Tunvafler er, som navnet antyder, vafler lavet med tun. Ja, tun. Det lyder måske underligt, men det fungerer forbavsende godt. Og smager forbavsende lidt af tun.

Udstyr
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dræn væsken fra tunen og hæld tunkødet i en skål.
- Riv det fra hinanden med en gaffel, så det bliver findelt.
- Kom æg, salt og peber i skålen og rør det hele godt sammen.
- Opvarm vaffeljernet, kom tunmassen på og bag den til den er gennemstegt. I mit vaffeljern passer portionen til 2 belgiske vafler.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Tunvafler – Proteinrige Keto-Carnivore-vafler
Opskriften på tunvafler finder man også i Keto på 4 uger i en lækker frokostanretning med topping.
De består af to ingredienser helt enkelt: Tun og æg. De er derfor også meget populære blandt mine Carnivore-folket, som jo udelukkende spiser madvarer fra dyreriget.
Da de ikke indeholder noget fra planteriget, er de jo automatisk helt kulhydratfattige. Æg indeholder dog små mænger kulhydrat, men det bliver til uendeligt lidt i denne opskrift. Samtidig er de meget proteinrige og er derfor velegnede til dem, som har svært ved at spise nok protein (dvs. alle – haha!)
Måske husker du også tun-pizzaen? Den er jo beslægtet med tunvafler. Den smager forbavsende godt også.

Om vaffeljern
Jeg har et Tefal Snack Collection (reklamelink), som jeg er meget glad for. Her kan man købe forskellige plader (hjertevafler, belgiske vafler, pandekager, panini, toast osv. som er nemme at udskifte og bruge efter behov.
Samtidig har det et smart lys-system, hvor det lyser grønt, når vaflen er færdig, hvilket altid er meget, meget længere end jeg intuitivt ville tro. Det tog mig virkelig lang tid at gennemskue og indtil da mislykkes mine vaffelopskrifter altid.
Så er du en af dem, der aldrig kan få det til at fungere og som oplever, at dine vafler skiller, når du åbner jernet så er her årsagen: Du har bagt dem ALT for kort tid.
You’re welcome😅
Hej Jane. Nu er 6. uge gået. Og jeg synes egentlig det er gået ok.
Men! Jeg er altså udfordret på det med at få lavet mad.
Derfor har jeg i 2 eller 3 uger nærmest levet af forskellige vafler/chafler. Fordi de er nemme at have med på job. Og jeg får lavet portioner der er store, så der er til flere dage. Jeg bruger dem som Rugbrød, så der kommer salat og pålæg på.
Jeg arbejder 4 dages uge, 9,5 time.
Jeg har lavet forskellige vafler både tun(1æg,1 dåse tun😊 den er nok øverst på listen) sammen med pikant vaflerne.
❓❓❓Er det nok med nogle æg og kødrester om “morgenen” og 2 vafler til aften????
Du siger ofte “keep it simple”.
Men er det for simpelt?
Min hjerne forsøger at fortælle mig, at jeg ikke kan nøjes med det. Der skal variation til. Og så mister jeg vist modet og motivationen lidt.
Venlig hilsen
Pia Nielsen
Hej Pia
Ift. det simple synes jeg, det er fint. At det er realistisk er klart det vigtigste.
Men det lyder umiddelbart som for alt lidt mad. At underspise kraftigt er ikke anbefalet, da det giver nogle helt andre problemer henad vejen, hvilket forsinker resultaterne. Har du mulighed for at prøve at logge din mad i et par dage og sende mig data om hvor du lander på kcal, kulhydrat, protein og fedt?
Mener du sådan på en af de der apps? Eller bare hvad jeg spiser?
Ja i en app. Det vil give dig et billede af hvor meget du får af de forskellige makronæringsstoffer og det kan være relevant, når vi skal undersøge om noget skal rettes til.
Så dit opslag med kyllingevafler og blev også henvist til de her … taken by surprise … hvordan spiser du dem? Som underlæg til noget andet og evt. hvad.
Ja med pålæg, som sandwichbrød, som suppebrød osv. Tunvaflerne er forbavsende gode. Så mærkeligt faktisk😅
Det må prøves 😄
Mægtig lækkert og mættende :-) Vi har investeret i Tefal snackcollektion og har da i hvert fald ikke fortrudt.
Kan vafler lavet med tun fryses, hvis vi laver til stak?
Ja det kan de sagtens. Put mellemlægspapir imellem, så er de nemme at tage på enkeltvist bagefter :)
Tun vaflen er hermed afprøvet… Mega hit…
Den bliver dog et stk paradis, hvis der kommer laks i også…..MUms…;)
Ej hvor godt! Jeg er også så overrasket over dem. Og lækker idé med laks!
Utrolig nem og velsmagende :-)
Kan også laves i panini-rister, hvis man ikke har vaffeljern.