Så fik jeg endelig lavet årets første rabarber-syltetøj! Jeg elsker smagen af de første rabarber og sammen med jordbær bliver det en virkelig dejlig syltetøj.
Kog syltetøj med rabarber
Endelig blev det rabarbertid! Det første, jeg altid gør, når det sker, er at koge syltetøj. Det dufter simpelthen sådan i hele huset, og det smager så fuldstændig fortryllende.
Rabarber er jo en bitter sag i sig selv og kræver derfor lidt sødt modspil. Jeg koger min syltetøj sammen med jordbær og vaniljepulver. Jeg plejer også at have et par dråber stevia i, men det udelod jeg i år. Det gør den en anelse “tam” i smagen, synes jeg, men ungerne synes, den var toppen, og så skal jeg da ikke være den, der insisterer på mere sødme.
Vega har endda spist min syltetøj som rabarber-jordbær-grød med fløde på. Så mangler du en frisk forårsagtig dessert, kan opskriften her altså også bruges til det.
Ingredienser
1 stort glas syltetøj / ca. 15 portioner
- 200 g rabarber
- 200 g jordbær frost
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk vand
- Steviadråber med vanijlesmag
- 3 tsk chiafrø kan udelades
Sådan gør du
- Rengør rabarber og skær stilkene i små stykker.
- Put rabarberstykker i en gryde sammen med jordbær, vaniljepulver, vand og evt. sødning. Kog langsomt op og lad simre til både rabarber og jordbær er godt udkogte.
- Tilsæt chiafrø og lad afkøle lidt. Blend med stavblenderen, til du har en syltetøjslignende masse. Hæld på (skoldet) glas og sæt i køleskabet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg tilsætter chiafrø for deres gelerende funktion. Det giver en lidt fastere syltetøj, men de kan sagtens udelades, hvis du ikke lige har dem i køkkenskabene.
Den er smuk rabarberen. Ikke?
Rabarbersyltetøj på vafler
Her til morgen serverede jeg vafler med rabarber-syltetøj, og det er jo altid populært. Jeg brugte min opskrift på proteinrige vafler men du kan finde din egen favorit blandt alle mine vaffelopskrifter.
Sammen med vaflerne serverede jeg lidt banan og kiwi i skiver, kakaonibs og min hjemmelavede nøddemysli. Og pimpet vand med myntestilke.
Hej
Kan jeg bruge rød melatin altså konceveringsmiddel så det kan holde længer I køleskabet
Det synes jeg godt. Det indeholder vel teknisk set næsten ren kulhydrat men selve mængden, man bruger, er ganske lille, ikke?
Uanset skal du jo regne dem med, men fordelt over hele portionen bør det blive ganske lidt ekstra pr. portion/person.
Dejligt takker, men vi har lavet en portion med rabarber og jordbær 550 g i alt med 75 g mamma sukker det er bare blevet så lækkert lige til græsk yoghurt og easis is 😜
Hvilket vaffeljern har du ?
Jeg har et Tefal snack collection. Det er sådan et multijern, hvor man køber forskellige plader til. Det fungerer super, synes jeg :)
Hejsa’ Dit rabarber syltetøj. Hvor mange glas bliver der og hvor længe kan det holde sig i køleskabet? Kh Ann
Opskriften her giver et stort glas – det står først i opskriften ;-) Jeg ved ikke hvor længe det kan holde sig. En uges tid måske. Vi spiser det indtil der kommer mug på :)
Det kan fint fryses!?