Valnøddebrød


Dette valnøddebrød indeholder slet ikke mel. Alligevel smager det som et dejligt valnøddebrød.

Valnøddebrød

Valnøddebrød

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
20 skiver
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Mal hørfrø og fiberhusk til mel og bland med de grofthakkede valnødder.
  • Tilsæt salt og krydderier.
  • Pisk æg let sammen med cremefraiche og bland med de tørre dele til en meget klæbrig dej. Men vær ikke nervøs. Fibrene fra hørfrøene og fiberhusk skal nok suge væden til sig.
  • Hæld dejen i en smurt bageform og bag på nederst rille i 80 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg har ikke spist brød, siden jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten. I starten eksperimenterede jeg med glutenfrie brødopskrifter men endte altid med, at det var tørt som bare fanden og smagte af jord. Og så droppede jeg brødet helt og har i stedet bagt nogle knækbrøds-kikse-agtige tingester, hvis jeg har syntes, at pålægget skulle have et underlag.

Valnøddebrød – glutenfrit & LCHF venligt

Men så så jeg opskriften på dette valnøddebrød ovre hos Trillians Hörna, og det måtte prøves. Og nøj, det blev godt! Det smager jo af brød. Lækkert brød, uden den bitre jordagtige eftersmag. Og så er det både glutenfrit og LCHF-venligt.

Jeg justerede opskriften efter de ingredienser, jeg havde i huset, så det blev noget i stil med:

Hurra! Det fortjener det! God bagelyst!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

66 kommentarer til “Valnøddebrød”

    • Godt spørgsmål, jeg kender ikke lige til hørfrømel som en købt meltype. Hvis det svarer til malede hørfrø kan man godt. Jeg synes dog, det er en overvejelse at fedtsyrerne er blottede og derfor formentlig harske i den købte version. Derfor laver de ofte fedtreducerede mel af kerner og den slags tror jeg ikke, du kan bruge her.

      Svar
    • Hej Hanne
      Det tror jeg sagtens. Det vil give et lidt sødere brød men det kan jo også være dejligt :)

      Svar
  1. Tak for svaret Jane. Har du eventuelt nogle bud på , hvad jeg vil kunne bruge i stedet for hørfrø og stadig få det samme lækre brød.

    Svar
  2. Hej Jane. Jeg vil spørge om jeg i opskriften på valnøddebrød vil kunne erstatte de 4 dl hørfrø med 4 dl sesamfrø malet til mel, og er der noget jeg skal være opmæksom på i forhold til sesamfrø.

    Svar
    • Ja det er jeg ikke sikker på, at du kan. Nu er det godt nok næsten et årti siden jeg har lavet denne sidst, men min tanke går på, at hørfrøene er meget fiberrige og spiller en rolle i at få dejen til at hænge ordentligt sammen.

      Svar
    • Hej Dorte

      Hverken rug, boghvede eller mælk er noget, vi bruger på Low Carb/keto. Hasselnødder bruges ind i mellem til drys og nok er der ingen drikkemælk, men der indgår andre mejeriprodukter (fløde, ost, flødeost osv).

      Svar
  3. Jeg har prøvet mange forskellige lchf brød de sidste halve år og i dag har jeg bagt valnødsbrød. Det er super lækkert og mega nemt at lave. Det er ikke sidste gang. Tak for opskriften :-)

    Svar
  4. Hej . Har set opskriften på valnøddebrød, det ser lækkert ud. Hvor fed en creme fraiche bruger du ? Mvh Susanne

    Svar
  5. verdens bedste brød :D, har savnet brød i min hverdags kost og dette fungere bare perfekt for mig, har tabt mig det jeg skulle(65kg) selv om brødet var en del af kosten :) kan anbefalde at putte kokosmel i hvis man ikke har nok hørfrø, fjolset her gik jo bare i gang med at bage,men da jeg kom til hørfrø fik jeg set jeg slet ikke havde nok,så tog glasset med kokosmel som jeg bruger til drys på yogurt og det blev slet ikke så tosset igen :D

    Svar
    • Tak for det lækre tip og kæmpestort tillykke med det flotte vægttab. Hvor er det bare vildt imponerende! Husk at klappe dig selv godt og grundigt på skulderen!

      Svar
      • Det var så lidt :), det er ikke sidste gang jeg bruger kokosmel..

        Mange tak :D, det er utroligt hvad livet med LCHF kan gøre, for har bare spist efter den kur samt cyklet min. 20km om dagen, så ingen trylleri med en OP. for at gøre mavesækken mindre osv..

        og det bedste er jeg slet ikke savner min gammel levestil, pasta er byttet ud med bønnepasta, brødet ja med dette valnøddebrød og som sjovt nok os mætter mere end alm rugbrød og sådan kan jeg blive ved :).. så tak for dine råd+opskrifter :)

        Svar
  6. Hej
    Har du prøvet at bage brødet som boller???? Duer det? Og hvad vil der ske, hvis jeg finhakker nødderne???? Generelt med brød… Handler det ikke bare om at hakke/finhakke alle mulige nødder til mel….. Førhen magte jeg boller af mel, olivenolie, gær og salt. Kan jeg ikke bare male en masse nødder til mel, bruge bagepulver i stedet for gær og så bare følge min gamle opskrift???? Måske putte lidt cremefraiche eller æg i som samler det lidt bedre????
    En hel masse spørgsmål…. :)
    Irene

    Svar
    • Hvis det er cadmium, du er nervøs for, ville jeg ikke bekymre mig. Medmindre du vil leve af hørfrø herfra og til juleaften. Jeg er mere bekymret for de sarte fedtsyrer, der opvarmes i ovnen. Hvor varmt, der bliver inde i brødet, ved jeg ikke, men som du måske også har set, er indlægget med valnøddebrødet 3 år gammelt. På den måde udvider jeg også min viden om verden.
      I mellemtiden har jeg dog set, at visse helsekostbutikker har fået fedtreduceret hørfrømel. Det kunne måske være en idé at anskaffe sig det og prøve at lege lidt med det. Ellers kunne det være en idé at lege lidt med Pofiber, men det produkt fandtes ikke i DK dengang jeg lavede dette brød.

      Svar
  7. Hej Jane.

    Nu har jeg fulgt din blog de seneste 3 måneder og købt alle dine bøger. Du er en kæmpe inspiration for mig og min familie :-)
    Jeg har flere gange læst at du bruger en kaffemølle til hørfrø og det gjorde jeg med!! Men jeg syntes at jeg ville dele min store gejst med dig, jeg har købt en kitchenaid blender, og woww den kan blende alt!!!!! Også hørfrø den laver dem til mel på max 30 sekunder. Bare lige et lille fif :-)

    Er i øvrigt ved at bage valnødbrød lige nu, hvad skal man ellers lave fredag aften ;-)

    Venlige hilsener
    Ann-christin

    Svar
  8. Hold da op, sikke et lækkert brød, både smag og konsistens. Har lavet det idag af HELE hørfrø plus en ekstra spsk. Husk og så brugte jeg soyayoghurt istedet for cremefraiche, da det skulle være brød uden gluten og mælkeprodukter. Valnødder og rosmarin klæder hinanden GODT. Smør en skive af brødet med tahin og lidt frugt (f.eks æble eller banan) det er überlækkert…

    Svar