Vafler med løg


Forleden lavede jeg vafler med løg. Lyder det ikke lækkert på sådan en lidt sær måde?

Løg-vafler - opskrift på salte madvafler med løg. Brug dem til sandwich eller i madpakken. SÅ lækre! Opskrift her: Madbanditten.dk

Vafler med løg

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 stk
|
15 minutter

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 dl kokosmælk
 • 60 g halloumi/grillost eller parmesan
 • 1 rødløg
 • tørret rosmarin
 • 1 dl pofiber reklamelink
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Pisk eller blend æg sammen med kokosmælk.
 • Riv osten groft. Halver rødløg og skær tynde både af det.
 • Rør resten af ingredienserne i æggemassen.
 • Opvarm vaffeljernet og bag vaflerne, til de er lysebrune i det.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

At lave salte vafler er sådan en ekstra festlig måde at have noget “brød” at slutte om en sandwich eller til at bruge som bund i en hurtig frokost. Og disse vafler med løg blev virkelig lækre! Tidligere har jeg bl.a. lavet spinatvafler og ostevafler i den salte genre, og begge har altså være virkelig dejlige. Og nu altså også løgvafler.

Jeg har sådan en ting med løg i øjeblikket. Jeg tror, jeg er nødt til at lave en portion af de lækre sprøde løgbrød også. Vi spiste dem jo nærmest som chips sidst.

Vafler med løg i mit nye vaffeljern!

Jeg har længe haft et ældgammelt, billigt vaffeljern. To faktisk. Et til hjertevafler og et til belgiske vafler. Og ingen af dem var sgu ordenligt gode.

Så fornyligt købte jeg mig et nyt. Valget faldt på et slags multijern (Tefal Snack Collection, hedder det), der kan alt muligt. Hertil købte jeg forskellige plader, så jeg nu både kan vafle, toaste og lave panini og alt muligt mere. Bare vent og se, siger jeg bare!

Løgvaflerne var min debut, og det klarede det fint. Pladerne er aftagelige, hvilket gør det væsentligt nemmere at rengøre end mit gamle besværlige vaffeljern.

Vaffeljernet kan købes her: Tefal Snack Collection (reklamelink)

VAFLER MED LØG - Løg-vafler - opskrift på salte madvafler med løg. Brug dem til sandwich eller i madpakken. SÅ lækre! Opskrift her: Madbanditten.dk
VAFLER MED LØG - Løg-vafler - opskrift på salte madvafler med løg. Brug dem til sandwich eller i madpakken. SÅ lækre! Opskrift her: Madbanditten.dk

Tip til vafler med løg

Vafler skal bage relativt længe, før de er færdigbagte. Mit vaffeljern har sådan en lampe, der blinker grønt, når de er færdige. Før jeg fik det, åbnede jeg tit vaffeljernet for tidligt og ærgrede mig over at dejen hang fast.

Nu ved jeg, at det bare var fordi de var ufærdige. Så tip hermed videregivet. Bag dine vafler længe nok!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

42 kommentarer til “Vafler med løg”

  • Jeg vil tro, at du kan bruge alle slags væske. Hvis kulhuydratindhold er en faktor, skal du selvfølgelig tælle dem med.

   Svar
  • Det kan jeg ikke sige. Det afhænger af hvor sulten man er, hvad man spiser dem sammen med, hvad man i øvrigt spiser den dag og hvad ens mål er (vægttab, vægtvedligehold, vægtøgning etc.)

   Svar
 1. Hej
  Kan man lave dem i forvejen og have dem liggende i køleskabet ?
  Så hvis jeg laver dem om aften kan manden jo få dem med på job dagen efter?
  Lyder vildt lækkert
  Hilsen Lisette

  Svar
 2. Hej Jane.
  Tak for dig og dine gode oplæg. Jeg har lige et spørgsmål som du måske kan be- eller afkræfte..

  For et par år siden kørte jeg striks lchf i omkring 9 mdr. Jeg havde det rigtig godt mens det stod på, god fordøjelse, slut med oppustethed, pæn hud og smed en del kg. Undervejs. Samtid bildte jeg mig ind at det også hjalp på min pms.

  jeg faldte desværre tilbage i det gamle mønster efter et lille års tid, hvilket har forstyrret både min vægt, min fordøjelse, mine hormoner osv..

  Nu er jeg igen startet op og er lige gået ind i 5. Uge på striks lchf.
  Jeg synder lidt med isis produkter indimellem. Ellers køre det, med 3 måltider dagligt bestående af kål, spinat, tomat, agurk, æg, kød, øko smør og øko fløde, dressing af 38% creme fraiche.

  Og her kommer mit spørgsmål. På 5 uger kan jeg tydelig mærke at det gør godt for kroppen.. MEN min vægt har ikke rørt sig ud af flækken… ikke så meget som et gram har jeg tabt. På 5 uger..

  Jeg har ladet mig fortælle at det er fordi jeg før har været på lchf. Og hver gang man holder pause for at starte op igen. Så bliver kroppen forvirret og tager længere tid om at tabe sig..

  Er det sandt? Og hvordan skal jeg forholde mig. Jeg føler ikke jeg kan spise anerledes. Det er vigtigt for mig at få nok mad. Derfor vil jeg ikke skære ned på mine 3 daglige måltider..

  Svar
  • Det er til en vis grad sandt at kroppen modsætter sig vægttab jo flere gange man har tabt sig og taget på. Men det er ikke specifikt til LCHF.

   Og man taber sig i kalorieunderskud uanset hvad. Det bliver der ikke lavet om på.

   Jeg hæfter mig ved at du ikke synes, du kan gøre noget anderledes og det synes jeg er vigtigt. Væbn dig med tålmodighed og hav evt. et lille øje på (de unødvendige) kalorier. Ofte er det små justeringer, der skal til, er min erfaring. Og husk målebånd og billeder af dig selv med 3-4 ugers mellemrum. Ofte sker der meget der, selvom vægten ikke rykker sig.

   Rigtig god fornøjelse/kamp :)

   Svar
 3. Jeg vil super gerne prøve de lækre løgvafler men bryder mig ikke om ost (ostesmagen) kan jeg evt. bruge æg eller andet som “klister bindemiddel” i stedet for osten? :)

  Svar
 4. Måske kan du bruge gærflager til at give den lidt salte ostesmag og lidt revet eller fintsnittet tofu som det lidt bløde.

  Svar
 5. Jeg er så klar – har lige investeret i den toaster du anbefaler og har nærmest levet af spinat vaflerne lige siden. Men de her skal absolut også prøves ;0))
  Tak for skøn inspiration

  Svar
 6. I stedet for rødløg brugte jeg et stykke knoldselleri, som blev revet.
  Kokosmælk blev erstattet med fløde og Pofiber erstattet med fiberHUSK. Ellers fulgte jeg opskriften. Glemte dog krydderurt. Men er vældig tilfreds med resutatet.
  Jeg “smurte” en enkelt “vaffel” med avocado og toppede med fint hakket salat (tomat, forårsløg, agurk, peberfrugt og revet gulerod)
  Smagte skønt og mættede fint.

  Svar
 7. Hej ☺.
  Jeg har det ret stramt med alt den kokossmag. Prøvede Chia-grød I morges, men kokossmagen var alt for dominerende. Er der nogle mærker, hvor kokossmagen er mindre dominerende? Jeg køber den fra Irma , som altid er skilt. Går ud fra, at når du skriver “mælk” , skal den ikke røres i, men at man kun skal anvende den flydende del.

  Tak for dine gode råd og viden.

  Mvh. Elena

  Svar
  • Nej, kokosmælk forstår jeg som kokosfløden og -vandet blandet sammen til en fed mælk.
   Jeg bruger oftest en kokosmælk i karton, enten Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria eller en, der hedder Aroy-D. Ellers køber den økologiske fra Irma. Den skiller ikke længere. Jeg ved ikke hvad de har puttet i. Jeg oplever at dem i karton smager mindre af kokos end dåserne, men det er jo stadig kokos… Fløde fortyndet med en smule vand kan evt. bruges i stedet :)

   Svar
  • Jeg har slet ingen erfaring med at bruge tofu, så det ved jeg desværre ikke. Men ellers tror jeg sagtens, du kan udelade osten :)

   Svar
 8. Er helt ny på lchf. Vil jeg kunne erstatte pofiber med kokosfibermel eller vil det være mere egnet til det søde køkken? Er i tvivl om kokossmagenmon er gennemtrængende?

  Svar
  • Ja, jeg bruger netop pofiber, når jeg ikke vil have den sødlige smag fra kokos. Og så synes jeg også, at kokosfibrene er hårde ved min (sarte) mave ned pofiber er. Men det er jo bare mig. Du vil sagtens kunne lave vaflerne her med kokosfibre, men det vil give en lillesmule sødlig smag. 1 spsk loppefrøskaller (husk) er også et alternativ :)

   Svar
  • Måske 1 spsk loppefrøskaller… Det er i hvert fald et bud. Sesammel fra funktionel mad, tror jeg også kunne være godt…

   Svar
 9. De ser fantastisk lækre ud! Jeg må kigge på det vaffeljern :-) …. lige et spørgsmål: Hvor køber du Halloumi? Jeg ELSKER den ost, og får nogle år siden kunne man købe den i supermarkederne om sommeren. Så blev der hamstret. Men nu synes jeg, den er næsten umulig at opdrive.

  Svar
  • Jeg vil gætte på Irma. Halloumien, jeg brugte her, fandt jeg i mit køleskab. Jeg hamstrer altid når jeg finder dem :) Men ellers helt enig. Den er blevet svær at finde siden de fleste supermarkeder byttede den ud med ‘grill osten’ :-/

   Svar
   • Jeg har skrevet til Taverna, og de siger, at Coop og Dansk Supermarked får den i sortimentet fra ca. uge 15/16 :-D (men sig det ikke til nogen ;-) )

    Og så er du skyld i, jeg nu er ca. 1000 kr. fattigere, for jeg har investeret i vaffeljernet m. diverse plader. Så nu glæder jeg mig til at se dine forslag til panini :-)

    Svar
 10. Jeg har også det jern, og er fuldstændig vild med det! Har brugt det flittigt siden jul og varmen fordeler sig uden problemer både med vaffel jern og toast jern?

  Svar
 11. Hej Jane
  Det lyder vildt lækkert! Nu ved jeg jo ikke hvordan dejens konsistens er, men vil du mene, at man kan bruge den til pandekager i stedet for? Uden at ændre i opskriften?
  Tak for en fantastisk blog :)

  Svar
 12. Ej sådan et drømte jeg virkelig meget om men min mand fik talt mig fra det da han påstod at aftagelige plader gjorde at varmen blir fordelt ujævnt. Det ligner overhovedet ikke du har haft det problem

  Svar
  • Nej, det har jeg slet ikke, men dette er mit første forsøg – og den eneste plade jeg endnu har prøvet – men det gik fuldstændig uden ulige varme…

   Svar
  • Jeg har haft et tilsvarende “jern” i 10-12 år og det har aldrig oplevet at varmen blev ujævnt fordelt. Har vaffel (belgiske), panini og toast plader – og på alle fordeles varmen jævnt. Den bruges i perioder – det er vist ved at være tid igen – vaflerne her ser lækre ud og ingredienserne er hjemme ….

   Svar