Tzatziki – min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki


Tzatziki – få ting slår en god tzatziki, og her vil jeg gerne dele min bedste opskrift med dig og mine bedste tip til, hvordan du laver den bedste tzatziki.

Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.

Tzatziki

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki
10
|
30 min

Ingredienser

  • 1000 g græsk yoghurt 10% 10%
  • 1000 g agurker squash kan også bruges
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft smag til
  • 3 tsk salt

Sådan gør du

  • Halver agurker på langs og fjern den våde midte med en teske. Riv agurkerne groft på rivejernet og hæld dem over i en si.
  • Du kan vælge at drysse salt over agurkerne og lade dem dryppe af, men jeg har sjældent tålmodighed til det. I stedet knuger jeg væsken ud, så godt jeg kan i sien, og hælder herefter agurkerne over i noget køkkenrulle eller et tyndt viskestykke, og så knuger jeg det meste væske ud af her.
  • Hæld de revede agurker i en stor skål og rør den græske yoghurt ud i.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, dvs. presset hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt og rør godt sammen.
  • Sæt tzatzikien i køleskabet til næste dag.
  • Først næste dag inden servering smager du den til. Nu har hvidløg fået lov at arbejde sig igennem yoghurten, og du har sikkert kun brug for at justere lidt med salt og evt. citron.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det slog mig, da jeg serverede tzatziki til min fødselsdag i lørdags – og det var en af de ting fra buffeten, der forsvandt hurtigt, hvor godt sådan cirka alting smager, hvis man dypper det i en god tzatziki.

Og det er jo så enkelt! Jeg vil tage det med i min foodprep, så jeg fremover har en spand af den lækre græske agurkeyoghurt stående i køleskabet.

Mine tip til en god tzatziki

  • Lav den med fuldfed græsk yoghurt 10%. Drop alle tanker om skyr-tzatziki og andre fedtfattige alternativer. Hvis du vil, kan du endda øge fedtprocenten yderligere og lave den med cremefraiche 38% som jeg har gjort her.
  • Lav den dagen før du skal spise den. Jo længere tid den trækker, jo bedre og stærkere smager den.
  • Rør gerne 1-2 spsk god olivenolie ud i den færdige tzatziki. Det runder smagen så fint af.
  • Overvej at bruge en smule hakkede urter i. Dild fungerer overraskende godt men også persille og mynte fungerer  rigtigt godt.
  • Lav altid mere end du tror, du skal bruge. Det bliver spist – det gør det!
Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.
Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

39 kommentarer til “Tzatziki – min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




      • Godt spørgsmål :-). Synes altid at der er noget væde i, så ja, men har ikke reflekteret nærmere over det. Det er for øvrigt noget snasket noget med de kaffefiltre, så næste gang vil jeg undlade det :-)
        Bedste hilsner
        Julie

        Svar