Forleden bagte jeg vaniljecookies og det var faktisk sådan en god gammel kending, som jeg kan huske at jeg tit bagte i mine spæde glutenfrie/low carb-dage.
Ingredienser
- 100 g kokosmel
- 100 g solsikkekerner
- 1 dl mandelmel
- 2 spsk SukrinMelis
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 æg
- 1-1,5 dl koldt vand
- 1 salt
Sådan gør du
- Rist kokosmel let på en tør pande, til det dufter.
- Mal solsikkekerner til mel i foodprocessoren.
- Bland alle dele til dejen sammen i en skål og saml dejen til en fedtet klump med æg og vand.
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Form cookies med en kombi af ske og halvvåde hænder og klat dem ud på en eller to bageplade(r) beklædt med bagepapir. Jeg fik 18 stk ud af portionen og mine er cirka på størrelse med en Mariekiks, måske lidt mindre.
- Bag i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er let gyldne i kanten. Hvis din ovn bager ujævnt som min, må du holde lidt øje med dem og evt. vende bagepladen.
- Tag ud, lad afkøle og opbevar i tætsluttende beholder i køkkenet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De kan være fine at have, hvis man vil servere en lille ting til kaffen eller til hvis man har teenagere, der kommer sultne hjem fra skole. Apropos sidstnævnte, så kører vi noget vækstspurt i øjeblikket og hold nu op, det betyder øget appetit. Det betyder samtidig vokseværk og bukser, der hurtigt bliver for korte.
Vaniljecookies til den søde tand
De er hverken søde eller sprøde men de har en dejlig mild smag af kokos og vanilje og så er de gode til at lægge en lille bund, hvis der er lang tid til næste måltid eller til at bruge, hvis de andre sidder med noget. Og med under 2 g kulhydrat pr. cookie er det heldigvis ikke noget, der vælter læsset.
Og i modsætning til mange typer bagværk, synes jeg ikke de vækker lysten til at spise hele pladen. Og det er jo også en god egenskab :)
Jeg opbevarer mine i et tætsluttende glas i køkkenet.
Er du ude efter en mere sød Low Carb cookie, kan du prøve mine Low carb cookies med peanutbutter og chokolade.
Bagte disse… duftede fantastisk. MEN smagte ganske forfærdeligt! De havde en underlig ram/syrlig smag..øv
P.s. elsker dine andre opskrifter som plejer at være SÅ gode.
Hvorfra kom den smag? kan det være fra Sukrin? Jeg fik engang for mange år siden en pakke, der var dårlig og som gjorde at alt, jeg lavede, smagte dårligt. Der er jo ikke nogen syresmag i nogle af de andre ingredienser…
Hm.. ja det kan da godt være sukrinen- eller måske solsikkekerner e😳. Men nu er de ihvertfald smidt ud
Skal der ikke smør i vanilje cookie, bagte nogen som blev til mysli klumper ellers har jeg gjort noget forkert.
Jeg bruger ikke smør i. Jeg synes, der er fedt nok i mandel og kokos. Mine hænger fint sammen med æg og vand.
De er meget anvendelige til det lille rovdyr, der engang imellem kan kigge frem. Men næste gang prøver jeg at smøre lidt mørk chocolade på! De kan godt bruge lidt umph!
Vaniljecookies’ene smager dejligt!
Skal kagerne/kiksene være sprøde?
Det blev mine ikke. Jeg har prøvet at “tørre” dem i ovnen efterfølgende ved lav varme. Men de er stadig bløde.
Nej bagværk uden mel bliver desværre ikke sprødt.
Skal det være revet kokos eller kokos fibermel. Med revet kokos kan jeg ikke få det til at blive en klistret klump, det falder helt fra hinanden.
Helt almindeligt revet kokos som det, der er uden på flødeboller (i mangel af bedre eksempel).
Kan man bruge stevia sukker i stedet for sukrinMelis ?
Jeg har lige købt bogen Keto. Det er dyr mad, men det kommer jeg nok over, hvad værre er at jeg er flexitar, dvs. jeg synes vi skal spare på kød så dyrene kan få et ordentligt liv, og jeg er derfor ikke vant til kød 3 gange om dagen!
Det virker som lidt af et dilemma da der jo er mange kulhydrater i bønner, og hvis man skal ha protein og ikke skal ha så mange kulhydrater og gerne vil skåne dyrene, ja, hvad gør man så?
Kærlig hilsen Jytte
Hej Jytte
Ja, det kan godt virke dyrt men mange oplever faktisk, at det ikke er det. Simpelthen fordi ‘alt det andet’ bliver taget fra. Godt bagerbrød er ikke gratis, kage, slik og sodavand er ikke gratis, alkohol er ikke gratis osv. Så på den måde udligner det sig ofte.
Men altså ja, det er dyrt at købe sund mad i Danmark og korn og stivelse er jo de billigste råvarer, der findes.
Jeg har lavet en e-bog med et bud på en vegetarisk low carb kost. Både til dem, der ønsker at spise kødfrie måltider her og der og til dem, der ikke spiser kød overhovedet. Det giver flere kulhydrater end lige keto men man kan sagtens holde en fin og sund low carb kost uden kød.
Du kan se den her: Low Carb Vegetar
Når du skriver mandelmel, så er det bare kværnede mandler ik? Jeg bliver altid lidt i tvivl, for det er lidt forskelligt hvilken en af varianterne folk mener;-)
Jo, det må jeg lige præcisere i opskriften her. Det gik lidt stærkt :)
De kunne vel lægges sammen med 1/2 cm lurpak ????
Haha PERFEKT med smørcreme! Så nærmer vi os jo et fuldt måltid :))