Type 1-diabetiker spiser sig (næsten) medicinfri!


Vi taler mest om, hvordan type 2-diabetikerne spiser sig raske med LCHF. Måske fordi der er flest af dem. Type 1-diabetikerne sygdom er heller ikke livsstilsbetinget. De producerer ganske enkelt ikke insulin og er derfor nødt til at have det tilført via sprøjter.

type 1 diabetes og LCHF

 

Det sker ind imellem, at jeg får mails fra type 1-diabetikere også. Og de fortæller mig om store forbedringer i livskvalitet efter de har lagt kosten om til LCHF. Det, der går igen fra deres mails er, at de oplever det som langt, langt nemmere at justere deres insulindosis, og at de er SÅ overraskede over, hvor små doser, de kan slippe afsted med at tage. Nogle af dem fortæller også om måltider eller endda hele dage, hvor de slet ikke tager noget insulin. For en person, som siden barnsben eller ungdom har været vant til at tage medicin dagligt, er det en kæmpe øjenåbner.

I 22-nyhederne på TV2 i går kunne man følge en 9-årig dreng, som havde type 1-diabetikere, som ved hjælp af en særlig diæt havde spist sig til at være næsten helt medicinfri. Diæten, han var på, var glutenfri, sukkerfri og indeholdt nærmest ingen kulhydrater. Og drengen var bare så glad! Han kunne spille fodbold med sine jævnaldrende og sagde, at han elskede sin nye kost “for maden smagte jo så godt”, og så grinte han lidt af, at han aldrig kunne spise det samme som kammeraterne om eftermiddagen på fritteren, fordi de altid fik brød, knækbrød eller kage. Men pyt. Og så slubrede han ellers sin kødsovs med squashpasta i sig med stor fornøjelse. Tænk, han har jo fået et helt nyt liv!

Herlev Hospital har indledt et forsøg, hvor de tester lavkulhydratkost til børn med type 1-diabetes, og indtil videre ser resultaterne positive ud. På en måde giver det jo rigtig fin mening. Altså at diabetikere bør spise en kost, der kræver minimalt med insulinrespons! I gamle dage – før insulin i sprøjteform blev opfundet – var det sådan, man holdt dem i live!

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

45 kommentarer til “Type 1-diabetiker spiser sig (næsten) medicinfri!”

Skriv en kommentar