Forleden lavede jeg vafler med løg. Lyder det ikke lækkert på sådan en lidt sær måde?

Udstyr
Ingredienser
- 3 æg
- 100 ml kokosmælk
- 60 g halloumi/grillost eller parmesan
- 1 rødløg
- tørret rosmarin
- 1 dl pofiber reklamelink
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pisk eller blend æg sammen med kokosmælk.
- Riv osten groft. Halver rødløg og skær tynde både af det.
- Rør resten af ingredienserne i æggemassen.
- Opvarm vaffeljernet og bag vaflerne, til de er lysebrune i det.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


At lave salte vafler er sådan en ekstra festlig måde at have noget “brød” at slutte om en sandwich eller til at bruge som bund i en hurtig frokost. Og disse vafler med løg blev virkelig lækre! Tidligere har jeg bl.a. lavet spinatvafler og ostevafler i den salte genre, og begge har altså være virkelig dejlige. Og nu altså også løgvafler.
Jeg har sådan en ting med løg i øjeblikket. Jeg tror, jeg er nødt til at lave en portion af de lækre sprøde løgbrød også. Vi spiste dem jo nærmest som chips sidst.
Vafler med løg i mit nye vaffeljern!
Jeg har længe haft et ældgammelt, billigt vaffeljern. To faktisk. Et til hjertevafler og et til belgiske vafler. Og ingen af dem var sgu ordenligt gode.
Så fornyligt købte jeg mig et nyt. Valget faldt på et slags multijern (Tefal Snack Collection, hedder det), der kan alt muligt. Hertil købte jeg forskellige plader, så jeg nu både kan vafle, toaste og lave panini og alt muligt mere. Bare vent og se, siger jeg bare!
Løgvaflerne var min debut, og det klarede det fint. Pladerne er aftagelige, hvilket gør det væsentligt nemmere at rengøre end mit gamle besværlige vaffeljern.
Vaffeljernet kan købes her: Tefal Snack Collection (reklamelink)


Tip til vafler med løg
Vafler skal bage relativt længe, før de er færdigbagte. Mit vaffeljern har sådan en lampe, der blinker grønt, når de er færdige. Før jeg fik det, åbnede jeg tit vaffeljernet for tidligt og ærgrede mig over at dejen hang fast.
Nu ved jeg, at det bare var fordi de var ufærdige. Så tip hermed videregivet. Bag dine vafler længe nok!
De smager virkelig godt!
Jeg har bagt dem på hjertepladerne for at bruge dem som blinis.