Denne opskrift er en slags grundopskrift på hjemmelavet is uden sukker. Denne her is har fået tilsat vanilje og er derfor en… vaniljeis. Men du kan også tilføje kakaopulver, lakridspulver eller anden smag til isen.
Udstyr
- 1 ismaskine eller brug fryseren
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 4 spsk SukrinMelis
- 5 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne lyse med SukrinMelis i en lille skål (ca. 2-3 minutter).
- I en anden skål piskes fløden semistiv sammen med vaniljepulveret.
- Vend flødeskummen med æggesnapsen lidt efter lidt.
- Kom ismassen i ismaskinen og lad den køre, til den har den rette konsistens (softice). Eller sæt den i fryseren i minimum 3-4 timer, eller til næste dag.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Is lavet på ismaskine eller i fryseren
Jeg har brugt en ismaskine til denne opskrift. Jeg plejer at lade den køre, indtil den har konsistens som en slags softice.
Du kan også sagtenslave den i fryseren. Kom den i fx en rugbrødsform og kom den på frys. Rør evt. i den ca. hver 20. minut for at den ikke krystalliserer. Den skal fryse ca. 3-4 timer, før den kan serveres.
Vaniljeis til kage eller vafler
En kugle vaniljeis er også superlækkert til en god chokoladekage, fx den populære brownie-agtige chokoladekage eller til vafler med en klat sukkerfri syltetøj. Tynde pandekager med vaniljeis og syltetøj synes jeg ærligt talt også godt, vi kunne genoplive som en god retrodessert.
Opskrifter på hjemmelavet is
Jeg bruger denne her grundopskrift på is, hver gang jeg skal lave en ny opskrift. Som skrevet kan du sagtens tage udgangpunkt i denne her opskrift men tilføje evt. lakridspulver, kakaopulver, kaffe, karamel, chokolade, frugt og bær eller anden smag, som du lige foretrækker.
Du finder alle mine opskrifter på hjemmelavet is og ispinde lige her.
Mums, lakridsis er smidt i fryseren for et par timer siden (og jeg prøvesmager hvert 20. minut når der røres). Mums siger jeg bare!!!
Når jeg har nået mit vægtabsmål og jeg forventer at skifte fra Keto til LCHF, så vil jeg forære mig selv en ismaskine med kompresser for det giver jo en helt anden konsistens. Indtil da må jeg hellere begrænse isproduktionen, for ellers når jeg da aldrig mit vægttabsmål🤣
Haha nej det kan være et problem, at man kan lave SÅ lækker is😅
Fik lavet den lækreste is, med en smule chokolade med appelsin. Minder fra barndommen skyllede frem. Isen skal bruges til nytårsaften selv om jeg er på keto.
Har du et god forslag til hvad æggehviderne efterfølgende kan bruges til? Er den del ideforladt.
Ej så dejligt :)
kan du måske bare bruge æggehviderne i omelet/røræg til morgenmad i morgen?
Vil du tro man kan bruge en vegansk, piskbar fløde som alternativ, hvis man ikke er så god til mælkeprodukter? :-)
Jeg tror ikke jeg er den rette at spørge om det. Jeg ville aldrig spise et sådant produkt (læs ingredienslisten for forklaring)🙈 Skulle jeg lave den mælkefri, ville jeg bruge en fuldfed kokosmælk.
Er lidt i tvivl, når du skriver af opskrift er pr. portion i din Energiberegning!!!
eller mener du pr. person?
Energiberegningerne følger de portionsangivelser, der står øverst i opskriften. Står der fx at en given opskrift er til 4 portioner/personer/stk, er energiberegningen til 1 portion/person/stk.
Hejsa, kan man godt bruge birkesød stedet for sukrinmelis?
Det tror jeg sagtens. Jeg bruger sukrinmelis for at undgå knasen. Evt. pulveriser birkesød i en kaffemølle eller lign. inden. Det burde give samme resultat.
Er total fan af din grundopskrift her. Kan man godt lave ismassen i nogle timer før, at den kommer i ismaskinen? :-)
Det er en lækker is det må jeg give dig. Kan man også lave en legeret is eller er der problemer med det, når der ikke kommer sukker i?🤗
Det er et godt spørgsmål. Måske værd at teste? Giv gerne lyd hvis du prøver det👍🏼