Valnøddebrød – helt naturligt!


Enten elsker man valnøddebrød, eller også går man langt udenom dem. De der mørke brød eller boller fra bageren med store, grove stykker valnødder og en anderledes lidt sødlig smag. Jamen, jeg elsker dem! Eller elskede. For det er nogle år siden sidst for mit vedkommende.

I hvert fald i deres traditionelle form. For det kan sagtens lade sig gøre at bage et valnøddebrød helt uden mel. Det bliver naturligvis ikke ligesom bagerens, men det hører stadig til mine favoritbrød. Valnøddebrødet var også min første oplevelse med, at man kunne bage brød af rene, naturlige ingredienser og få det til at smage godt. Så godt, at andre i familien også gerne spiser det.

Valnøddebrød

Valnøddebrød – helt naturligt!

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 brød
|
1 t 30 min

Ingredienser

 • 4 dl hørfrø (malet til mel)
 • 2 spsk loppefrøskaller
 • 250 g valnødder groft hakkede
 • 1,5-2 tsk salt
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 spsk tørret rosmarin eller stødt fennikel eller lign. med en markant smag
 • 6 æg
 • 250 g cremefraiche 38% (eller 1½ dl vand og 2 spsk kokosolie for en mælkefri variant)

Sådan gør du

Udblødte valnødder

 • Hvis du har tid, kan du vælge at starte en halv dag før ved at lægge valnødderne i blød i koldt vand. Skift vandet ind imellem, og du vil se, at vandet er blevet helt gulbrunt, og valnødderne bliver lysere og lysere for hver gang. Ved at have dine valnødder i blød, udskiller du bitterstofferne, og tilbage er bare valnøddernes rene, fine smag.

Valnøddebrød

 • Tænd ovnen på 170 grader.
 • Mal hørfrø og loppefrøskaller til fin mel i en kaffemølle.
 • Bland de grofthakkede valnødder heri sammen med bagepulver, salt og krydderi.
 • I en anden skål pisker du æggene og blander dem med crème fraîche/vand-kokosolie, og til sidst blander du æggedelen over i skålen med de tørre dele.
 • Rør dejen godt sammen og lad dig ikke skræmme af, at den er lidt våd. Fibrene fra hørfrøene og loppefrøskallerne skal nok få suget den væske til dig.
 • Hæld dejen op i en sandkageform beklædt med bagepapir og glat overfladen med en dejskraber, evt, dyppet i lidt koldt vand. Bag brødet i den nederste del af ovnen i 60 min. på 170 grader.

Noter

Valnøddebrødet er meget fiberholdigt og bliver derfor også hurtigt tørt. Jeg opbevarer brødet skåret i skiver og adskilt af madpakkepapir i fryseren, og så tager jeg det antal skiver op, jeg skal bruge. Det gør jeg i øvrigt med alle de brød, jeg bager. Det er en dyr fornøjelse at bage melfrit, hvis man ender med at smide halvdelen ud, fordi det er blevet tørt og kedeligt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Valnøddebrødet er meget fiberholdigt og bliver derfor også hurtigt tørt. Jeg opbevarer brødet skåret i skiver og adskilt af madpakkepapir i fryseren, og så tager jeg det antal skiver op, jeg skal bruge. Det gør jeg i øvrigt med alle de brød, jeg bager. Det er en dyr fornøjelse at bage melfrit, hvis man ender med at smide halvdelen ud, fordi det er blevet tørt og kedeligt.

Valnøddebrød

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Valnøddebrød – helt naturligt!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej
  Jeg har lige skrevet til dig på det andet valnøddebrød du har. Hvad er forskellen på de 2 brød? Opskrifterne er stort set ens, men det andet brød er meget lysere….
  Irene

  Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg er lige startet (er på 9. dag) har det rigtig godt, har allerede nu fået mere energi, er ikke nød til at sove midt på dagen. Jeg skal til at bage valnøddebrødet og glæder mig til at smage det.

  Svar
 3. Tusind tak! Jeg ELSKER valnødder, og var da slet ikke klar over dét med at lægge dem i blød. Har faktisk lige fået en hel bærepose valnødder fra en kollega’s have – det var da oplagt at bage dette smukke brød. -Og så lige med en skive ost på og en kop the til. Mmmmm.. :-)

  Svar
 4. Jeg har før lavet et kernebrød uden mel – det opbevare jeg i køleskabet – fundet super!

  Tror du man kan gøre det samme med det her brød? :)

  Svar
  • Det tør jeg faktisk ikke sige. Valnøddebrøddet bliver hurtigere tørt end det kernebrød, jeg plejer at lave af hele kerner, fordi hørfrøene her er malet til mel i stedet for at være brugt hele.

   Svar
 5. Ahhh! Så det er hemmligheden! Jeg kan faktisk ret så godt li valnødder, de bliver bare så bitre… Valnøddemel i kage eller andet..

  Tak!!

  Svar
  • Det var lige præcis hemmeligheden bag lækre valnødder. De kan tørres let i ovnen ved lav temperatur og så har man en lille gude-snack.

   Svar
 6. Uhm Jane, den opskrift er nu også røget på min ‘to try’-liste ;-)
  Det ser lækkert ud. Drømmer allerede om en lun skive med kold øko. smør – tandsmør selvfølgelig ;-P

  Ha’ en dejlig mandag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar