavblenderen, ligesom hvis du skulle lave æg-latte.
- Hæld evt. en skefuld flødeskum på toppen, hvis du synes, det hører sig til, eller udelad det. Kakaoen er egentlig cremet nok uden.
- Drik med det samme. Den mister hurtigt varmen
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad kan jeg bruge af alternativ sødning?
Du kan sagtens bytte min valgte sødning med dine favoritter. Selv gør jeg ofte det, at jeg blander dem. På den måde bliver bismagen kamufleret lidt.Samtidig bruger jeg altid så lille mængde, jeg kan slippe afsted med, så hvis du forventer en sød varm kakao, skal du nok putte lidt ekstra i.
Kan urtegårdens økologiske kakaosmør gå her? De anbefaler den til hjemmelavede hudprodukter, men mad? Hvad bruger du Jane Faerber?
Den kender jeg ikke lige og jeg ved ikke lige om der er forskel på dem til levnedsmiddelbrug og til hudpleje.
Jeg bruger den fra The Raw Chocolate Company eller en raw en, jeg køber via BuyWholeFoodsOnline, når jeg handler der. Det er markant billigere (for en som mig, der gerne køber store partier)
Så fik jeg endelig de ting jeg havde bedstilt så jeg kan prøve kakao.. og hold nu op hvor er den god?? det er ikk sidste gang jeg lave den…
kan faktisk godt li at den ikk er så sød, som alm kakao..
Når nu flødeskum ikk er “forbudt” så skal det også på?
Tak for alle dine fantastisk opskrifter Jane de er skønne, og jeg elsker dem? Elsker at efter jeg er gået igang med lhcf har en meget bedre følelse i maven, har ikk engangs været igang i en uge endnu.. det er skønt ikk at føle over over mæt når man har spist.. din bearnaise dip den er med til næste alle aften måltider, man blir jo afhæning af den?
Det kunne jeg også godt blive af denne varme kakao?
Glædelig jul dig og din familie☃️?
Og til alle andre der læser med?
Hvor er du god, Trine!! Glædelig jul til dig også! <3
Hei. Prøv med espresso istedenfor vann:)
Berit
uuuh, hvor lækkert! En choko-kaffe! nice one!
Hvad er din holdning til gammeldags varm kakao (eller varm chokolade, som min mormor kaldte det) – altså et stykke mørkt chokolade (min 70%, gerne min yndlings på 84%) og sødmælk – varmet og pisket godt. Kan også laves med mager mælk og serveret med flødeskum på toppen. Smager så skønt.
Jeg er nemlig ikke så glad for sødemidler og vil hellere have de rene varer – bare med minimalt sukker (jeg ved godt at mørkt chokolade indeholder sukker)
Det synes jeg da egentlig er fint og lækkert, og jeg laver det ind imellem sådan til mine børn, som elsker det. :)
Hej lyder lækkert men hvor køber man sweet drops med chokolade og sukrin gold?? For den skal da prøves
Kære bandit
Kære Bandit
Damm good cup of coco! :-D Umm, har lige lavet den og sidder og nyder den nu. Helt perfekt! For at få den varm nok, varmer jeg den 45 sekunder tid microovnen efter jeg har blendet det hele sammen, så er den varm nok (pas på at den ikke bobler over!) I mangel af bedre bruger jeg flødeskum på dåsen, men det fungerer også meget fint. :-)
MUUUUUUUUUUMS! Den er for lækker.
Smager som en smeltet bounty!! (brugte kokosolie med smag, og lucuma pulver)
Tak for opskriften!
Har tænkt på om fløde og kakao blandet godt ville være en ok “kakaomælk”? – som en kold drik
Jamen, åhhhh hvor er den da bare god! Jeg tilsatte en ½ tsk lakridspulver, hvilket bare er tosset godt :-D
kan jeg erstatte sweetdrops med noget andet?
Hej Jane
Uhm, det ser lækkert ud! Passer jo perfekt til det regn-/blæsevejr januar byder på :D
Som barn af en salmonella-tid må jeg spørge: bruger I rå æg eller pasteuriserede?
Også barn af salmonellatiden her! Men rå æg! Der er ingen (eller meget minimal) salmonellarisiko i danske æg. Så lidt at selv Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at bruge rå æg. Men gode historier får jo ikke så meget medieplads som skræmmehistorier, så mange ved det endnu ikke.
Jeg går “Living on the edge” style og tager det råt – rock on!
Jeg elsker denne kakao og jeg putter ofte 1/2 tsk lakridspulver i både min æggelatte og i denne kakao og da det jo søder kan jeg sagtens nøjes med 3 dråber (chokolade)stevia. Og så gir det en lækker kant af lakrids :)
PS hvis man gerne vil ha en man kan genopvarme – fx på arbejdet, så kan man lave den der hedder bulletprof coffee (BPC) (find den på Google, der er lidt forskellige udgaver) Den er også super lækker :)
Den er SÅ lækker! Jeg putter en tsk peanut butter med chokolade smag i! og derved slipper jeg for at bruge sødemidler
Orv, hvor lækkert! Blender det fint ind?
Ja det synes jeg! Der er en lille smugle af det “knas” der er i peanut butter, i bunden, men det gør ikke noget dårligt for mig
Det er en herlig kakao, som jeg ofte laver. Jeg vil dog ikke anbefale at varme den, da man så risikerer at ægget bliver for varmt og klumper. Det har jeg prøvet med æggelatten – og det er altså ikke særlig lækkert.
Mvh Kathe
Den ser godt nok lækker ud – den må klart afprøves en dag!
Jeg har lige lavet den, den er rigtig lækker. Tænkte på om den kan laves i forvejen, sættes på køl og så varme den når man har brug for det?
Hvis du genvarmer er der stor risiko for at den skiller pga ægget.