Tunpizza – pizza med tunbund


Tun-pizza, altså pizza med tunbund? Ej, det er sgu for mærkeligt, tænker du måske, men hør lige på mig her. Det smager ikke mærkeligt! I promise!

Tunpizza

Tun-pizza

Føj til favoritter Udskriv Pin
Ny opskrift på low carb pizza!
1
|
30 minutter

Ingredienser

Bund

Fyld (brug din egen favorit – her er, hvad jeg brugte):

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Dræn vandet fra tunen og hæld kødet i en skål. Rør det igennem med en gaffel, så det bliver findelt. Rør æg og loppefrøskaller i og rør godt rundt.
 • Klat tundejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og form den rund. Jeg brugte en dejskraber.
 • Forbag bunden i 20 minutter, eller indtil den er fin gylden.
 • Tag den ud og løft den fra bagepapiret med en bagespatel. Smør tomatsovsen på bunden og fordel revet ost ud over. Fordel cherrytomaterne, oliven og drys med oregano. Bag i ovnen, til osten er smeltet. Ca. 10 minutter, fik min.
 • Drys med finthakket basilikum inden servering og dryp lidt pesto over.

Noter

NB: Tun er noget, man skal være varsom med, hvis man er gravid, gerne vil være gravid eller hvis man er barn. Læs om Fødevarestyrelsens anbefalinger HER.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det smager faktisk rigtig godt!

Bunden bliver fast og mulig at håndholde og nærmest sprød sgu, og tunsmagen er slet ikke så gennemtrængende.

Vegas reaktion var: Uhm mor, den smager som RIGTIG pizza! Indrømmet, det er meget, meget længe siden hun har smagt en rigtig pizza, men denne gik altså bare rent hjem. Og herefter spiste den lille dame hele pizzaen rub og stub, imens jeg skrev det her indlæg, og jeg nåede kun lige at få en smagsprøve. Typisk!

Low Carb tun-pizza

Idéen til tun-pizza har jeg nappet fra de tyske low carbere.

Jeg er ind imellem lidt i kontakt med dem, fordi Spis dig mæt & glad jo er udkommet dernede, og de er altså ret begejstrede for bogen. Tjek lige de überpositive anmeldelser bogen får på tyske Amazon.

En enkelt giver bogen bundkarakter, fordi hun ikke synes, morgenmadsopskrifterne egner sig til at tage med på kontor, men ellers siger de allesammen ting som “bedste LCHF-bog” , “lækre og nemme opskrifter” og “smukke billeder”. Og så kan jeg egentlig godt leve med det med kontoret.

Nå men tyskerne lavede tun-pizza forleden, og jeg kopiererede straks idéen. Genialt altså! Virkelig lækker og mættende frokostpizza med utroligt få kulhydrater. Desuden er bunden mælkefri, hvilket jeg ved, at flere af jer har efterspurgt også!

NB: Tun er noget, man skal være varsom med, hvis man er gravid, gerne vil være gravid eller hvis man er barn. Er du ude efter en opskrift med blomkål i stedet for tun, vil jeg anbefale dig den gode opskrift på Fast og næsten sprød blomkålspizza.

Tunpizza Keto pizza

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Tunpizza – pizza med tunbund”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Døjede lige ned st få den rund og tynd – den smuldrede lidt – men….et stykke bagepapir over og glatte på vagepapir – det vsr let og de blev tynde og flotte

  Svar
  • Ift. at lykkes med opskriften, er jeg sikker på, man sagtens kan. Ift. at spise low carb, som jeg gør og derfor undgår alle kornprodukter, kan man jo ikke. Af samme grund er det ikke noget, jeg har erfaring med.

   Svar
 2. Rigtig lækker pizza!! Sprød og mættede rigtig godt..
  Jeg kom dog en hel spsk HUSK i, tænkte det var det samme som loppefrøskaller i størrelsesforhold..
  Min topping var også hjemmebrygget med tomat pure, 1 tomat, 1/3 squash, lidt pepperoni, og godt med havati flødeost.. oregano og chiliflager på toppen.
  Er glad for jeg havde en masse fyld med smag i, da jeg synes tunsmagen træk lidt for meget igennem..
  Bestemt ikke sidste gang den laves.. ?

  Svar
  • Nej loppefrøskaller er de grove skaller. Fiberhusk består af pulveriserede loppefrøskaller. De kan sagtens bruges men du skal cirka halvere mængden, vil jeg tro.

   Svar
 3. Jeg skal til kage/pizza fødselsdag, og tænkte på at lave denne tunpizza og medbringe den. Kan man lave tunpizzaen om aftenen og spise den kold næste dag? Eller kan den genopvarmes i mikrobølgeovn? Jeg glæder mig til at smage den, men er spændt på konsistensen dagen efter… Tak for dine gode opskrifter, jeg har også bøgerne :-)

  Svar
  • Jeg har ikke lige prøvet genopvarmning i mikro men i almindelig ovn går det fint. Og jeg tænker også den fint kan spises dagen efter.

   Har du overvejet kyllingepizzaen? det er jo lidt samme koncept men den kan jeg faktisk bedre lide. Og den spiser jeg tit kold dagen derpå.

   Svar
 4. Når bunden er forbagt og man tager den at bagepapiret, skal den så bare på en bageplade uden bagepapir, en riste eller hvad gør I nå den skal i ovnen igen??

  Svar
  • Du løfter den bare lige fra papiret for at sikre, at den ikke klistrer fast og bager den videre på samme papir.

   Svar
 5. Super dejlig og mættende pizza. Brugte mandler i stedet for valnødder og forårsløg i stedet for basilikum (da det var det vi havde i haven), og til sidst et drys snittet spidskål på toppen.

  Svar
 6. Spændende, det vil jeg prøve til min familie. Så kan min ældste datter også spise med (begetar med undtagelse af fisk) Hvor mange personer er der til i opskriften? Hvis man fx vil bruge det til aftensmåltid?

  Svar
  • I denne opskrift har jeg skrevet til 1 person så den ville jeg gange med det antal personer, der skal spise med til aftensmaden :)

   Svar
 7. Har du en holdning til typer af tun? Jeg mener, fra et dyre-velfærds-etisk synspunkt i forbindelse med at tun fiskere får delfiner osv med i garnene? Også ved du noget om tungmetalindhold i dåsetun? Har du en holdning til det?

  Svar
  • Ja holdninger har jeg masser af. Jeg køber kun MSC-mærket tun og spiser i det hele taget ikke tun ofte. Tungmetalindholdet kan være pænt højt, dog er det oftest lavere i dåsetun end i friske tunbøffer, fordi dåsetun ofte kommer fra små fisk. At begrænse sit tunindtag til en gang om ugen, tror jeg er ok. Selv spiser jeg kun tun 1-2 gange om måneden.

   Svar
 8. Dette er den bedste LCHF-pizza, jeg har lavet. Og den er også børnevenlig :-)
  Jeg er lidt bekymret for at spise meget tun, så tredje gang jeg lavede den, brugte jeg en halv dåse torskerogn i stedet. Det smagte også dejligt. Og torskerogn er ultra-nem at mose og røre sammen med æg, olie og fiber husk.
  Jeg bruger i øvrigt en sjat oliven-olie i dejen. Det synes jeg fungerer godt.

  Svar
  • Jeg synes ikke at tunen smagte så meget igennem og bacon på ville smage genialt! Jeg har tit brugt baconstykker i tunmousse og det er så nice!! :)

   Svar