Denne opskrift på tyrkiske æg med yoghurt, krydret smør på en bund af salat og urter og med herligt knas på toppen smager simpelthen pragtfuldt. Den indeholder nogle flere elementer, end jeg normalt har tålmodighed til men er faktisk, det til trods, ganske hurtigt lavet. Den er perfekt som sen morgenmad en weekendmorgen, til en skøn frokost eller endda til aftensmad på en kødfri dag.
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 avokado
- 100 g agurk
- 1 fed hvidløg revet
- 1 spsk citronsaft + 1 spsk skal
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Feta-yoghurt
- 60 g feta
- 150 g græsk yoghurt 10%
- friskkværnet peber
- salt
Krydret smør
- 2 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk chiliflager
Drys
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk birkes
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
Urter til drys
Sådan gør du
- Blend feta med græsk yoghurt og peber, smag evt. til med lidt salt.
- Skær agurk og avocado i skiver.
- Smelt en klat smør på en pande og steg æggene som spejlæg, læg dem til side et øjeblik.
- Smelt lidt ekstra smør og tilsæt citronskal og hvidløg og sauter et øjeblik.
- Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen.
Krydret smør & drys
- Smelt de 2 spsk smør sammen med olivenolie, paprika og chiliflager.
- Bland alle ingredienserne til drysset sammen i en skål.
- Anret alle ingredienserne i to skåle eller tallerkener og dryp smør over.
- Drys med friske krydderurter og det knasende drys.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tyrkiske æg med yoghurt og urter – skøn grøn opskrift
Forestil dig dette: I bunden af skålen har du lunt spinat stegt i smør med hvidløg og citron sammen med en masse friske urter, lidt agurk og avokado. Herefter har du æggene og den lækre feta-yoghurt. Ovenpå denne herlighed drysser du en skøn knasende drysblanding med birkes og sesam og til sidst drypper du det lækre krydrede smør over.
Lyder det ikke lækkert?
Er det for meget, kan du fjerne et element. Men jeg synes ikke, du skal gøre det.
Hej Jane
Jeg er på 3 uge efter din “sorte” ketobog. Og har lige spist røget laks med smørstegt spinat…uhm. Der er angivet at retten indeholder 431 kcal.
Jeg skifter lidt mellem bogen og din blok madbanditten.
Men jeg er også nødt til at holde øje med kacl. Og hvis jeg sammenligner tyrkiske æg med den i bogen, så må der være mindst 250 kacl. til forskel ( har ikke regnet på det) og jeg tænker at der er flere kacl. I flere af dine retter på madbanditten frem for dine bøger? Har jeg ret i det?
Men udover det, er jeg vild med keto – og dine opskrifter og blok, tror det er min vej til vægttab :)
Nej sådan tror jeg ikke, du kan sige det over en kam. Det kan variere fra både lavere til højere her på bloggen. Men til mine bøger sigter jeg efter at retterne skal kunne sammensættes, så man rammer i omegnen af 1500 kcal ved tre måltider. I den virkelige verden spiser mange Keto-folk fx kun to måltider eller to måltider + en mindre snack og det er svært for mig at skrive ind i bøgerne, da de ofte henvender sig til begyndere, der lige skal i gang.