En af de mærkeligste men samtidig overraskende vellykkede ting, jeg har lavet, er helt klart tunvaffel. Og tunpizzaen. Det lyder så skørt at bruge tun som base i vafler eller pizza, men forbavsende nok fungerer det virkelig fint. Og det smager overraskende lidt af fisk.
Denne tunvaffel er fx dejligt proteinrig, fordi den består af… ja, tun. Og det betyder, at pålægget ovenpå kan blive ganske let. Jeg har valgt en flødeostecreme rørt med dild, lidt salat og friske tomater og det er bare det. Du kan selvfølgelig bruge det pålæg eller topping, som du foretrækker.
Vil du gerne lave tunvafler men uden at få ingredienserne fra fyldet med på indkøbslisten. kan du tilføje tunvaflerne via den selvstændige opskrift her.
Kan du ikke forene dig med at bruge tun i din vaffel? Prøv kyllingevaflerne i stedet.
Udstyr
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
Fyld
- 30 g feldsalat
- 60 g tomater i tynde skiver
Dildcreme
- 100 g flødeost naturel
- 1 spsk dild friskhakket
- 0,5 tsk løgpulver
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dræn væsken fra tunen og kom tunkødet i en skål.
- Riv tunen fra hinanden med en gaffel.
- Kom æg, salt og peber i skålen og rør det godt sammen.
- Opvarm vaffeljernet, kom tunmassen på og bag den som en vaffel, til den er gennemstegt (som oftest er længere tid, end du tror). Lad den afkøle.
Dildcreme
- Rør flødeost med dild, løgpulver, salt og peber.
- Smør vaflen med dildcremen og fordel salat og tomater over. Krydr til sidst med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tunvaffel fra Keto på 4 uger
Opskriften her er fra Keto på 4 uger – min rigtig udmærkede bog, hvis jeg selv skal sige det.
Tunvaflerne egner sig godt til food prep og du kan fint fryse dem, så du har dem i fryseren til en dag, hvor tiden er lidt knap.
Jeg synes, de er supernemme at lave i vaffeljernet (Tefal Snack Collection) og jeg havde ingen problemer med at de hang i. Men de skal bage relativt længe. Jeg lod mine bage indtil jernet lyste grønt igen og så var den lige til at vippe ud med en gaffel.
Da vi lavede dem til foto, da vi lavede bogen, kan jeg huske, at Columbus (fotografen) sagde: Sig mig, skal der ikke tun på, hvis det skal være en tunvaffel? Og nej, det skulle der jo faktisk ikke😅
Har lige spist denne tunvaffel til frokost og den blev overraskende god og vellykket. Godt inspireret af dit serveringsforslag blev det med en dild-cremefraiche, cherrytomater, avocado og ærteskud (sidstnævnte, som min lokale Føtex heldigvis er begyndt at forhandle regelmæssigt). Den er virkelig mættende og det bliver ikke sidste gang jeg laver den!
Hvad er din erfaring med vaffeljernet ifht rengøring?
Jeg syntes tidligere (billigere) vaffeljern har haft problemer med at overskydende dej sovser ind i hele maskinen og at det bliver umulig at rengøre.
Det synes jeg også gælder her. Hvis dejen ryger ned under pladerne, brændes det nærmest fast og det er dødsvært at komme til. Jeg er blevet god til at putte passende mængde dej i, så jeg oplever det ikke så tit længere.
Pladerne dødnemme at rengøre, da de bare tages af og puttes i opvasken.
Kan man mon putte bagepapir på inden ? Nogen der har prøvet det?
Jeg har ikke prøvet det endnu, men jeg synes tit, jeg har læsere, der har skrevet om at de gør det.
Har lige lavet tunvaflen, og d smagte skønt. Har ingen vaffeljern, og stegte den simpelt og nemt på en tefalpande 22 cm i diameter
Ej hvor fedt at det også blev godt👏🏼