Rabarber-syltetøj med jordbær


Så fik jeg endelig lavet årets første rabarber-syltetøj! Jeg elsker smagen af de første rabarber og sammen med jordbær bliver det en virkelig dejlig syltetøj.

Kog syltetøj med rabarber

Endelig blev det rabarbertid! Det første, jeg altid gør, når det sker, er at koge syltetøj. Det dufter simpelthen sådan i hele huset, og det smager så fuldstændig fortryllende.

Rabarber er jo en bitter sag i sig selv og kræver derfor lidt sødt modspil. Jeg koger min syltetøj sammen med jordbær og vaniljepulver. Jeg plejer også at have et par dråber stevia i, men det udelod jeg i år. Det gør den en anelse “tam” i smagen, synes jeg, men ungerne synes, den var toppen, og så skal jeg da ikke være den, der insisterer på mere sødme.

Vega har endda spist min syltetøj som rabarber-jordbær-grød med fløde på. Så mangler du en frisk forårsagtig dessert, kan opskriften her altså også bruges til det.

Rabarber-syltetøj uden sukker. Smager lækkert ovenpå vafler! Opskrift her: Madbanditten.dk

Rabarber-syltetøj med jordbær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
30 minutter

Ingredienser

1 stort glas syltetøj / ca. 15 portioner

Sådan gør du

  • Rengør rabarber og skær stilkene i små stykker.
  • Put rabarberstykker i en gryde sammen med jordbær, vaniljepulver, vand og evt. sødning. Kog langsomt op og lad simre til både rabarber og jordbær er godt udkogte.
  • Tilsæt chiafrø og lad afkøle lidt. Blend med stavblenderen, til du har en syltetøjslignende masse. Hæld på (skoldet) glas og sæt i køleskabet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg tilsætter chiafrø for deres gelerende funktion. Det giver en lidt fastere syltetøj, men de kan sagtens udelades, hvis du ikke lige har dem i køkkenskabene.

Den er smuk rabarberen. Ikke?

Rabarber -lækre opskrifter med rabarber her --> Madbanditten.dk

Rabarbersyltetøj på vafler

Her til morgen serverede jeg vafler med rabarber-syltetøj, og det er jo altid populært. Jeg brugte min opskrift på proteinrige vafler men du kan finde din egen favorit blandt alle mine vaffelopskrifter.

Sammen med vaflerne serverede jeg lidt banan og kiwi i skiver, kakaonibs og min hjemmelavede nøddemysli. Og pimpet vand med myntestilke.

Glutenfrie vafler med sukkerfri rabarber-syltetøj. Lækre opskrifter her: Madbanditten.dk

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Rabarber-syltetøj med jordbær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det synes jeg godt. Det indeholder vel teknisk set næsten ren kulhydrat men selve mængden, man bruger, er ganske lille, ikke?

      Uanset skal du jo regne dem med, men fordelt over hele portionen bør det blive ganske lidt ekstra pr. portion/person.

      Svar
      • Dejligt takker, men vi har lavet en portion med rabarber og jordbær 550 g i alt med 75 g mamma sukker det er bare blevet så lækkert lige til græsk yoghurt og easis is 😜

        Svar
    • Jeg har et Tefal snack collection. Det er sådan et multijern, hvor man køber forskellige plader til. Det fungerer super, synes jeg :)

      Svar
  1. Hejsa’ Dit rabarber syltetøj. Hvor mange glas bliver der og hvor længe kan det holde sig i køleskabet? Kh Ann

    Svar