Varm kakao


Varm kakao er da det eneste rigtige at drikke i dette vejr! Eller faktisk behøver det slet ikke være noget bestemt vejr for at varm kakao er en god idé. Især fra denne opskrift, som er sukkerfri og med få kulhydrater og som smager så afsindigt lækkert.

Varm kakao – lækkert alternativ til kaffe

Jeg er jo en hund efter en god kop kaffe. Elsker kaffe. Og interesserer mig egentlig ikke synderligt for andre varme drikke.

I perioder kan jeg dog have brug for at skrue lidt ned for kaffen og så er sådan en dejlig sag her et fint alternativ.

Hver gang snakken falder på den populære æg-latte, er der nogen, som spørger, hvad de kan gøre, hvis de ikke bryder sig om kaffe. Jeg har vist en varm kakao i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink) også, men jeg tror aldrig, jeg har lagt en her på bloggen. Så det må vi hellere lige få lavet om på.

Lækker, cremet varm kakao - low carb, LCHF og sukkerfri --> madbanditten.dk

Varm kakao

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 stort glas
|
5 minutter

Ingredienser

Evt. til topping

  • fløde pisket med vaniljepulver, valgfrit

Sådan gør du

  • Hæld æg, kokosolie, kakaosmør og -pulver i et blenderglas sammen med din valgte sødning.
  • Hæld kogende vand herover og blend nu med stavblenderen, ligesom hvis du skulle lave æg-latte.
  • Hæld evt. en skefuld flødeskum på toppen, hvis du synes, det hører sig til, eller udelad det. Kakaoen er egentlig cremet nok uden.
  • Drik med det samme. Den mister hurtigt varmen

Noter

* sæt evt. mængden af kokosolie op, hvis du vælger at bruge kakaoen her som “måltidserstatning”.
TIP: smelt evt. kokosolie og kakaosmør først i en lille kasserolle.
 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad kan jeg bruge af alternativ sødning?

Du kan sagtens bytte min valgte sødning med dine favoritter. Selv gør jeg ofte det, at jeg blander dem. På den måde bliver bismagen kamufleret lidt.Samtidig bruger jeg altid så lille mængde, jeg kan slippe afsted med, så hvis du forventer en sød varm kakao, skal du nok putte lidt ekstra i.

Lækker, cremet varm kakao - low carb, LCHF og sukkerfri --> madbanditten.dk

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

53 kommentarer til “Varm kakao”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Åh tak! Den er vildt god. Jeg havde sådan lyst til varm kakao og besluttede mig for at prøve det. God beslutning. Nu kan jeg klare mig igennem vinteren med en varm kakao af og til.
    Jeg brugte Ekstra jomfru kokosolie og lidt spraydåse flødeskum på toppen.
    Kan man bruge MCT kokosolie i?
    Vil det være bedre for vægttab?
    Må MCT olie blandes med kogt vand?
    Hvad er forskellen på fedtsyrene i MCT Olie og Ekstra jomfru kokosolie?
    Kh. Pernille

    Svar
    • Hej Pernille
      Alle fedtkalorier er de samme ift. vægttab og der er ingen fedtkalorier, der gør at du taber dig mere. Jeg vil i stedet anbefale dig at fokusere på det, der virkelig har betydning på vægttabet, nemlig først og fremmest kalorieindtaget og dernæst kulhydrat- og proteinindtaget, da manipulation af disse hjælper med at regulere din appetit ned, så du ikke er så sulten og derved nemmere opnår kalorieindtaget.

      MCT olie er en produceret olie, hvor nogle af fedtsyrerne fra kokosolien er koncentreret. Kokosolie er bare fedt fra kokosnød, hvoraf nogle af dem er MCT-fedtsyrer (mellemkædede fedtsyrer). Begge er stadig bare fedt. MCT olie bare med den forskel at markedsføringsbudskaberne er ret vilde. Dem kan du roligt se bort fra.

      Læs evt. denne artikel om MCT-olie

      MCT olie må gerne varmes op.

      Svar
  2. Har ikke prøvet den endnu. Men har kigget på opskriften flere gange.
    Jeg undrer mig over fløden, hvad er den til?
    Der står 1 dl fløde, men kun at man skal toppe med 1 tsk flødeskum, hvis man har lyst.
    Tænker det måske så er lidt spild af fløde, hvis man skal piske 1 dl og kun bruge en tsk som topping. Eller er der noget, jeg overser?
    Hvis det ikke skal I selve drikken, kan man måske bruge usødet flødeskum på dåse (3 g kh/100 g, heraf 3g sukkerarter, og så er en tsk jo nærmest ikke måleligt.

    Svar
    • Hej Marie
      Ej det kan jeg godt se var super misvisende. Jeg har lavet det om så fløden er valgfrit topping og energiberegningen bare lavet på selve drikken.

      Og ja til den usødede flødeskum på dåse (anede ikke det fandtes :)). Det vil give en ubetydelig mængde kulhydrat at toppe med sådan en klat :)

      Svar
    • Man kan vel teknisk set drikke alting, hvis man har type 1 diabetes…
      Denne indeholder jo få kulhydrater sammenlignet med en almindelig kop varm kakao, så det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Nederst i opskriften kan du se energiberegningen med kulhydratindhold osv.

      Svar
  3. Jeg bruger bare mandeldrik og chokolade stykker med højt kakaoindhold. For det søde om at gøre, putter jeg lige lidt sukrin Gold i, hvis mandeldrikken da ikke søder tilstrækkeligt.
    Hokus pokus + en god slat flødeskum ?

    Svar
    • Hej Janni

      Der er ingen salmonelle i danske æg. Det har der ikke været i maaaaaaaange år. Selv Fødevarestyrelsen har for mange år siden fjernet den advarsel.

      Svar
    • Ja det kunne det være. Jeg putter det kun i hvis jeg har chokolade i huset – hvilket jeg stort set aldrig har, fordi jeg så spiser det?

      Svar
  4. Hej

    Jeg spekulere på hvor mange kalorier og hvor mange kuldhydrater denne her kakao indeholder? Den er super lækker, men kan blive bange for at den ikke passe ind i min livsstil, men at spise under 30 kuldhydrater om dagen

    Svar
  5. Jeg har også haft lyst til et glas varm kakao med flødeskum. Men når jeg så ser hvor mange kulhydrater der er i, så lader jeg værre. Jeg lever efter keto, ikke længere pga vægttab, nu pga. alle de andre fordele.
    Men nu bliver jeg nysgerrig, hvilke kakao bruger du ?

    Svar
    • Altså hvilken kakaopulver? Det er lidt forskelligt. Jeg køber sjældent den helt billige bagekakao men hellere en økologisk, fairtrade en. Nogle gange går jeg luksuriøst og køber valrhonas eller en raw kakao. Smag og pris følges lidt ad, synes jeg.

      Svar
  6. Hej Jane.

    Jeg følger din ketodiæt (Ketobogen) og har også de 2 første LCHF bøger. Der er nogle opskrifter markeret med ‘Striks’ som fx kakaoen. Vil du mene jeg kan forblive i ketose ved at drikke kakaoen ca. 2-3 × ugentligt? Drikker nemlig ikke kaffe/koffein.
    Og med denne lækre fede kakao er det nemt at komme i ketose. Men spekulerede bare på, om det kun er noget man kan drikke sjældent, da den fx ikke er med i Ketobogen?

    Derudover vil jeg lige høre dig om jeg godt kan spise efter opskrifterne ‘Striks’ når jeg følger den ketogene diæt?
    På forhånd tak.

    Svar
    • Mjaah. Begge dele kan formentlig fungere. Grunden til at jeg skrev Keto-bogen var for at forenkle det så meget, at der var færre fælder at falde i. Jeg så desværre alt for mange falde i fælder med for mange brøderstatninger, kager, sødemidler osv. Det fungerer ok for nogle men for mange fastholder det dem i trangen til sødt, hvilket gør det svært at lykkes med kalorieunderskud og vægttab.

      At ændre sit mindset til at man primært spiser kød, grønt og fedt er langt mere effektivt. Alt det andet bør spille en meget mindre rolle, hvis nogen overhovedet (hvis man er typen, der bliver triggered af det).

      Svar
  7. Hej
    Jeg savnet et sted hvor jeg kan se hvilke typer kakao pulver og varer i det hele taget jeg skal købe.
    Jeg lever efter keto koncept men bruger meget tid på at lede efter de ringtige ting. Hjælp??

    Svar
  8. Total luksus
    Jeg er på vej ind i min 3. uge med lchf. Jeg har hungret efter chokolade og kage i de sidste par dage. Jeg følger ingen fast plan men har fået rigtig god basis viden om hvad jeg skal kigge efter her på siden og flere gode opskrifter.
    Jeg lavede denne lidt på slum, men virkelig god cremet kakao.
    Hilsen Heidi

    Svar
  9. Vil nu komme lidt mindre vand i næste gang. Tænker at smagen bliver lidt mere fyldig så. Men ellers mega lækker

    Svar
  10. Hej Jane,
    Først og fremmest tak for at have præsenteret en fantastisk livsstil uden gigantiske cravings!
    Den her kakao ser vildt lækker ud. Må jeg spørge, hvad ægget gør? Giver det en særlig smag, eller mætter det? Kan det udelades?
    Tak for hjælpen :-)
    Hilsen fra Nina

    Svar
    • Mjaah det kan det godt men ægget giver den cremede konsistens – og lidt ekstra protein og derved mæthed :)

      Svar