Vafler med blomkålsris


Denne opskrift på vafler med blomkålsris er et eksempel på, hvor nemt det går at genbruge sine rester, så man ikke behøver smide mad ud – nærmest nogensinde. Madspild, eller rettere at undgå det, er en vigtig sag for mig og jeg er stolt over så lidt mad, der ryger ud herhjemme.

Jeg gemmer selv de mindste rester. Jeg arbejder jo hjemmefra og resterne, om det så bare er 1 buket broccoli, ryger ofte på min frokosttallerken. Disse vafler med blomkålsris er en idé til, hvad du kan bruge en rest blomkålsris til.

Vafler med blomkålsris - opskrift på glutenfrie Keto vafler

Vafler med blomkålsris

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 min

Ingredienser

 • 200 g blomkål hakket fint til 'ris'
 • 70 g forårsløg
 • 100 g revet cheddar
 • 2 æg
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 0,5 tsk salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Snit forårsløgene fint.
 • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, til du har en fedtet dej.
 • Varm et vaffeljern op og kom ca. ¼ af dejen i ad gangen.
 • Bag vaflerne til de er gyldne og færdigbagte, fortsæt med resten af dejen.
 • Lad vaflerne køle lidt af på en bagerist.
 • Spis eller opbevar i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vafler med blomkålsris … elller chaffler?

Chafflerne løber jo med al opmærksomheden i disse dage og med rette kan man sige. Nemmere og mere kulhydratfattig opskrift på vafler finder du næppe.

Find dem her: Chaffles

Disse er jo nærmest chaffler – bare med blomkålsris. Men det gør det jo ikke mindre smart :)

Udover at de er genial brug af dine rester, løser de også problematikken med, hvad pokker man kan spise til frokost. Klap en eller to vafler om lidt pålæg og grønt og du har en super sandwich, der går helt fint at bruge i madpakken også.

Vafler med blomkålsris - opskrift på glutenfrie Keto vafler

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Vafler med blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Lige hvad du har lyst til. Du kan fylde dem med pålæg og bruge dem som wraps, du kan bruge dem som bund under en tunssalat eller laksesalat. Lige hvad køleskabet byder på :)

   Svar
  • Vandet? Der er 2 æg i som væske😅🤷🏻‍♀️
   Synes det er verdens nemmeste opskrift (men de skal bage ret længe for at være gennembagte og slippe jernet men det skal alle low carb vafler)

   Svar
 1. Det her er fantastisk! Det er blevet en daglig bestandel af min kost – det er nemt og utroligt lækkert.

  Cheddar’en driller mig dog lidt. Det er MANGE kalorier (hvis man nu ikke kan lade være med at tælle dem) der kommer fra Cheddar alene. Er der noget i vejen for at vælge en anden type ost med færre kalorier?

  Svar
  • Hej Klaus
   Nej det synes jeg umiddelbart ikke, der er, så længe kulhydratindholdet ikke øges tilsvarende (hvis low carb/keto er målet).

   Svar
 2. Hej Jane, Jeg har forsøgt, men jeg kan ikke få dem af vaffeljernet igen uden at de går i stykker.
  Nogen gode fif.

  Svar
  • Yes, du skal bage dem meget længere. Når de sætter sig fast, er det fordi de endnu er ubagte. Det gælder alle vafler. Det tog mig selv hundrede år og lige så mange mislykkede vafler at opdage det. Og alle vafler skal bage meget længere end man tror.

   Svar
   • Jeg har lidt samme spørgsmål…. For i opskriften linker du til tilberedte blomkålsris (altså overhældt med kogende vand og vredet tørre igen), men jeg forstår på dit svar, at det blot er blendet rå blomkål du mener?
    Jeg er helt ny med “bagværk” på Keto, så skal lige have styr på principperne🤷‍♀️

    Svar
    • Ej du har helt ret. Det er sådan et autolink, der kommer automatisk, når jeg skriver blomkålsris men det er rigtigt at her mener jeg faktisk bare ‘blomkål hakket til ris’. Jeg overhælder i øvrigt aldrig selv mine blomkålsris med kogende vand heller. Det kan man sagtens, hvis de skal være lune men jeg spiser dem faktisk bare rå (med sovs fx).

     Svar
 3. Hej Jane. Jeg følger dig på FB og har prøvet flere af dine glimrende opskrifter ? Jeg er doven i et køkken, så inden jeg køber din bog, har jeg brug for at vide, om det er ‘hurtig mad – let at lave’ ? Jeg har også brug for nemme og hurtige alternativer til om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra arbejde og har brug for en lille snack ?
  Mvh Merete

  Svar
  • Hej Merete

   Især mine Keto-bøger er super nem og enkel mad, lavet af helt almindelige ingredienser og på under 30 min.

   Når vi spiser Keto, har vi ikke brug for snacks og mellemmåltider, så det bruger jeg ikke meget krudt på. Et par forkogte æg, en humpel ost eller lign. kan være hurtige bud på det.

   Bøgerne finder du her: https://www.madbanditten.dk/keto-boeger/

   Svar
 4. Kunne man bage dem i ovnen eller stege på pande i stedet for. Jeg har nemlig ikke et vaffeljern eller plads til et.

  Svar