Hold fast, sådan en portion tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing smager godt. Tømmermænd go home, siger jeg bare. Og har man været bare en anelse smart og været sådan en, der fx foodprepper bundene og har dem i fryseren, tager den oven i købet ingen tid at lave.

Tyrkisk pizza med krydret kød og chilidressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Fathead pizzabund
- 50 g flødeost naturel
- 150 g revet mozzarella
- 1 æg
- 0,5 dl pofiber
- 0,5 tsk salt
Krydret oksekød
- 200 g hakket oksekød
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 0,5 dl vand
- 0,5 tsk chiliflager
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1,5 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk kanel
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Topping
Dressing
- 100 g græsk yoghurt 10% eller cremefraiche
- 1 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk harissa
- lidt salt og friskkværnet peber friskkværnet
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Smelt flødeost og mozzarella i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i.
- Del dejen i to og tryk den flad og evt. aflang på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Smelt smørret på en pande og sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven.
- Tilsæt kød og krydderier og brun det godt af.
- Hæld vandet på og lad det koge væk.
- Smag til.
- Fordel kødet på pizzabundene og sæt bagepladen i ovnen i 10-15 minutter, til dejen er gylden.
- Rør imens en dressing af yoghurt/creme fraiche, harissa, hvidløg, salt og peber.
- Snit rødløget fint og skær tomaterne i kvarte.
- Fordel grøntsager og krydderurter på pizzaerne og server med dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Og her er vi bare kæmpe fans af nemme løsninger.
Den rørte dressing smager super til men det kunne også være den lækre shawarmachili, man lige dryppede over eller det kunne slet og ret bare være en ren chilisovs som fx harissa eller Sambal Oelek. Virkelig lækkert også.
Lad dig ikke skræmme af den lange liste krydderier. Du kan fint bytte ud i dem, så de matcher din krydderiskuffe. Dog vil jeg sige, at et lille drys kanel altså gør sig rigtigt godt i, så lad være med at udelade det. Og ellers går det ret hurtigt og er nemt.
Tyrkisk pizza – svimlende lækkert
Spis denne med en frisk grøn salat til og du har et svimlende lækkert måltid. Er du på udkig efter den klassiske blomkålspizza, finder du den bedste lige her: Fast og næsten sprød blomkålspizza.
Den lækre opskrift her har selvfølgelig også fået plads i De bedste fra Madbanditten. Vil du have alle Madbandittens favoritter med i køkkenet, finder du bogen her: De bedste fra Madbanditten
Når du laver bunde til fryseren, er det så med kødet eller bare bunde? I så fald hvor lang tid skal man give dem?
Begge dele kan nok egentlig lade sig gøre men jeg plejer at gøre med bundene. Jeg ville bage dem 10 min, måske lidt mere. De skal være færdige og gyldne.