Tunsalat rørt med wasabi og fyldt i en avokado er en nem, sund og mættende madpakke, der ikke kræver det helt store.
Nogle gange tror jeg, vi bliver så hængt op i, at vi gerne vil gøre tingene så godt som muligt, og det er også superfint. Min pointe her på bloggen er, at din mad ikke behøver være perfekt. Den kan også bare være “god nok”. Der er et liv, der skal leves derude også jo!

Tun med wasabi i avokado
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 1 dåse tun i vand i vand
- 2 spsk mayonnaise
- 1 Lidt wasabipasta kan udelades
- lidt hjertesalat
- sesamfrø til drys
- frisk koriander
- 1 avokado
Sådan gør du
- Dræn tun for vand og rør godt sammen med mayo og wasabi.
- Anret i madkassen eller på tallerken sammen med hjertesalatblade og lidt sesamfrø og pak avokadoen i også.
- Når du skal spise, tager du maden ud, skærer avokadoen op og anretter det på en tallerken og du har nu en fin frokost.
- Hav evt. lidt udskårede grøntsager med til at gnave i ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONHurtig madpakke med tunsalat
Den hurtige madpakke her med tun er måske ikke så elegant, men den er et fint eksempel på, hvordan man godt kan spise en god og mættende frokost, selvom man har glemt at købe ind. At blande lidt wasabi i tunen er et nemt trick til lige at stimulere smagsløgene lidt ekstra.
Bemærk at Fødevarestyrelsen anbefaler, at gravide, ammende og børn max spiser 1 dåse tun om ugen pga. indholdet af kviksølv. Læs mere om anbefalingerne HER.


Mere madpakke-inspiration?
Tjek den Store Madpakkeguide eller anskaf dig et eksemplar af MADGLAD, som indeholder et helt kapitel fyldt med sunde og lækre madpakke-idéer.
Du kan også se alle mine frokostopskrifter lige her.

Det sidste her var en reklame for egen bog. Bare lige så vi har det på det rene!
Hej. Har levet efter få kulhydrater det sidste halve år, med tydeligt vægttab, spiser omelet med skinke og ost, hver morgen, forskelligt grønt til, nu har jeg imidlertid fået et ubehageligt problem, går rundt med en kraftig saltsmag og meget mundvand, kan jeg få for meget nitrit gennem skinken? Har du hørt om dette før, prøver at udelukke skinken,det er meget ubehageligt, ellers har jeg det rigtig godt, med den kost. Vh.lsa.
Hej lis
Nej, jeg synes umiddelbart ikke helt jeg genkender det, du beskriver med saltsmag og meget mundvand. Tværtimod hører jeg mest fra folk, der lider af mundtørhed i forbindelse med low carb. Spørg evt. lægen om det er noget, du skal være obs på.
Det ville være underligt om det skulle skyldes for meget nitrit fra skinken men du kan jo fint prøve at udelukke skinke eller købe øko-skinke, som er nitritfri.
Tak for fin og enkel inspiration til madpakken.
Jeg har tit madpakker med, hvor jeg har plukket inspiration her fra din blog, og kollegerne roser den tit :)
Jeg har altid et par dåser tun i skuffen, for så kan jeg hurtigt røre en tunsalat sammen til madpakken, når der ikke er rester fra aftensmaden eller andet spændende i køleskabet.
Og jeg er helt enig i, at maden ikke skal være perfekt: Jeg mener, den skal mætte, gøre en glad og tilfreds, og ikke give ondt i maven.
Tak for at du tit fremhæver denne vigtige pointe, for der kan være rigeligt med steder, hvor man gerne vil være perfekt.