Varm kakao


Varm kakao er da det eneste rigtige at drikke i dette vejr! Eller faktisk behøver det slet ikke være noget bestemt vejr for at varm kakao er en god idé. Især fra denne opskrift, som er sukkerfri og med få kulhydrater og som smager så afsindigt lækkert.

Varm kakao – lækkert alternativ til kaffe

Jeg er jo en hund efter en god kop kaffe. Elsker kaffe. Og interesserer mig egentlig ikke synderligt for andre varme drikke.

I perioder kan jeg dog have brug for at skrue lidt ned for kaffen og så er sådan en dejlig sag her et fint alternativ.

Hver gang snakken falder på den populære æg-latte, er der nogen, som spørger, hvad de kan gøre, hvis de ikke bryder sig om kaffe. Jeg har vist en varm kakao i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink) også, men jeg tror aldrig, jeg har lagt en her på bloggen. Så det må vi hellere lige få lavet om på.

Lækker, cremet varm kakao - low carb, LCHF og sukkerfri --> madbanditten.dk

Varm kakao

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stort glas
|
5 minutter

Ingredienser

Evt. til topping

 • fløde pisket med vaniljepulver, valgfrit

Sådan gør du

 • Hæld æg, kokosolie, kakaosmør og -pulver i et blenderglas sammen med din valgte sødning.
 • Hæld kogende vand herover og blend nu med stavblenderen, ligesom hvis du skulle lave æg-latte.
 • Hæld evt. en skefuld flødeskum på toppen, hvis du synes, det hører sig til, eller udelad det. Kakaoen er egentlig cremet nok uden.
 • Drik med det samme. Den mister hurtigt varmen

Noter

* sæt evt. mængden af kokosolie op, hvis du vælger at bruge kakaoen her som “måltidserstatning”.
TIP: smelt evt. kokosolie og kakaosmør først i en lille kasserolle.
 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad kan jeg bruge af alternativ sødning?

Du kan sagtens bytte min valgte sødning med dine favoritter. Selv gør jeg ofte det, at jeg blander dem. På den måde bliver bismagen kamufleret lidt.Samtidig bruger jeg altid så lille mængde, jeg kan slippe afsted med, så hvis du forventer en sød varm kakao, skal du nok putte lidt ekstra i.

Lækker, cremet varm kakao - low carb, LCHF og sukkerfri --> madbanditten.dk

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

51 kommentarer til “Varm kakao”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan urtegårdens økologiske kakaosmør gå her? De anbefaler den til hjemmelavede hudprodukter, men mad? Hvad bruger du Jane Faerber?

  Svar
  • Den kender jeg ikke lige og jeg ved ikke lige om der er forskel på dem til levnedsmiddelbrug og til hudpleje.

   Jeg bruger den fra The Raw Chocolate Company eller en raw en, jeg køber via BuyWholeFoodsOnline, når jeg handler der. Det er markant billigere (for en som mig, der gerne køber store partier)

   Svar
 2. Så fik jeg endelig de ting jeg havde bedstilt så jeg kan prøve kakao.. og hold nu op hvor er den god?? det er ikk sidste gang jeg lave den…
  kan faktisk godt li at den ikk er så sød, som alm kakao..
  Når nu flødeskum ikk er “forbudt” så skal det også på?
  Tak for alle dine fantastisk opskrifter Jane de er skønne, og jeg elsker dem? Elsker at efter jeg er gået igang med lhcf har en meget bedre følelse i maven, har ikk engangs været igang i en uge endnu.. det er skønt ikk at føle over over mæt når man har spist.. din bearnaise dip den er med til næste alle aften måltider, man blir jo afhæning af den?
  Det kunne jeg også godt blive af denne varme kakao?

  Glædelig jul dig og din familie☃️?
  Og til alle andre der læser med?

  Svar
 3. Hvad er din holdning til gammeldags varm kakao (eller varm chokolade, som min mormor kaldte det) – altså et stykke mørkt chokolade (min 70%, gerne min yndlings på 84%) og sødmælk – varmet og pisket godt. Kan også laves med mager mælk og serveret med flødeskum på toppen. Smager så skønt.

  Jeg er nemlig ikke så glad for sødemidler og vil hellere have de rene varer – bare med minimalt sukker (jeg ved godt at mørkt chokolade indeholder sukker)

  Svar
  • Det synes jeg da egentlig er fint og lækkert, og jeg laver det ind imellem sådan til mine børn, som elsker det. :)

   Svar
 4. Damm good cup of coco! :-D Umm, har lige lavet den og sidder og nyder den nu. Helt perfekt! For at få den varm nok, varmer jeg den 45 sekunder tid microovnen efter jeg har blendet det hele sammen, så er den varm nok (pas på at den ikke bobler over!) I mangel af bedre bruger jeg flødeskum på dåsen, men det fungerer også meget fint. :-)

  Svar
 5. MUUUUUUUUUUMS! Den er for lækker.
  Smager som en smeltet bounty!! (brugte kokosolie med smag, og lucuma pulver)
  Tak for opskriften!

  Svar
  • Også barn af salmonellatiden her! Men rå æg! Der er ingen (eller meget minimal) salmonellarisiko i danske æg. Så lidt at selv Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at bruge rå æg. Men gode historier får jo ikke så meget medieplads som skræmmehistorier, så mange ved det endnu ikke.

   Svar
 6. Jeg elsker denne kakao og jeg putter ofte 1/2 tsk lakridspulver i både min æggelatte og i denne kakao og da det jo søder kan jeg sagtens nøjes med 3 dråber (chokolade)stevia. Og så gir det en lækker kant af lakrids :)
  PS hvis man gerne vil ha en man kan genopvarme – fx på arbejdet, så kan man lave den der hedder bulletprof coffee (BPC) (find den på Google, der er lidt forskellige udgaver) Den er også super lækker :)

  Svar
 7. Den er SÅ lækker! Jeg putter en tsk peanut butter med chokolade smag i! og derved slipper jeg for at bruge sødemidler

  Svar
 8. Det er en herlig kakao, som jeg ofte laver. Jeg vil dog ikke anbefale at varme den, da man så risikerer at ægget bliver for varmt og klumper. Det har jeg prøvet med æggelatten – og det er altså ikke særlig lækkert.
  Mvh Kathe

  Svar
 9. Jeg har lige lavet den, den er rigtig lækker. Tænkte på om den kan laves i forvejen, sættes på køl og så varme den når man har brug for det?

  Svar