Vandkefir – foreløbige favoritter!


Siden en sød læser sendte mig en portion vandkefir-gryn, har der været gang i bryggeriet herhjemme. I starten gik det lidt sløvt, men nu er mine kefirgryn vågnet så meget op til dåd, at de fordobler deres størrelse fra gang til gang. Svampebob er ved at lave take-over herhjemme!

Vi har lavet mange forskellige slags og har gjort os nogle forskellige erfaringer. Forskellige flasker giver forskellige resultater og den slags, og ikke to resultater er ens. Vi arbejder jo med levende organismer, og det er en del af fornøjelsen. Jeg har samlet en række af vores foreløbige favoritter her nedenfor. Men der er jo MASSER at gå i gang med stadig. Tip mig gerne om din favorit, så jeg kan udvide repertoiret lidt.

FORELØBIGE FAVORITTER 

Hindbær
Denne er over-favoritten herhjemme! Dels bliver drikken helt pink, men den smager også sødt og frugtigt og virkelig dejligt. Ungerne bæller den i sig. Hindbærene kommer i ved 2. fermentering. Vi drikker den efter fire dage (1 dag uden for køleskab og tre dage i).

Ginger Ale
Her putter jeg skrællen fra 1 øko-citron og ca. 5-6 cm ingefær, skrællet og i skiver med i 1. fermentering. I 2. fermentering bruger jeg lidt æblemost fra Irma, ca. 0,5 dl, vil jeg tro, til 1 liter. Jeg havde den i en helt lufttæt flaske, og den dannede virkelig meget kulsyre. Stik mig lidt vodka og lime, og vi har en lækker cocktail her! Husk at “lukke luften” ud af flasken en gang om dagen. Der er historier om flasker, der er eksploderet pga. tryk. Om de er sande, ved jeg ikke, men jeg glemte det én dag, og min bruste over som en champagneflaske.

Frisk appelsin
I 2. fermentering tilsatte jeg saften fra 1 øko-appelsin, og det kom der en velsmagende, boblende drik ud af.

Æble
Her fik den bare 0,5 dl god æblemost i 2. fermentering. Den blev dejlig og børnevenlig.

Brombær
Den kan du læse om HER, men den giver også en dejlig, frugtig drik med en helt pragtfuld farve. Jeg puttede bare frosne øko-brombær i.

Hyldeblomst
Her putter jeg et par spsk koncentreret hyldeblomstsaft i flasken ved 2. fermentering.

Vandkefir - favoritter
Vandkefir - favoritter

Er du ny til vandkefir, så se også: Sådan laver du vandkefir – grundopskrift

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

40 kommentarer til “Vandkefir – foreløbige favoritter!”

Skriv en kommentar

    • Hej Bodil
      Det ved jeg desværre ikke. Jeg har ikke brygget vandkefir i mange år og jeg kan desværre ikke huske alle specifikationerne. Tjek gruppen Alt om fermentering på Facebook. Der fandt jeg masser af hjælp dengang??

      Svar