Trøffelmayonnaise


Trøffelmayonnaise er en virkelig lækker og smagfuld dip, dressing eller “kold sovs” til fritter og et lækkert stykke kød. Den kan også bruges som smørelse i fx en Chaffelsandwich eller snasket dressing i en lækker burger.

Smag din trøffelmayonnaise til!

Mayonnaisen skal smages til, da mængden af trøffelolie virkelig afhænger af, hvor kraftig du vil have den og hvilken olie du bruger. Jeg har brugt en hvid trøffelolie og mayonnaisen endte med en ret så kraftig smag af trøffel. Trøffel er sådan en ting, hvor mere ikke altid er bedre.

Du kan også vælge at bruges ca. 2 tsk trøffepuré i stedet. Men igen, smag til! Trøffel kan blive overkill – og det er ikke så lækkert, hvis det overdøver alt andet på tallerknen.

Hvilken olie er bedst til mayonnaise?

Dette spørgsmål er svært for her kommer vi lidt til at skulle vælge mellem kvalitet og smag. Grrr….

Din trøffel mayonnaise vil smage meget igennem af den olie, du vælger at lave mayonnaisen på. Olivenolie kan være en smule bitter og smage lidt hen af græs og ikke alle er ok med det.

Hvis jeg laver mayo selv, bruger jeg olivenolie eller avokadoolie (NB: den bliver altså ret grøn – haha!) Jeg ønsker ikke at spise nævneværdige mængder rapsolie og solsikkeolie og vindruekerneolie.

Men helt ærligt så foretrækker jeg den nemme løsning og køber derfor mest bare færdig mayonnaise, selvom den er lavet på rapsolie. Sådan må man gå på kompromis nogen gange. Hvis du også bruger købemayo kan du blot blande den op med tøffelolie eller trøffelpuré.

trøffelmayonnaise

Trøffelmayonnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas (2 dl)
|
5 minutter

Ingredienser

 • 1,5 dl olie olivenolie eller en der er mere smagsneutral
 • 1 æg
 • 2 tsk dijonsennep
 • 2 tsk citronsaft eller eddike
 • 0,5 dl trøffelolie afhænger meget af hvor kraftig den er, smag til!

Sådan gør du

 • Find din stavblender og blenderglasset frem.
 • Kom det hele æg i glasset.
 • Kom resten af ingredienserne oveni. Vent dog lidt endnu med trøffelolien, eller tilføj ca. halvdelen.
 • Kom din stavblender i glasset, helt til bunds.
 • Blend let indtil mayonnaisen begynder at samle sig i bunden. Kør derefter op og ned, så du får alle ingredienserne samlet.
 • Smag til og tilføj (evt. det sidste af) trøffelolien. Det afhænger meget af hvilken olie du bruger og hvor kraftig en smag du vil have.
 • Smag evt. yderligere til med sennep og eddike/citronsaft.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nem hjemmelavet mayonnaise

Denne mayonnaise er lavet ud fra opskriften på Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (idiotsikker opskrift). Den bruger jeg ofte som base for alle mulige forskellige mayonnaiser med smag. Du kan også prøve Svampemayonnaise, Bacon-mayonnaise eller Parmesan-mayonnaise.

Nogen oplever, at den idiotsikre mayonnaise alligevel ikke er så idiotsikker og alligevel fejler. Jeg aner ikke hvad, der gør den forskel. Men hvis den skiller, kan du tilføje en ekstra æggeblomme og blende igen, så skulle den gerne samle sig på ny. Det virker iøvrigt også på en skilt bearnaise.

Hele min samling af mayonnaise, dressing, dip og pesto kan du finde lige her: Dip, dressing og pesto.

trøffelmayonnaise

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Trøffelmayonnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvad tænker du om at bruge mandelolie til mayonnaise? Hvis jeg bruger halv olivenolie og halv mandelolie, er olivensmagen ikke så gennemtrængende.

  Svar
  • Det synes jeg lyder glimrende! Jeg synes også avokadoolie fungerer fint men man skal lige abstrahere fra farven😁💚

   Svar