Valnøddebrød


Valnøddebrød deler vandene, er mit indtryk. Enten elsker man det, eller også går man langt udenom dem. Selv synes jeg, det er ret lækkert og denne opskrift på valnøddebrød var en af de første (vellykkede) opskrifter på glutenfrit/Low Carb-brød, jeg lavede tilbage i 2010-2011, da jeg lagde min egen kost om.

Selvom brødet her er glutenfrit og Low Carb og jo altså ikke som bagerens lækre, seje valnøddebrød, så er dette stadig et dejligt brød.

Valnøddebrød uden mel - Low Carb og glutenfrit

Valnøddebrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 skiver
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Udblødte valnødder

 • Hvis du har tid, kan du vælge at starte en halv dag før ved at lægge valnødderne i blød i koldt vand.
 • Skift vandet ind imellem, og du vil se, at vandet er blevet helt gulbrunt, og valnødderne bliver lysere og lysere for hver gang. Ved at have dine valnødder i blød, udskiller du bitterstofferne, og tilbage er bare valnøddernes rene, fine smag.

Valnøddebrød

 • Tænd ovnen på 170 grader.
 • Mal hørfrø til fin mel i en minihakker eller kaffemølle.
 • Bland de grofthakkede valnødder heri sammen med fiberhusk, bagepulver, salt, rosmarin og evt. knuste fennikelfrø.
 • I en anden skål pisker du æggene og blander dem med græsk yoghurt, og til sidst blander du æggemassen over i skålen med de tørre dele.
 • Rør dejen godt sammen og lad dig ikke skræmme af, at den er lidt våd. Fibrene fra hørfrøene og fiberhusk skal nok få suget den væske til sig.
 • Hæld dejen op i en sandkageform beklædt med bagepapir og glat overfladen med en dejskraber, evt, dyppet i lidt koldt vand.
 • Bag brødet i den nederste del af ovnen i ca. 45 minutter. Tag ud og lad afkøle, inden du skærer i det.

Noter

Opbevar brødet i køleskab eller fryser. Et super tip er at fryse brødet i skiver adskilt med madpakkepapir. Så kan du nemt tage en skive op efter behov. Lad gerne brødet afkøle helt, før du skærer det. Evt. lad det overnatte i køleskab, før du skærer skiverne til fryseren. Så smuldrer det mindre.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækkert glutenfrit brød med valnødder

Valnøddebrødet var mit første møde med, at Low Carb brød godt kan smage anstændigt og at endda almindelige brødspisere godt gider spise det også. Er du ny til glutenfri livsstil og savner du en skive brød her og der, kan dette være et godt sted at starte.

Jeg vil virkelig anbefale dig ikke at springe udblødningen af valnødderne over. De får den dejligste søde/milde smag af det.

Opbevaring af valnøddebrød

Valnøddebrødet er meget fiberholdigt og bliver derfor også hurtigt tørt. Jeg opbevarer brødet skåret i skiver og adskilt af madpakkepapir i fryseren, og så tager jeg det antal skiver op, jeg skal bruge. Det gør jeg i øvrigt med alle de brød, jeg bager. Det er en dyr fornøjelse at bage melfrit, hvis man ender med at smide halvdelen ud, fordi det er blevet tørt og kedeligt.

Fryser du det ikke, skal det opbevares i køleskab og lunes/ristes inden spisning.

Hørfrø, cadmium og blåsyre

Low Carb brød er som bekendt noget, der hører de sjældne lejligheder til og ikke noget, man skal basere sin kost på. Det flugter meget godt med, at hørfrø er ikke noget, man skal spise ubegrænset af. Det skyldes primært, at hørfrø indeholder tungmetallet cadmium. Cadmium ophobes i kroppen og kan skade nyrerne på sigt.

Udover cadmium indeholder hørfrø også blåsyre, som er giftigt. Blåsyren fjernes dog ved kværning, så det bør ikke være et problem i dette valnøddebrød.

Valnøddebrød uden mel - Low Carb og glutenfrit
Valnøddebrød uden mel - Low Carb og glutenfrit

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Valnøddebrød”

 1. Hej Jane,
  Elsker valnødder og rådet med at ligge dem i vand er genialt.
  Har det lidt stramt med hørfrø, og fik heller ikke malet dem helt til mel, da jeg ikke har en kaffemølle.
  Er der noget jeg kan bruge i stedet for hørfrø?
  Og hvis, hvad vil mængden så være?

  Er så glad for mit plus medlem, bruger Madlog her lige i starten, så jeg har styr på kalorierne også.

  På forhånd tak, hilsen Anja

  Svar
  • Hej Anja
   Jeg ved ikke lige med denne opskrift. Dels er den fra 2011 og jeg har ikke lavet den siden og dels er hørfrøene jo hovedingrediens. Det er altid svært at tage hovedingrediensen ud. Jeg tror, det kunne give et bedre resultat at finde en anden brødopskrift, uden hørfrø, og så tage udgangspunkt i den. Det kunne fx være dejen fra fiberbollerne eller fra toastbrødet. Evt. det lyse formbrød hvis det gerne må være sødligt i det. Min erfaring er at man får bedre resultat på den måde end ved at erstatte.

   Og så dejligt du er glad for PLUS – det er jeg glad for at høre❤️

   Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg har en hel del valnøddemel stående – har kigget på dine opskrifter på valnøddebrød, men de bruger (vist nok) alle malede hørfrø som ‘mel’ – kan jeg udskifte hørfrø med valnøddemelet eller har du andre forslag til anvendelse.

  På forhånd tak,

  Tina

  Svar
  • Hej Tina
   Jeg ved ikke rigtigt, jeg tror, det er nemmere hvis du kigger mine øvrige brødopskrifter igennem. Der er masser af inspiration til hvordan du kan gribe det an.

   De to valnøddebrød bagte jeg i 2011-2012 og jeg har ikke rigtigt brugt malet hørfrø som mel siden. Jeg er lidt usikker på hvad der sker med de sarte, blottede fedtsyrer, når de opvarmes, for at være ærlig…

   Svar
  • Tjah det vil jo godt nok give et helt anderledes brød. Måske lav lidt andre justeringer også, så du får et sødligt brød i stedet. Og mængden skal i hvert fald være mindre.

   Svar
 3. Hej
  Jeg har lige skrevet til dig på det andet valnøddebrød du har. Hvad er forskellen på de 2 brød? Opskrifterne er stort set ens, men det andet brød er meget lysere….
  Irene

  Svar
 4. Hej Jane.
  Jeg er lige startet (er på 9. dag) har det rigtig godt, har allerede nu fået mere energi, er ikke nød til at sove midt på dagen. Jeg skal til at bage valnøddebrødet og glæder mig til at smage det.

  Svar
 5. Tusind tak! Jeg ELSKER valnødder, og var da slet ikke klar over dét med at lægge dem i blød. Har faktisk lige fået en hel bærepose valnødder fra en kollega’s have – det var da oplagt at bage dette smukke brød. -Og så lige med en skive ost på og en kop the til. Mmmmm.. :-)

  Svar
 6. Jeg har før lavet et kernebrød uden mel – det opbevare jeg i køleskabet – fundet super!

  Tror du man kan gøre det samme med det her brød? :)

  Svar
  • Det tør jeg faktisk ikke sige. Valnøddebrøddet bliver hurtigere tørt end det kernebrød, jeg plejer at lave af hele kerner, fordi hørfrøene her er malet til mel i stedet for at være brugt hele.

   Svar
 7. Ahhh! Så det er hemmligheden! Jeg kan faktisk ret så godt li valnødder, de bliver bare så bitre… Valnøddemel i kage eller andet..

  Tak!!

  Svar
  • Det var lige præcis hemmeligheden bag lækre valnødder. De kan tørres let i ovnen ved lav temperatur og så har man en lille gude-snack.

   Svar
 8. Uhm Jane, den opskrift er nu også røget på min ‘to try’-liste ;-)
  Det ser lækkert ud. Drømmer allerede om en lun skive med kold øko. smør – tandsmør selvfølgelig ;-P

  Ha’ en dejlig mandag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar