Valnøddebrød – helt naturligt!


Enten elsker man valnøddebrød, eller også går man langt udenom dem. De der mørke brød eller boller fra bageren med store, grove stykker valnødder og en anderledes lidt sødlig smag. Jamen, jeg elsker dem! Eller elskede. For det er nogle år siden sidst for mit vedkommende.

Valnøddebrød

Valnøddebrød – helt naturligt!

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 skiver
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Udblødte valnødder

 • Hvis du har tid, kan du vælge at starte en halv dag før ved at lægge valnødderne i blød i koldt vand.
 • Skift vandet ind imellem, og du vil se, at vandet er blevet helt gulbrunt, og valnødderne bliver lysere og lysere for hver gang. Ved at have dine valnødder i blød, udskiller du bitterstofferne, og tilbage er bare valnøddernes rene, fine smag.

Valnøddebrød

 • Tænd ovnen på 170 grader.
 • Mal hørfrø og loppefrøskaller til fin mel i en kaffemølle.
 • Bland de grofthakkede valnødder heri sammen med bagepulver, salt og krydderi.
 • I en anden skål pisker du æggene og blander dem med cremefraiche/vand-kokosolie, og til sidst blander du æggedelen over i skålen med de tørre dele.
 • Rør dejen godt sammen og lad dig ikke skræmme af, at den er lidt våd. Fibrene fra hørfrøene og loppefrøskallerne skal nok få suget den væske til dig.
 • Hæld dejen op i en sandkageform beklædt med bagepapir og glat overfladen med en dejskraber, evt, dyppet i lidt koldt vand.
 • Bag brødet i den nederste del af ovnen i 60 min. på 170 grader.

Noter

Valnøddebrødet er meget fiberholdigt og bliver derfor også hurtigt tørt. Jeg opbevarer brødet skåret i skiver og adskilt af madpakkepapir i fryseren, og så tager jeg det antal skiver op, jeg skal bruge. Det gør jeg i øvrigt med alle de brød, jeg bager. Det er en dyr fornøjelse at bage melfrit, hvis man ender med at smide halvdelen ud, fordi det er blevet tørt og kedeligt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I hvert fald i deres traditionelle form. For det kan sagtens lade sig gøre at bage et valnøddebrød helt uden mel. Det bliver naturligvis ikke ligesom bagerens, men det hører stadig til mine favoritbrød. Valnøddebrødet var også min første oplevelse med, at man kunne bage brød af rene, naturlige ingredienser og få det til at smage godt. Så godt, at andre i familien også gerne spiser det.

Valnøddebrødet er meget fiberholdigt og bliver derfor også hurtigt tørt. Jeg opbevarer brødet skåret i skiver og adskilt af madpakkepapir i fryseren, og så tager jeg det antal skiver op, jeg skal bruge. Det gør jeg i øvrigt med alle de brød, jeg bager. Det er en dyr fornøjelse at bage melfrit, hvis man ender med at smide halvdelen ud, fordi det er blevet tørt og kedeligt.

Valnøddebrød

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Valnøddebrød – helt naturligt!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Elsker valnødder og rådet med at ligge dem i vand er genialt.
  Har det lidt stramt med hørfrø, og fik heller ikke malet dem helt til mel, da jeg ikke har en kaffemølle.
  Er der noget jeg kan bruge i stedet for hørfrø?
  Og hvis, hvad vil mængden så være?

  Er så glad for mit plus medlem, bruger Madlog her lige i starten, så jeg har styr på kalorierne også.

  På forhånd tak, hilsen Anja

  Svar
  • Hej Anja
   Jeg ved ikke lige med denne opskrift. Dels er den fra 2011 og jeg har ikke lavet den siden og dels er hørfrøene jo hovedingrediens. Det er altid svært at tage hovedingrediensen ud. Jeg tror, det kunne give et bedre resultat at finde en anden brødopskrift, uden hørfrø, og så tage udgangspunkt i den. Det kunne fx være dejen fra fiberbollerne eller fra toastbrødet. Evt. det lyse formbrød hvis det gerne må være sødligt i det. Min erfaring er at man får bedre resultat på den måde end ved at erstatte.

   Og så dejligt du er glad for PLUS – det er jeg glad for at høre❤️

   Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg har en hel del valnøddemel stående – har kigget på dine opskrifter på valnøddebrød, men de bruger (vist nok) alle malede hørfrø som ‘mel’ – kan jeg udskifte hørfrø med valnøddemelet eller har du andre forslag til anvendelse.

  På forhånd tak,

  Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Jeg ved ikke rigtigt, jeg tror, det er nemmere hvis du kigger mine øvrige brødopskrifter igennem. Der er masser af inspiration til hvordan du kan gribe det an.

   De to valnøddebrød bagte jeg i 2011-2012 og jeg har ikke rigtigt brugt malet hørfrø som mel siden. Jeg er lidt usikker på hvad der sker med de sarte, blottede fedtsyrer, når de opvarmes, for at være ærlig…

   Svar
  • Tjah det vil jo godt nok give et helt anderledes brød. Måske lav lidt andre justeringer også, så du får et sødligt brød i stedet. Og mængden skal i hvert fald være mindre.

   Svar
 3. Hej
  Jeg har lige skrevet til dig på det andet valnøddebrød du har. Hvad er forskellen på de 2 brød? Opskrifterne er stort set ens, men det andet brød er meget lysere….
  Irene

  Svar
 4. Hej Jane.
  Jeg er lige startet (er på 9. dag) har det rigtig godt, har allerede nu fået mere energi, er ikke nød til at sove midt på dagen. Jeg skal til at bage valnøddebrødet og glæder mig til at smage det.

  Svar
 5. Tusind tak! Jeg ELSKER valnødder, og var da slet ikke klar over dét med at lægge dem i blød. Har faktisk lige fået en hel bærepose valnødder fra en kollega’s have – det var da oplagt at bage dette smukke brød. -Og så lige med en skive ost på og en kop the til. Mmmmm.. :-)

  Svar
 6. Jeg har før lavet et kernebrød uden mel – det opbevare jeg i køleskabet – fundet super!

  Tror du man kan gøre det samme med det her brød? :)

  Svar
  • Det tør jeg faktisk ikke sige. Valnøddebrøddet bliver hurtigere tørt end det kernebrød, jeg plejer at lave af hele kerner, fordi hørfrøene her er malet til mel i stedet for at være brugt hele.

   Svar
 7. Ahhh! Så det er hemmligheden! Jeg kan faktisk ret så godt li valnødder, de bliver bare så bitre… Valnøddemel i kage eller andet..

  Tak!!

  Svar
  • Det var lige præcis hemmeligheden bag lækre valnødder. De kan tørres let i ovnen ved lav temperatur og så har man en lille gude-snack.

   Svar
 8. Uhm Jane, den opskrift er nu også røget på min ‘to try’-liste ;-)
  Det ser lækkert ud. Drømmer allerede om en lun skive med kold øko. smør – tandsmør selvfølgelig ;-P

  Ha’ en dejlig mandag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar