Tuntatar med gomadressing


Denne tuntatar med gomadressing er en skøn og nem forret til gæster. Især hvis man skal være mange. Den kan nemlig fadserveres og ser både lækker og indbydende ud i fadet.

Tuntatar er en evig favorit hos mig. Jeg har næsten altid de samme elementer i, såsom avokado, rødløg og agurk men resten varierer jeg lidt. Denne opskrift har fået lidt finthakket chili og forårsløg i også og så er den vendt i den lækre gomadressing.

Det er en god idé at sikre, at tunen har været frosset i mindst 24 timer, før den skal spises rå. Du kan købe tun i sashimikvalitet hos din fiskehandler. Jeg har brugt tun-loins, der har været frosset i denne opskrift.

Tuntatar med gomadressing

Tuntatar med gomadressing

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Til valgfrie toppings:

Sådan gør du

  • Skær tunen i små tern.
  • Skær avokado og agurk i små tern og hak rødløg og chili. Snit forårsløg fint.
  • Vend hele balladen sammen i en skål og vend gomadressingen ind i.
  • Anret på fad, pres lidt frisk limesaft over og drys med hakkede sojaristede mandler, fintsnittet forårsløg og ekstra fintsnittet chili (eller server toppings ved siden af til høflig selvbetjening.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er gomadressing?

Du kender måske godt gomadressing, hvis du har spist på sushi-restauranter og fået enten fisk eller grøntsager med gomadressing til. Gomadressing er en sesamdressing, der er lavet med bl.a. sesamsmør (tahin) og sesamolie. Den smager uhørt godt.

Du kan lave den selv ved at følge min opskrift på gomadressing eller du kan købe en færdig. Jeg køber dem tit, må jeg indrømme. Købeversionerne er lidt høje i kulhydrat (omkring 20 g pr. 100 ml) så det kan jo være et personligt valg.

Tuntatar med gomadressing

Tun og goma er et perfekt match og gomadressingen smager også pragtfuldt til tuntataki. En tuntatar smager også bedst, hvis den er rørt med en velsmagende dressing. Dressingen skal helst både have noget salt, noget fedme, noget sødt og gerne noget lidt skarpt. Og gomadressingen er perfekt der.

Nogle gange varierer jeg det og bruger fx en købt gomadressing som base men rører den så selv yderligere op med ekstra tahin (for fedme), ekstra soja og lidt frisk limesaft. Så lækkert jo.

Skøn forret til gæster (eller lækker frokost)

Tun er ret dyrt, så det er ikke hverdagskost. Men jeg laver det tit til gæster. Det er nemt, fordi det kan laves i forvejen og alle synes, det smager godt. Du kan i øvrigt også sagtens spise dobbelt portion og så lade det være din frokost.

Du kan sagtens portionsanrette den på tallerkener, men det nemmeste er bare at losse den på et fad og drysse med toppings inden servering. Jeg havde mine toppings ved siden af her pga. kræsen medspiser.

Tuntatar med gomadressing

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tuntatar med gomadressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?