Vaniljeis uden sukker


Denne opskrift er en slags grundopskrift på hjemmelavet is uden sukker. Denne her is har fået tilsat vanilje og er derfor en… vaniljeis. Men du kan også tilføje kakaopulver, lakridspulver eller anden smag til isen.

Vaniljeis sukkerfri og Low Carb

Vaniljeis

4,67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Sukkerfri & Low Carb
6
|
1 time

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne lyse med SukrinMelis i en lille skål (ca. 2-3 minutter).
  • I en anden skål piskes fløden semistiv sammen med vaniljepulveret.
  • Vend flødeskummen med æggesnapsen lidt efter lidt.
  • Kom ismassen i ismaskinen og lad den køre, til den har den rette konsistens (softice). Eller sæt den i fryseren i minimum 3-4 timer, eller til næste dag.

Noter

Laver du den uden ismaskine, bliver den bedst, hvis du rører i den ca. hver 20. minut for at den ikke krystalliserer. Den skal fryse ca. 3-4 timer, før den kan serveres.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Is lavet på ismaskine eller i fryseren

Jeg har brugt en ismaskine til denne opskrift. Jeg plejer at lade den køre, indtil den har konsistens som en slags softice.

Du kan også sagtenslave den i fryseren. Kom den i fx en rugbrødsform og kom den på frys. Rør evt. i den ca. hver 20. minut for at den ikke krystalliserer. Den skal fryse ca. 3-4 timer, før den kan serveres.

Vaniljeis til kage eller vafler

En kugle vaniljeis er også superlækkert til en god chokoladekage, fx den populære brownie-agtige chokoladekage eller til vafler med en klat sukkerfri syltetøj. Tynde pandekager med vaniljeis og syltetøj synes jeg ærligt talt også godt, vi kunne genoplive som en god retrodessert.

Opskrifter på hjemmelavet is

Jeg bruger denne her grundopskrift på is, hver gang jeg skal lave en ny opskrift. Som skrevet kan du sagtens tage udgangpunkt i denne her opskrift men tilføje evt. lakridspulver, kakaopulver, kaffe, karamel, chokolade, frugt og bær eller anden smag, som du lige foretrækker.

Du finder alle mine opskrifter på hjemmelavet is og ispinde lige her.

Vaniljeis sukkerfri og Low Carb

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Vaniljeis uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mums, lakridsis er smidt i fryseren for et par timer siden (og jeg prøvesmager hvert 20. minut når der røres). Mums siger jeg bare!!!

    Når jeg har nået mit vægtabsmål og jeg forventer at skifte fra Keto til LCHF, så vil jeg forære mig selv en ismaskine med kompresser for det giver jo en helt anden konsistens. Indtil da må jeg hellere begrænse isproduktionen, for ellers når jeg da aldrig mit vægttabsmål🤣

    Svar
  2. 5 stars
    Fik lavet den lækreste is, med en smule chokolade med appelsin. Minder fra barndommen skyllede frem. Isen skal bruges til nytårsaften selv om jeg er på keto.
    Har du et god forslag til hvad æggehviderne efterfølgende kan bruges til? Er den del ideforladt.

    Svar
  3. 4 stars
    Vil du tro man kan bruge en vegansk, piskbar fløde som alternativ, hvis man ikke er så god til mælkeprodukter? :-)

    Svar
    • Jeg tror ikke jeg er den rette at spørge om det. Jeg ville aldrig spise et sådant produkt (læs ingredienslisten for forklaring)🙈 Skulle jeg lave den mælkefri, ville jeg bruge en fuldfed kokosmælk.

      Svar
  4. Er lidt i tvivl, når du skriver af opskrift er pr. portion i din Energiberegning!!!
    eller mener du pr. person?

    Svar
    • Energiberegningerne følger de portionsangivelser, der står øverst i opskriften. Står der fx at en given opskrift er til 4 portioner/personer/stk, er energiberegningen til 1 portion/person/stk.

      Svar
      • Det tror jeg sagtens. Jeg bruger sukrinmelis for at undgå knasen. Evt. pulveriser birkesød i en kaffemølle eller lign. inden. Det burde give samme resultat.

        Svar
  5. 5 stars
    Er total fan af din grundopskrift her. Kan man godt lave ismassen i nogle timer før, at den kommer i ismaskinen? :-)

    Svar
  6. Det er en lækker is det må jeg give dig. Kan man også lave en legeret is eller er der problemer med det, når der ikke kommer sukker i?🤗

    Svar