Tunvaffel med dildcreme og tomat


En af de mærkeligste men samtidig overraskende vellykkede ting, jeg har lavet, er helt klart tunvaffel. Og tunpizzaen. Det lyder så skørt at bruge tun som base i vafler eller pizza, men forbavsende nok fungerer det virkelig fint. Og det smager overraskende lidt af fisk.

Denne tunvaffel er fx dejligt proteinrig, fordi den består af… ja, tun. Og det betyder, at pålægget ovenpå kan blive ganske let. Jeg har valgt en flødeostecreme rørt med dild, lidt salat og friske tomater og det er bare det. Du kan selvfølgelig bruge det pålæg eller topping, som du foretrækker.

Vil du gerne lave tunvafler men uden at få ingredienserne fra fyldet med på indkøbslisten. kan du tilføje tunvaflerne via den selvstændige opskrift her.

Kan du ikke forene dig med at bruge tun i din vaffel? Prøv kyllingevaflerne i stedet.

tunvaffel med dildcreme

Tunvaffel med dildcreme og tomater

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 30 g feldsalat
  • 60 g tomater i tynde skiver

Dildcreme

  • 100 g flødeost naturel
  • 1 spsk dild friskhakket
  • 0,5 tsk løgpulver
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Dræn væsken fra tunen og kom tunkødet i en skål.
  • Riv tunen fra hinanden med en gaffel.
  • Kom æg, salt og peber i skålen og rør det godt sammen.
  • Opvarm vaffeljernet, kom tunmassen på og bag den som en vaffel, til den er gennemstegt (som oftest er længere tid, end du tror). Lad den afkøle.

Dildcreme

  • Rør flødeost med dild, løgpulver, salt og peber.
  • Smør vaflen med dildcremen og fordel salat og tomater over. Krydr til sidst med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tunvaffel fra Keto på 4 uger

Opskriften her er fra Keto på 4 uger – min rigtig udmærkede bog, hvis jeg selv skal sige det.

Tunvaflerne egner sig godt til food prep og du kan fint fryse dem, så du har dem i fryseren til en dag, hvor tiden er lidt knap.

Jeg synes, de er supernemme at lave i vaffeljernet (Tefal Snack Collection) og jeg havde ingen problemer med at de hang i. Men de skal bage relativt længe. Jeg lod mine bage indtil jernet lyste grønt igen og så var den lige til at vippe ud med en gaffel.

Da vi lavede dem til foto, da vi lavede bogen, kan jeg huske, at Columbus (fotografen) sagde: Sig mig, skal der ikke tun på, hvis det skal være en tunvaffel? Og nej, det skulle der jo faktisk ikke😅

tunvaffel med dildcreme og tomat

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Tunvaffel med dildcreme og tomat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Har lige spist denne tunvaffel til frokost og den blev overraskende god og vellykket. Godt inspireret af dit serveringsforslag blev det med en dild-cremefraiche, cherrytomater, avocado og ærteskud (sidstnævnte, som min lokale Føtex heldigvis er begyndt at forhandle regelmæssigt). Den er virkelig mættende og det bliver ikke sidste gang jeg laver den!

    Svar
  2. Hvad er din erfaring med vaffeljernet ifht rengøring?
    Jeg syntes tidligere (billigere) vaffeljern har haft problemer med at overskydende dej sovser ind i hele maskinen og at det bliver umulig at rengøre.

    Svar
    • Det synes jeg også gælder her. Hvis dejen ryger ned under pladerne, brændes det nærmest fast og det er dødsvært at komme til. Jeg er blevet god til at putte passende mængde dej i, så jeg oplever det ikke så tit længere.

      Pladerne dødnemme at rengøre, da de bare tages af og puttes i opvasken.

      Svar