Trøffelkugler


Disse trøffelkugler er inspireret af den klassiske havregrynskugle, jo altså bare uden havregryn – haha! For at holde kulhydraterne nede er de lavet med mandelmel i stedet for havregryn.

Til trøffelkuglerne har jeg brugt både almindelig mandelmel og fedtreduceret mandelmel. Du kan blande de to meltyper i det forhold, du foretrækker, men det fedtreducerede mandelmel har den fordel, at det er proteinrigt og fiberrigt og på den måde får en kugle, der mætter mere eller fylder mere i maven.

Min opskrift er lavet i forholdet 1:2 mellem den fedtreducerede og den almindelige mandelmel. Du kan også vælge at bytte den fedtreducerede mandelmel ud med fx groft kokosmel.

Trøffelkugler med smag af…

I opskriften på trøffelkugler har jeg skrevet en masse smagsvarianter ind. Jeg synes, du skal vælge en af dem og ikke bare gå med grundopskriften. Den er lidt kedelig i sig selv.

Jeg gik med rom-varianten denne gang og den hitter altid. Det er jo en slags romkugle. Der kom en lille tyv forbi, imens jeg lavede dem og der forsvandt to, da jeg kiggede væk, så de er vist godkendt.

Trøffelkugler, den alternative havregrynskugle, lavet med mandelmel

Trøffelkugler

Føj til favoritter Udskriv Pin
25 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Grundopskrift – trøffelkugler

Smagsvarianter, vælg én:

Romkugler, tilsæt:

 • 2 tsk romessens eller rigtig rom

Kanelkugler, tilsæt:

Orangekugler

 • 5 dråber orangeolie eller revet skal af 1 øko-appelsin

Kaffekugler

Baileyskugler

 • 2 spsk baileys

Sådan gør du

 • Rør alle ingredienserne sammen med en gaffel, til massen er helt ensartet. Det kræver lidt armkraft, især ved større portioner. Du kan også blot bruge din hånd, så varmen den smørret op og gør det lidt nemmere at ælte sammen.
 • Tril til kugler af ca. 10-12 gram stykket og put på køl.
 • Tril dem evt. i kokosmel eller kakaopulver.
 • Opbevar dem i en lukket beholder i køleskab (eller fryser, hvis impulskontrollen er udfordret)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Keto fatbombs

Disse trøffelkugler indeholder stort set ingen kulhydrat, så egentlig er de en form for ‘fatbombs’. Fatbombs er et udtryk for et ‘fedttilskud’, som nogle bruger på Keto, og det kan såmænd være fint nok. Der er altid en risiko for overspisning, når vi blander fedt, sødemidler og kakao (sorry for at være lyseslukker her). Men forestiller man sig, at du har en dag, hvor du bare MÅ have noget og hvor du er ok med at ofre kalorieunderskuddet på den konto, så vil disse være længder bedre for dig at spise end en tilsvarende sukkerholdig variant.

Med disse vil du kunne være tilbage på sporet øjeblikkeligt efter, for du har ikke kompromitteret til kulhydratindtag, kun dit kalorieindtag. Kan du følge mig i den forskel? Og nogle dage er bare sådan og så tager vi kampen op en anden dag.

Jeg har i øvrigt også disse romkugler som også er en slags ‘fatbombs’.

Konfekt og juleslik

Disse trøffelkugler kan fint også få sin plads til konfektbordet til jul, evt. sammen med almindelige havregrynskugler til ‘de andre’

Selvom disse trøffelkugler er Low Carb er det stadig i kategorien “søde sager” og selvom én trøffelkugle ikke vejer tungt i kulhydratregnskabet, indeholder de altså en del kalorier pr. stk. Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du se energibergningen pr. stk nederst i opskriften.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Trøffelkugler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg synes, de hver især har lidt forskellig funktion. Som du kan læse i teksten har jeg eksperimenteret med forskellige fordelingsmuligheder og faktisk har jeg også lavet dem med fedtreduceret mandelmel alene.

   Svar
 1. Til orange-trøffelkuglerne skriver du orange dråber eller skallen af øko-citron.
  Når det nu er orange-trøffelkugler, der er tale om, hvordan kan det så være, det er skallen fra en citron og ikke en appelsin, der skal i?

  Mvh.

  Svar