I dag var der urtefyldt kotelet på menuen. Den består af en stor flad kotelet, der er smurt med en hjemmerørt flødeost med urter og stegt på panden. Sammen med den er der en dejlig salat med porre, dild og saltede græskarkerner.
Urtefyldt kotelet – genvejen
Er du i tidsnød, så lav den urtefyldte kotelet med en købt flødeost med hvidløg og urter. Så springer du bøvlet med at røre din egen over.
Og der findes jo efterhånden mange spændende varianter, så hold dig ikke tilbage med at prøve andre slags.
Ingredienser
Urtefyldt kotelet
- 300 g svinekoteletter eller skinkeschnitzler
- 100 g flødeost naturel
- 1 håndfuld krydderurter jeg brugte timian og oregano
- 1 fed hvidløg
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Salat
- 100 g salat
- 200 g porre
- 1 spsk dild
- 50 g græskarkerner
- olivenolie
- salt
Dressing
- 200 g cremefraiche 18%
- 1 tsk sennep
- dild friskhakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Urtefyldt kotelet
- Bank kødet helt fladt.
- Rør flødeosteblandingen sammen.
- Smør flødeosteblandingen på halvdelen af kødet og fold det sammen. Brug evt. en kødnål eller tandstik til at holde sammen på det.
- Opvarm godt med smør i en sauterpande og brun kødet på begge sider.
- Skru ned for varmen og lad kødet stege færdigt under låg.
Salat
- Skyl salat og put det i en skål.
- Snit porre fint og bland med salaten. Bland også dild med.
- Steg græskarkernerne kort på en pande med lidt olivenolie og drys dem med lidt salt.
Dressing
- Rør dressingen sammen og server med salaten.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dejlig sommersalat med porre, dild og græskarkerner
Tilbehøret var denne dejlige sommersalat med porre, dild og græskarkerner. Det er ikke tit, jeg bruger porre, men det er mest fordi jeg glemmer det. Det smager jo dejligt og forårsagtigt.
Og halve kartofler bagt i ovn til resten af huset
Sidst men ikke mindst var der en hjemmerørt dressing lavet på et drønlækkert, svensk cremefraiche-agtigt produkt. Gräddfil, hedder det, og det kan bruges lystigt i dressinger eller kolde sommersaucer.
Å det ser super godt ut :-D Og god tur i morgen!!!
Vad lustigt att ni inte har gräddfil i Danmark. Är man van vid något så tror man att alla andra länder också har det.