Tundeller med chilimayo


Med disse tundeller er vi i afdelingen for nemme frokoster. Nemme men stadig velsmagende frokoster.

Tundeller med chilimayo - nem og sund og hurtig frokost

Tundeller med chilimayo

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Chilimayo

 • 4 spsk mayonnaise rørt med chilipulver eller cayennepeber

Sådan gør du

 • Dræn tunen for vand og rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Sørg for, at tunen er helt findelt.
 • Saml tunmassen til små frikadeller og steg dem på begge sider på en varm pande i rigeligt kokosolie.
 • Rør en hurtig chilimayo sammen, hvis du ikke har en i køleskabet allerede.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er ikke så tit, jeg tyr til dåser, når jeg skal spise, men det hænder, som fx når jeg laver pizzaen med tunbund. Husk dog at kvinder, der ønsker at blive gravide eller er gravide, som ammer eller børn kun bør spise op til 1 dåse tun om ugen og at børn under 3 slet ikke skal spise tun, heller ikke i dåse. Det skyldes, at de store rovfisk kan have et højt indhold af kviksølv.

Jeg har to 11-årige, der elsker tun, så de skal holdes lidt i snor her.

Problemfisk og forbrugerhandlingslammelse

Det er blevet svært at være forbruger, ikke?

Spis gerne fisk, for fisk er så sundt, men undgå tun, haj og rokke, og hvis du køber dåsetun, som er lidt bedre, så lad være med at købe de dyre (og lækre) med pæne hele stykker tun, for de er fra store rovfisk, som har nået at ophobe mere kviksølv end de små. Husk også de fede fisk, men hvis du spiser laks, så undgå at den kommer fra Østersøen pga. indholdet af dioxin og undgå også at den kommer fra norsk opdræt pga. indholdet af miljøgifte og medicinrester.

Jamen det er da ren fest at skulle tage stilling til alt det. Jeg forstår virkelig godt, hvis man som forbruger føler sig handlingslammet.

Sådan gør jeg

Hvad gør jeg selv? Jeg skyder egentlig lidt med spredehagl. Jeg vil gerne spise fisk, så jeg går efter at spise forskellige typer fisk. Fisk handler jeg næsten altid hos min lokale fiskehandler, dels fordi udvalget her er større end i supermarkedet, og dels fordi han har færøsk laks. Og så er han god til at lokke mig  til at prøve nye fisk.

Men jeg er sørme heller ikke for fin til dåserne og spiser både dåsetun, makrel og torskerogn, og jeg køber også fryserfisk, da det tit er lidt billigere.

Hvad gør du?

Med den festlige intro får du her den faktisk ret lækre opskrift på tundeller med chilimayo.

Tundeller med chilimayo - nem og sund og hurtig frokost

Server gerne med en grøn salat og lidt citronbåde.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Tundeller med chilimayo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hej Marianne – hold da helt fast, nej det kan bestemt ikke passe😅
   Jeg har lavet beregningen på ny og den ser meget mere rigtig ud nu.
   Tak❤️

   Svar
 1. Halløj, og tak for inspirerende læsning!
  Lige et par spørgsmål:
  Jeg er ikke meget for tun i vand – kan jeg bruge i olie i stedet?
  Ift. øget saltindtag og KETO, går det an at tage salttabletter, og så følge doseringen på bøtten?
  Venligst
  Nanna

  Svar
  • Hej Nanna
   Du kan sagtens bruge tun i olie, men du skal gå efter dem, der er lavet med olivenolie. De kan være svære at finde og er ret dyre. Derfor køber jeg dem i vand.

   Jeg synes ikke det er optimalt at bruge salttabletter. Du skal tage omkring 10 for at matche bare 1 tsk salt og det bliver simpelthen for mange tabletter at skulle gå og sluge hver dag. Salt i stedet din mad godt og suppler med 1-2 tsk salt derover, som du kan pøse på argukeskiver, drikke i vand, drikke som bouillon, saltlakridste eller hvad du nu foretrækker.

   Svar
 2. Tundeller er så lækre, men suger såååå meget fedtstof. Jeg bager derfor tunfarsen i et tærtefad. Desuden har jeg har stor succes med fine stykker af forskelligfarvede peberfrugt i farsen. Klart en af ungernes favoritfiskeretter.

  Svar
 3. Jeg er ikke den store fan af Po-fiber, da jeg synes, maden bliver urimelig tør. Forleden lavede jeg chorizo-kødboller med Po fra Keto-bogen – de blev så tørre, at de faldt fra hinanden. Jeg har også prøvet det i fiskefrikadeller og alm frikadeller – samme resultat. Jeg bruger hellere et æg og lidt Husk (den gule). Det eneste, jeg synes, Po-fiber egner sig til er pizza-bund.
  Hvad er grunden til, du er gået væk fra Husk og i stedet anbefaler Po-fiber?

  Svar
  • Jamen det er faktisk mest at min mave bare slet ikke kan med husk-fibrene mens det virker til at Pofiber slet ikke generer. Jeg har ikke oplevet at forskellen i konsistens bliver markant anderledes. Om noget synes jeg, jeg er sluppet for den lidt gummiagtige konsistens, som jeg synes, at husk nogle gange kunne give.

   Men med det sagt, så bruger jeg faktisk kun meget sjældent nogle af delene. Min mave har det bare bedst uden for mange fibre.

   Svar
 4. Hej Jane

  Må jeg spørge, hvilken købe-mayonnaise, du bruger, når du ikke laver den selv?

  Og er det en fejl i din bog, at der ikke står, at der skal pofiber i tunfrikadellerne der? Jeg ved godt, at det ikke er helt samme opskrift, men jo næsten.

  Kh Mai :-)

  Svar
  • Jeg køber økomayo i tube fra enten Irmas eget mærke eller en fra Brugsen, jeg ikke husker mærket på. Lavet på rapsolie.

   Jeg ved ikke med tundellerne. Måske ændrede vi opskriften, måske er det en forglemmelse??‍♀️

   Svar
  • Er det sandt? Mine hænger helt fint sammen. Måske var det ikke tydeligt nok, at vandet skal drænes fra tunen? Det har jeg rettet opskriften til.

   Svar
 5. Mener at jeg på et tidspunkt læste, at Tænk havde lavet en dåsetun-undersøgelse, hvor Rio mare var “sikrest” (smager også bedst), og netto’s den blå dåse var den værste “synder”, når det kom til tungmetaller.

  Svar
 6. Jeg køber meget gerne lokalt for at støtte de mindre butikker og lokal området. Men fiskehandleren hvor vi bor har bare ikke gode fisk. De er matte i øjnene og skællene er ikke blanke. Så de fiskehandlere der ligger i Torvehallerne har besøg af mig et par gange om ugen. Det er fordelen ved at arbejde i København.
  I øvrigt er det bare mega lækkert at handle lækre råvarer derinde udvalget er fantastisk.
  PS. Har lige spist dine advocado fritter med chilimayonnaise ohhhh la la, deles nej dobles op og dele ok.

  Svar
  • Du er da også heldig at være i nærheden af Torvehallerne! der ville jeg også handle, hvis jeg var på de kanter! Så indbydende altså! :)

   Svar
 7. Jeg synes også det er virkeligt svært. Har efterhånden begrænset mig til dåsefisk og torsk og rødspætte fra supermarkedet. Havde ikke hørt det med østersølaks – Har ellers prøvet at undgå opdræt, men hvis de heller ikke må være fra Østersøen? :/ Kommer ikke så meget ved en fiskehandler, så mest derfor jeg ikke får ret meget forskelligt. Det kunne være jeg skulle gøre det noget mere, det er bare så dyrt…

  Svar