Vaffelpizza med parmaskinke og ost er et super eksempel på, hvordan man kan lave en hurtig og mættende frokost, hvis man har været så forudseende at have lavet en stak vafler til køleskabet. Ja tak til den slags tjekkethed, siger jeg bare.
Pizza på vaffelbund
Med et hold grønne vafler i køleskabet var det hurtigt at trylle sådan en omgang vaffelpizzaer frem sidste weekend. En frokostpizza på vaffelbund bliver selvfølgelig ikke sprød og vi endte da også med at klappe den sammen og spise den som pizzasandwich. Men smagen var god og de mættede dejligt!
Her er hvad jeg brugte. Fyldet kan du selvfølgelig bare variere efter smag og behag.
Ingredienser
VAFFELPIZZA – 4 STK
- 4 grønne vafler
- 4 spsk tomatsauce
- 4 skiver parmaskinke
- 100 g ost (jeg brugte en Maasdammer, fordi det var det, jeg havde)
- frisk basilikum
- hjemmelavede ristede løg (fra aftenen før, hvor vi havde fået hakkebøf med bløde løg)
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Smør tomatsovs ud på vaflerne og fordel osten herpå.
- Riv parmaskinken i mindre stykker og læg den ovenpå. Læg også de stegte løg på, hvis du skulle være så heldig lige at ligge inde med sådan nogle.
- Bag i ovnen i ca. 8-10 minutter, til vaflerne er gennemvarme og osten smeltet. Drys med grønt drys inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vaffelpizza eller vaffel-klapsammen
Som sagt spiste vi vaffelpizza klappet sammen som en pizzasandwich og det var dælme lækkert. Dette ville også være en nem frokost eller morgenmad på farten og jeg synes også, den fint kan fungere i madpakken, hvis man kan lide kold pizza.
Men ellers kan man også fylde vaflerne med andet pålæg, så man har en slags vaffel-wrap. Der er masser af muligheder i de vafler.
Fantastisk ide
Smart måde at få brugt sit vaffeljern lidt mere på:-)
det er da den bedste ide!! Det har jeg aldrig tænkt på