Tykke amerikanske pandekager


Disse tykke amerikanske pandekager vækker begejstring på ethvert brunchbord. De er tykke og luftige, som brunchpandekager skal være og de smager superlækkert og ikke spor sundhedsagtigt. Og så er de endda lavet uden mel.

Amerikanske pandekager- glutenfri og LCHF

Tykke amerikanske pandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 små tykke pandekager
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk de to æggehvider stive i en skål. Gem blommerne og put dem i dine morgenæg i morgen.
  • Blend hytteost med de to hele æg, tilsæt krydderierne hertil og blend det godt sammen.
  • Pisk den blendede masse ind i de stive æggehvider og pisk til sidst kokosfibrene i.  
  • Steg på panden i godt med smør eller kokosolie.

Noter

Bemærk, at de ikke indeholder nogen sødning. Kokosfibrene er jo sødlige i sig selv, men hvis du vil have en lidt sødere version, kan du tilføje lidt sukrin gold

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jagten på den gode amerianske pandekage

Jagten på den perfekte LCHF-pandekage stopper aldrig helt, vel?

Mine favoritter er de gode proteinrige pandekager (kesoplätterne) eller de gode, flade pandekager uden mel.

Men nu har de fået seriøs kamp til stregen, kan jeg godt fortælle jer. Af disse tykke amerikanske pandekager! Jeg mener, se dem lige! De ligner jo noget, du ville få serveret med ahornsirup til lækker brunch på café!

At det så samtidig er de nemmeste LCHF-pandekager, jeg hidtil har lavet, er jo bare et ekstra plus!

Jeg er ikke nogen ørn til at lave pandekager, men her lykkedes det mig i overlegen stil at lave tre på panden af gangen. Og den første mislykkedes ikke! Jeg er meget imponeret, lad mig bare sige det!

Tykke amerikanske pandekager - LCHF opskrift

Se lige en tyksak!

Hemmeligheden bag tykke pandekager ligger muligvis i de piskede æggehvider. Det er i hvert fald første gang, jeg pisker æggehvider stive til pandekager. Tip hermed givet videre.

Server dem med dit yndlingsfyld, eller som her, hvor de blev til ungernes “morgenmadsdessert”: en pandekage med en klat græsk yoghurt rørt med vanilje, lidt blendet bærsyltetøj og lidt ristede kokosflager. Jo, der er nogen, der nyder lockouten (og her mener jeg altså primært ungerne!).

Tykke amerikanske pandekager - LCHF opskrift

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

105 kommentarer til “Tykke amerikanske pandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Har du nogensinde prøvet at fryse pandekagerne, og så lige give dem en kort tur i ovnen i den servering?
    Tak 🙏☺️

    Svar
    • Hej Saga
      Lige disse kan jeg ikke huske om jeg har gjort det med, men jeg har gjort det med hytteostpandekagerne adskillige gange og det går helt fint. Men brug mellemlægspapir imellem så de ikke klistrer sammen.

      Svar
  2. Hej Jane

    Jeg har i dag fået den nyhed at jeg ikke kan tåle gluten – så jeg er på jagt efter inspiration :D big time… Er alle dine opskrifter glutenfri ?
    Det er en helt ny verden for mig og jeg skal til at bruge mange timer på at finde ud af hvor der er gluten :) Og vidste jeg at dine opskrifter var glutenfri, så kommer jeg jo langt her med mange lækre retter.

    På forhånd tak for hjælpen

    Svar
    • Hej Mette
      yes, det er de! Det var sådan det startede for mig også.

      Hvis du bevæger dig helt ned i materien, tilbage til 2011 eller deromkring, kan du finde to opskrifter på flutes og rugfler, der ikke er glutenfri. Men ‘hvedemel’ og ‘rugmel’ afslører dem nok. Men resten er naturligt glutenfrie, dvs. indeholder slet ikke kornprodukter.

      God jagt :)

      Svar
  3. Hvor ser de lækre ud :D

    Vi har dog nogle allergier i hjemmet, så både kokos og hytteost er no-go. Kokos kan jeg se, kan jeg erstatte med mandelmel eller evt pofiber.
    Hytteosten er lidt værre – hvad kan den evt erstattes med?

    Svar
    • Jeg ved det heller ikke rigtigt. Det kommer jo lidt an på hvad det er i hytteosten, man prøver at undgå… Hvis det er mejeriprodukter som et hele, har jeg ikke lige fantasi til at forestille mig, hvad man kunne bruge i stedet uden at ende ude i et sojaprodukt af en art.

      Svar
  4. Hej! Er dine opskrifter beregnet kun til en person eller 2?
    Hvis jeg laver pandekager, kan jeg så spise dem alle sammen alene eller jeg må kun spise en del af dem?

    Svar
    • Hvis jeg har lavet portionsangivelse står det ved opskriften. Det er lidt sværere med pandekager. Hvor sulten er du? Hvem er du? Hvor meget har du brug for at spise? er det det eneste, du spiser eller er der andet på tallerkenen osv?

      Det er i den kontekst, du skal finde din passende portionsstørrelse.

      Svar
  5. Hej :)

    Har du prøvet med flødeost isf. hytteost? Det burde vel gå, ligesom toastbrød bliver betydelig mere delikat med flødeost.

    Svar
    • Ikke hvis det skal være low carb/LCHF. Alle typer mel fra kornprodukter indeholder for mange kulhydrater og spelt er jo en hvedesort. Er Low carb/LCHF ikke i fokus, så ja, sagtens. Jeg har dog ikke så meget erfaring med det og jeg tror, du er bedre tjent med at gå ud fra “traditionelle brødopskrifter” end mine :)

      Svar
  6. Hej Jane,
    Jeg bor i Frankrig og her kan vi ikke købe hytteost. Hvad ville du bytte hytteost ud med der også er lidt fast i konsistensen?
    Med venlig hilsen,
    Pernille

    Svar
    • Åh heldige dig :)
      Jeg køber faktisk noget hytteostlignende, når jeg er i Frankrig men jeg kan dælme ikke huske, hvad det hedder. Og det er sådan noget mere grynet og mindre klumpet end det, vi køber herhjemme. Cremefraiche eller fromage blanc kan bruges i stedet, vil jeg tro :)

      Svar
  7. Hej Jane. Tak for opskriften, har lavet pandekagerne 2 gange nu. Denne gang med skyr, som fungerer super og, synes jeg, faktisk smager endnu bedre :) Jeg tænkte på, om du tror, man kunne bage disse i muffinforme i ovnen i stedet? Venlig hilsen

    Svar
  8. Mig igen ;-)
    Nu er jeg jo som sagt spoiled med den amerikanske sukker-sirup og smoer paa pandekagerne..
    Kender i til et recept for denne amerikanske pandekage-sirup – bare LCHF style ?
    Jeg har fundet en – men den skal der “Ahorn-essenz” til…Og det har jeg ikke fundet nogle steder paa nettet !
    Jeg ved godt der er sukkeralkoholer i – men det er jo alligevel ikke nogen sundhedsmad man spiser hver dag :-)
    http://meatcheeseandeggs.tumblr.com/post/41815885326/almond-flour-pancakes-with-maple-syrup

    Svar
  9. Hejsa Jane :-)
    De ser godt nok laekre ud !!
    Jeg har tidligere lavet pandekager paa amerikansk maade (Aunt Jemima pancake mix).
    Da tog man dejen og puttede en klat paa smoer-panden, og hvis man ville have dem tynde, saa vendte man dem bare.
    Hvis de skulle vaere tyggere saa puttede man en klat paa panden, ventede til den var bagt en anelse og havde sannet en “kant” og saa puttede man noget mere dej paa (og vendte den naar detn “boblede”….
    Maaske kan det hjaelpe…

    Svar
  10. Uh! Tror jeg skal prøve disse! Synes ikke jeg har kunnet finde nogle wauw pandekager inden for LCHF som jeg har været helt vild med! :)
    Har lige lavet nogle så de er klare til morgenmad men… synes mere de smager af æg (aka har konsistens som æg) end pandekage…! Men der skulle self også 4 æg og 4 æggehvider i (brugte så bare 6 æg) Hmm..! :)
    Men vil i hvert fald lige skrive denne opskrift på listen! Skal så bare lige have fat i kokosfibre først! Har self kun kokosmel i både fin og alm og kokossukker! xD

    Men alt i alt – tak for en utroligt skøn side! I like it! :D

    Svar
  11. De ser lækre ud. Jeg kan desværre ikke spise kokos i alle dets former. Kan man evt. skifte kokosfibrene ud med noget andet?

    Svar