Trøffelchokolader med peanutbutter-swirl. Kan du mærke tænderne løbe i vand?
Oh my, har jeg en lækkerbidsken til jer i dag! Lækre trøffelchokolader, der smelter i munden blandet med creamy peanutbutter.
Holy Moly, det er farlige sager! Og nu hvor vi har haft søde sager to dage i træk her på bloggen, lover jeg, at de næste mange indlæg bliver med rigtig mad. Vi kan jo ikke leve af søde sager, uanset hvor meget nogle af os ville ønske, at det kunne lade sig gøre.
Måske skyldes overvægten af de søde sager, at jeg har haft ondt hele ugen. Ondt i munden.
Siden hele visdomstandsudtagelsen sidste fredag faktisk. Det har ikke gjort sådan ondt-ondt, det har bare spændt helt vildt og det blev bare ikke rigtig bedre.
Måske blev det i virkeligheden faktisk lidt værre, som dagene gik.
Efter seks dage måtte jeg fx stadig tage smertestillende, hvis jeg ville sove hele natten, og jeg har haft svært ved at tygge rigtig mad.
I går ringede jeg endelig til tandlægen og fik en tid, og det viste sig, at tanden ved siden af havde rykket sig, så den nu pressede på en tand i overmunden. Han sleb den hurtigt til og allerede i dag synes jeg, det går bedre. Så nu håber jeg, det snart er et overstået kapitel.
Men nu til det vigtige: trøffelchokolader!
Trøffelchokolader med peanutbutter-swirl
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g mørk chokolade 70-85% (jeg brugte 85%)
- 50 g smør
- 2 spsk peanutbutter smooth (den fra Urtekram er fænomenal)
- lidt havsalt (kan udelades)
- 5 Steviadråber (kan udelades)
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i vandbad og rør smørret ud heri.
- Tilsæt et par drys havsalt. Det fremhæver chokoladesmagen og jeg elsker simpelthen bare saltsmag i chokolade. Det er også her du tilsætter stevia, hvis du ønsker den sødere.
- Hæld chokomassen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en gammel madkasse) og dryp peanutbutter i med løs hånd.
- Rør nu lidt rundt i overfladen med en gaffel eller kniv, der hvor peanutbutteret er, så du får den flotte peanutbutter-swirl.
- Sæt massen i fryseren i 30 minutter eller lad den stivne i køleskab.
- Tag ud og skær den i firkantede stykker. Opbevar på køl og server direkte fra køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
TIP: Den første portion, jeg lavede, forsvandt alt for hurtigt (don’t ask). Så da jeg skulle teste opskriften igen (i den gode sags tjeneste, naturligvis), tilføjede jeg 2-3 dråber anisolie (adlink) til portionen. Det blev de BESTEMT ikke ringere af, så har du anisolien i skuffen, fra dengang vi lavede de überlækre iskonfektchokolader med lakridssmag så overvej at bruge dem her. Øj, øj, øj!
De er lækre men jeg synes det er svært at få jordnøddesmørret fordelt godt. Det ender med at ligge i store klumper. What to do?
Køb den der hedder smooth fra Urtekram. Det er det eneste mærke, jeg kender, der er flydende nok til at lave swirl.
De ser virkelig flotte ud, men et eller andet sted virker det alligevel lidt som en fordel lige nu, at jeg ikke bryder mig om peanuts… (men min hjerne arbejder på højtryk for at udtænke et alternativ…) ;-)
Hvad med mandelsmør eller cashewsmør?
OMG…. det er næsten lidt fejt på den fristende måde, at du viser sådan nogle lækre goodies…. tak for evigt-god inspiration!
He he, velbekomme :)
Det er perfekt! Har haft saadan lyst til at lave noget med chocolade og peanutbutter de sidste par dage og her er saa svaret. De ser laekre ud og skal helt sikkert proeves i eftermiddag.
Rigtig god weekend og god bedring.
Veronica
Tak Veronica – og du kan glæde dig. De er så gode!!
For vildt inspirerende blog og bøger du har. TAK for det. Er længere tids tilløb er jeg nu endelig gået igang m lchf- kost. Den 1.uge er klaret og jeg har det GODT ;-) men må absolut vente m guf og kage ting en tid endnu. Når det blir tid vil jeg glæde mig voldsomt til at sætte tænderne i de her choko/peanut lækkerier. Håber at du får en god weekend m færre smerter – forhåbentlig ingen. Bedste hilsner AnneKatrine
God idé at gemme de søde sager til et senere tidspunkt. De løber jo ingen steder ;-)
Mums, det ser så lækkert ud. Jeg elsker chokolade og peanut, så en fantastisk opskrift. MÅ dog holde mig lidt i skindet, da jeg lige har nogle striks lchf dage. påsken fik mig til at spise lidt for mange kulhydrater. Men en god læring, da jeg indså at jeg ikke savner min oppustet mave og min sukkertrang.
God idé! Jeg kunne også godt have brug for at skære de søde sager lidt fra men den her tandpine påvirker min beslutningsmuskel ;-)
Nøj de ser gode ud! Og nemme – ku være de sku blive min fredags-treat :D
Er så småt kommet i gang igen med LCHF-inspireret livsstil, efter pause siden december… Har det bare bedre med færre kulhydrater. Det blev dog uden kold tyrker, som jeg ellers synes er nemmest at styre, da jeg samtidig er trappet ud af noget stærkt medicin. Sukker hjalp på abstinenserne, hvilket jeg egentlig fandt lidt skræmmende eller i hvert fald tankevækkende. Og 2 x abstinenser ku jeg ikke lige overskue. Men nu kører det – stadig med moderate mængder frugt og lidt gode sager (som disse peanut-lader), men uden korn og raffineret sukker. Min krop slapper allerede mere af :)
Hvor er det fedt at høre! Godt gået af dig!!
Mon ikke de kan laves med crunchy peanutbutter…? Det er hvad jeg har og de lyder da sygt lækre.
Tjoh, det kan de vel godt. Jeg syntes bare den creamy var nemmest at få til at “swirle” :)
Lækkert