Tun-pizza, altså pizza med tunbund? Ej, det er sgu for mærkeligt, tænker du måske, men hør lige på mig her. Det smager ikke mærkeligt! I promise!
Tun-pizza
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Bund
- 1 dåse tun i vand 105 g drænet vægt
- 1 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
Fyld (brug din egen favorit – her er, hvad jeg brugte):
- 50 g tomatpassata / mosede tomater
- 50 g revet ost
- 100 g cherrytomater skåret i mindre stykker
- 50 g oliven
- tørret oregano til drys
- krydderurter fx basilikum
- 1 spsk Basilikumpesto
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Dræn vandet fra tunen og hæld kødet i en skål. Rør det igennem med en gaffel, så det bliver findelt. Rør æg og loppefrøskaller i og rør godt rundt.
- Klat tundejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og form den rund. Jeg brugte en dejskraber.
- Forbag bunden i 20 minutter, eller indtil den er fin gylden.
- Tag den ud og løft den fra bagepapiret med en bagespatel. Smør tomatsovsen på bunden og fordel revet ost ud over. Fordel cherrytomaterne, oliven og drys med oregano. Bag i ovnen, til osten er smeltet. Ca. 10 minutter, fik min.
- Drys med finthakket basilikum inden servering og dryp lidt pesto over.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det smager faktisk rigtig godt!
Bunden bliver fast og mulig at håndholde og nærmest sprød sgu, og tunsmagen er slet ikke så gennemtrængende.
Vegas reaktion var: Uhm mor, den smager som RIGTIG pizza! Indrømmet, det er meget, meget længe siden hun har smagt en rigtig pizza, men denne gik altså bare rent hjem. Og herefter spiste den lille dame hele pizzaen rub og stub, imens jeg skrev det her indlæg, og jeg nåede kun lige at få en smagsprøve. Typisk!
Low Carb tun-pizza
Idéen til tun-pizza har jeg nappet fra de tyske low carbere.
Jeg er ind imellem lidt i kontakt med dem, fordi Spis dig mæt & glad jo er udkommet dernede, og de er altså ret begejstrede for bogen. Tjek lige de überpositive anmeldelser bogen får på tyske Amazon.
En enkelt giver bogen bundkarakter, fordi hun ikke synes, morgenmadsopskrifterne egner sig til at tage med på kontor, men ellers siger de allesammen ting som “bedste LCHF-bog” , “lækre og nemme opskrifter” og “smukke billeder”. Og så kan jeg egentlig godt leve med det med kontoret.
Nå men tyskerne lavede tun-pizza forleden, og jeg kopiererede straks idéen. Genialt altså! Virkelig lækker og mættende frokostpizza med utroligt få kulhydrater. Desuden er bunden mælkefri, hvilket jeg ved, at flere af jer har efterspurgt også!
NB: Tun er noget, man skal være varsom med, hvis man er gravid, gerne vil være gravid eller hvis man er barn. Er du ude efter en opskrift med blomkål i stedet for tun, vil jeg anbefale dig den gode opskrift på Fast og næsten sprød blomkålspizza.
Tak for lækker opskrift!
Jeg har også lavet den med makrel i tomat, og det fungerede super godt! Så undlader man bare tomatpastaen fra opskriften og tilføjer ost direkte på, og hvad man nu ellers har lyst til af toppings.
Mums!
Tak Jane
Ej vildt! Det skal jeg da klart prøve!
Lige så godt den smager fra den alm. ovn lige så godt smager den fra airfryer(med samme antal grader som i ovnen) opdagede jeg her til aften.
Ej hvor fedt! Det prøver jeg næste gang :)