Varm ingefærdrik – til kamp mod snot og snue!


Det er blevet forkølelsessæson. Overalt jeg kigger, er der mennesker, der snøfter og nyser og hoster. Det sker hvert år på denne tid. Er du ramt og trænger du til noget at styrke dig på, har jeg et godt forslag her: Nemlig denne lune ingefærdrik!

Ingefærdrik, der varmer

Ingefær indeholder stoffer, som virker anti-inflammatorisk, så det er jo nærliggende at tro, at sådan et skud ingefær vil kunne sparke en forkølelse til hjørne.

Men sagen er desværre, at du ikke kan få en forkølelse til at gå væk, når den først er ramt.

Hverken ekstra C-vitamin, ekstra zink, mirakelsalver til at smøre på brystet eller litervis af te med honning kan få forkølelsen til at gå væk.

Du kan muligvis forkorte længden af den lidt og lindre symptomerne, men vi har stadig til gode at finde noget, der fjerner forkølelsen som med et trylleslag. Og det sætter tingene lidt i perspektiv, ikke?

De store stærke mennesker, som kan klare hele verden og endda erobre himmelrummet, bliver fuldstændig overmandet af en simpel virus!

Men lindring er jo også godt og denne ingefærdrik mærkes som en bølge af varme i hele kroppen. I øvrigt behøver du ikke være forkølet for at drikke den. Den smager dejligt uden at være forkølet også. Mange oplever desuden, at den stærke ingefær sætter gang i maven, så tip hermed videregivet, hvis man skulle have gener i den retning!

Varm ingefærdrik til at lindre din forkølelse - sukkerfri og low carb --> Madbanditten.dk

Varm ingefærdrik – til kamp mod snot og snue!

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skræl ingefær (hvis den ikke er økologisk) og skær den i mindre bidder.
 • Riv skrællen af citronen (pas på det bitre hvide kød ikke kommer med) og pres saften ud. Hæld alle delene i blenderen og blend godt. Har du en kraftig blender, vil den pulverisere alting. Er din blender mindre kraftig, kan du være nødt til at si drikken efterfølgende.
 • Hæld drikken på en lille flaske og spæd den op med varmt vand, som ville du lave te.
 • Hvor meget, du bruger afhænger af, hvor stærk du vil have den. Jeg bruger 2-3 spsk til et godt krus.

Noter

Opbevar flasken i køleskabet i op til en uge. Den mister muligvis lidt styrke undervejs, men så er det tid til at lave en ny portion.
 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Varm ingefærdrik til at lindre din forkølelse - sukkerfri og low carb --> Madbanditten.dk

Jeg putter ingen ekstra sødning i min, men vil du gerne have lidt sød smag, kan du tilføje et par dråber stevia eller en spsk honning.

Opbevar flasken i køleskabet i op til en uge. Den mister muligvis lidt styrke undervejs, men så er det tid til at lave en ny portion.

ANDRE GODE TIP MOD FORKØLELSE

Mit bedste tip mod forkølelse handler om at undgå at blive ramt. Nemt, hva’?

Min helt personlige oplevelse er, at jeg slet ikke rammes af forkølelser og influenzaer, som jeg gjorde før i tiden. Og det på trods af at jeg har små børn, der slæber alt muligt hjem. Jeg kan sagtens have optræk til noget i en dag eller to, men det kommer aldrig rigtigt i udbrud.

Om det skyldes min kost, eller at min krop er i langt bedre balance i dag, end den var, dengang jeg lå og rodede rundt i min sukker- og brødbaserede kost, skal jeg lade være usagt.

Men jeg synes, det er tankevækkende.

Og ellers synes jeg, at enhver forkølelse bør skylles ned med gode mængder hjemmelavet bouillon. Måske verdens ældste husmoderråd: Drik kyllingesuppe, når du er forkølet! Det kan godt være, du stadig tænker, at det er en af de ting, du springer over, men lad være med det!

Læs om, hvor let det er at lave her: hjemmelavet kyllinge-bouillon.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Varm ingefærdrik – til kamp mod snot og snue!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane …..den ser lækker ud jeg drikker hver morgen 2 cl shots gjort det over 1 år nu må indrømme det hjælper på mit gigt i mine KNÆ – plus har ikke været forkølet i meget lang tid nu – God weekend
  Venlig hilsen Sus

  Svar
  • Ej hvor sejt! Jeg har lidt milde ledsmerter ind imellem. Det kunne være, jeg skulle skrue op for ingefæren. Hvor længe gik der, før du mærkede forskel? Kan du huske det?

   Svar
 2. Jeg har lige revet lidt ingefær i gulerodssalaten. Det var godt. Resten af ingefæren blev overhældt med et krus kogende vand. Det var stærkt. Men ned kom det.Ha en god dag

  Svar
 3. Hej, jeg har også et spørgsmål til denne dejlige drink. Forleden dag prøvede jeg at lave drinken. Men det resulterede i, at ingefæren nu ligger som små klumper i bunden af flasken. Hvordan “pulveriserer” du ingefæren? Jeg kom det hele (ingefær, citronskal, citronsaften og vand) i en hakker/blender. Muligvis skal ingefæren først pulveriseres? Hvordan gør du?

  Svar
  • Jeg har en Vitamix blender, som er megakraftig. Den kan nærmest pulverisere sten. Ellers synes jeg bare, du skal si den, evt. lade ingefærstykkerne ligge i bunden og så bare si den, når du hælder det op, du skal bruge.

   Svar
 4. Kan man egentlig fusionere vand kefir og ingefær shotten? Og måske komme i nærheden af Ginger Ale? Tidligere har du skrevet at du putter hindbær i din vand kefir, så jeg tænkte om man kunne komme ingefær og citron i?

  Svar
  • Ja det kan du sagtens. Jeg plejer at putte revet ingefær, citronskal- og saft i 2F i min vandkefir og så sier jeg den inden jeg sætter den i køleskabet. Det er en af mine yndlingsversioner! :)

   Svar
  • Det er sådan cirka en god håndfuld. Sorry, jeg skulle have vejet den, men det kommer sig ikke så nøje. Jo mere ingefær, jo stærkere drik. Jo mindre ingefær, jo… ja, du ved, hvad jeg mener…

   Svar
  • Jeg tror, jeg vil lave en lidt tyndere udgave, hvis det skal tages som shot. Altså bruge lidt mere vand end de 2 dl. Min er MEGA-stærk!

   Svar