Trøffelbearnaise


Trøffelbearnaise er en superlækker sauce, som er helt oplagt at servere til gæster, hvis man skal have noget virkelig godt kød. Den klassiske bearnaise begejstrer jo i forvejen de fleste, og i denne opskrift har den fået et ekstra pift med trøffel. Det smager forbavsende lækkert.

Trøffelbearnaise

Trøffelbearnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
Klassisk bearnaisesauce med trøffel
6
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk bearnaiseessens ca.
  • 3 spsk frisk estragon
  • 2 tsk trøffelolie afhængigt af hvor kraftig den er, smag til lidt efter lidt
  • evt. frisk trøffel
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved lav varme og hæld det over i en lille kande, lad det hvide bundfald/valle blive i gryden. Hvis smørret er blevet meget varmt, så lad det evt. køle en smule af.
  • Hak estragonen fint.
  • Kom bearnaiseessens, lidt salt og æggeblommer i en lille gryde og pisk det godt sammen så det begynder at skumme en anelse ved meget lav varme.
  • Hæld en smule smør i æggeblandingen og pisk det godt sammen inden du tilsætter mere. Tag evt. gryden af varmen så saucen ikke skiller.
  • Hæld smørret i lidt ad gangen, så du har en homogen sauce som emulgerer og bliver tykkere. Fortsæt til du har brugt alt smørret.
  • Rør trøffelolie og estragon i.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt syre eller mere trøffelolie. Det er også lækkert med en smule cayennepeber for at bryde det fede lidt.

Bearnaisesauce med trøfler

Bearnaise er jo en af mine favoritsaucer og nu er turen så kommet til trøffelbearnaise. Til daglig spiser vi tit blomkålsbearnaise og ellers laver jeg jo bearnaise i min Thermomix, som har et bearnaiseprogram. Ja, et program, som nærmest laver den for mig.

Her har jeg dog taget udgangspunkt i, at du ikke har sådan en maskine, og du får derfor den klassiske tilberedningsmetode på bearnaise

Saucen har jeg smagt til med trøffelolie, så det nu er en trøffelbearnaise. Trøffel skal altid doseres lidt varsomt, så det ikke overdøver og overtager hele retten. Der kan være stor forskel på den trøffelolie man køber, så put lidt i ad gangen og smag til.

Skal det være ekstra lækkert, kan du supplere med friskrevet trøffel. Hvis du vil have det i selve saucen, skal det i til allersidst eller bare rives over ved servering.

Tip til bearnaise, der skiller

Skiller saucen, kan man røre 1 spsk isvand eller en isterning i og se, om den ikke samler sig igen. Gør den ikke, skal man starte forfra i en ny gryde, men er den bare skilt og ikke blevet til røræg, kan man som regel bruge den skilte sauce i den nye.

Jeg synes, det kræver muller at piske en god bearnaise og har ofte taget genvejen og brugt min Bamix Stavblender (se min maskinpark HER). Jeg har aldrig oplevet, at en bearnaise er skilt. når jeg har brugt den.

Hvad spiser man til trøffelbearnaise?

Trøffelbearnaise skal helst have et seriøst stykke kød med godt med smag og gerne med noget struktur og fedtmarmorering. Det kunne fx være en god côte de boeuf eller en tyk ribeye, som er langtidstilberedt og grillet og derefter skåret i skiver, som jeg har gjort i denne opskrift: Sådan steger du den perfekte bøf.

Her kommer saucen bedst til sin ret.

Jeg har estimeret saucen til 6 personer og det er måske i underkanten, for da saucen jo er fed og fuld af smag, skal der tit kun en klat til for at give den gode smag. Og spiser I mere end én ret, vil der helt sikkert være til flere end 6 her.

Se flere forslag til lækker gæstemad her: nytårsopskrifter

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Vil du gerne af med vinterkiloene inden sommerferien, er det nu, du skal starte.

Læs mere her: Sommerklar med Madbanditten

 

 

0 kommentarer til “Trøffelbearnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?