Denne cheeseburger er den vildeste burger, jeg nogensinde har lavet, tror jeg. Det er burgeren for oste-elskere, for det er ost med ost på og så lidt ekstra ost. Og snask. Masser af snask. Og en smule grønt! Held og lykke med at spise op! Selv må jeg kapitulere med rester på tallerkernen!
Ingredienser
Burger-brød
- 200 g ost revet
- 2 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
- smør eller kokosolie til stegning
Bøffer
- 600 g hakket oksekød
- 80 g revet ost
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk chipotle chili
- salt og friskkværnet peber
Salsa
- 500 g tomater
- 50 g rødløg
- 2 grøn chili
- 1 håndfuld frisk koriander
- lidt limesaft
- et par stænk tabasco
- salt og friskkværnet peber
Snasket burger-dressing
- 250 g mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk chipotle chili
Andet
- 8 skiver bacon sprødstegt
- 8 skiver flødehavarti
- 8 salat
Sådan gør du
Brød
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Del dejen i 8 lige store dele og form dem til kugler. Pres dem flade og steg dem i smør eller kokosolie. Du kan også bage dem i ovnen. Det er lidt nemmere. Giv dem her 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Salsa
- Skær tomaterne i små tern og knug dem fri for væske i et stykke køkkenrulle. Bland dem med finthakket rødløg og de øvrige ingredienser. Lad gerne trække lidt.
Burgerdressing
- Rør alle ingredienser sammen.
Bøffer
- Rør det hakkede oksekød sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Form kødet til fire lige store hakkebøffer og steg dem på pande eller grill. Lad flødehavartiskiverne smelte over bøffen i slutningen af stegetiden.
- Saml din burger med salat, bøf, dressing, salsa og alt det gode og server. Velbekomme!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Denne triple cheeseburger er fra dengang jeg og en stribe andre bloggere, kogebogsforfattere og semi-kendisser lavede burgerbog med Hellmanns. Måske kan I huske det.
Jeg skrev om det her: Big Burger Book.
Bogen blev solgt i nogle få butikker rundt omkring, og alle opskrifterne blev bragt på en hjemmeside, der var lavet til formålet. Projektet endte lidt sært ved at Hellmanns delte min cheeseburger på deres hjemmeside med en hvad der virkede til at være en nedladende tekst (men sikkert ikke var det) om, at man vel næppe kunne kalde dette en burger, når der ikke indgik rigtigt brød.
Det fik en række passionerede LCHF’ere til at fare i flint og ville boycotte Hellmanns, og pludselig var vi ret langt væk fra selve hensigten med bogen.
Opskrifter på spændende burgere
Men uanset, så blev det faktisk en ret lækker bog. Fyldt med overdådige og spændende burgere. Og jeg tror jeg vil lege med et par af de andre opskrifter derfra næste gang, jeg skal have burger.
Hjemmesiden med opskrifterne ser ud til at være nedlagt, men jeg synes da ikke, I skal snydes for mit bidrag til bogen. Opskriften på min triple cheeseburger, den ultimative LCHF-burger, får I derfor herunder!
Jeg har virkelig også mange opskrifter på burgere her på Madbanditten. Hvis du er ude efter en burger der er lidt mere simpel men også virkelig lækker, kan jeg virkelig anbefale Keto-burger med chorizo og guacamole.
Jeg faldt lige over min gamle burgerbog og slog direkte op på denne lækkerhed 😋🤩
Det er helt sikkert din opskrift, ud af alle de andre, der får fossen vækket i spytkanalerne 😂🍔🥓🧀
hahaaaa ja, dette her er vitterligt den vildeste burger, jeg nogensinde har lavet! Jeg tror heller aldrig det er lykkes mig at spise den hele. Men nøøøj den er god altså!
Tricket må være at lave 100g bøffer og tilsvarende brød. Hvis jeg laver fuld opskrift så går det galt. Kæmper stadig med “spis op!” retorikken fra barndommen
Hold da helt op hvor smagte den her burger godt. Det er ikke sidste gang vi spiser den. 👍😋
Ja den er vild ikke? Man er nærmest mæt i dagevis😆
Super opskrift-lige mig.
Men forstår jeg det rigtigt at der er 1218 kalorier i hver burger
Lars
Ja det er (desværre) rigtigt. Alt det ost og mayo løber sygt meget op. Til gengæld er det jo nemt at tage elementer fra, hvis det er i overkanten. Jeg har fx aldrig spist den med begge boller.
Kære Jane
Brødet i denne opskrift, er jeg blevet svært begejstrede for. Jeg har lavet dem med både pofiber og husk.
Jeg er dog nysgerrig på om de er keto venlige?
Jeg bruger dem til toast, med masser af ost der smelter og smager skønt. Det er nem morgenmad, madpakke og hurtig frokost, det kan være meget rart nogle gange.
Bh Karen
De består jo af æg og ost, så der kan ikke være mange kulhydrater i dem, tænker jeg :)
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg glæder mig til at afprøve opskriften :-)
Er det muligt at erstatte loppefrøskaller med fx Profiber?
Det tror jeg helt sikkert godt :)
Hej Jane
Kan disse burger-“brød” fryses?
Mvh Birgit
Ja. Jeg fryser stort set alting!
Hej Jane.
Tak for disse burger tema opskrifter, de er bare så lækre! Vi har herhjemme prøvet denne opskrift, cheeseburgerfad og cheeseburger suppe, og de er alle gået rent hjem hos mig og manden, og er blevet lavet flere gange. Vi taler ofte om hvor underligt det er at sidde og have en mega luksus burgeroplevelse og vide at vi taber os :)
Vi siger tak, mange tak!!
Hej,
Hvor mange kcal og kulhydrater er der i denne fantastiske opskrift?
Det kan du lynhurtigt selv regne ud hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk ??
Genialt! Den må prøves! Mon man kan fryse overskydne boller og ta dem op, når tømmermændene mælder sig? :)
Ja det kan man helt sikkert!
Ja jeg ved godt at opskriften er 3 år gammel, men i tilfælde at du af og til ser hvad der ellers bliver skrevet?
Jeg harlavet tripel burger flere gange efterhånden og vi spiser den med glæde ikke ofte, da det hurtigt bliver for meget. Tomat salsaen passer dog rigtig godt til meget forskelligt mad?
Vores svigersøn elsker, som i virkelig elsker dem og spørg meget ofte (for ofte?) om vi ikke skal have det til aftensmad?
Men i dag (25.06 2018) der skal vi have det min mindste datter er lige blevet student og resten af familien vil have kylling burger i bolle osv.
Mand, svigersøn og jeg spiser triple oste burger?
Bliver en herlig aften hvor det er så lunt at vi spiser ud❤️
Håber at du og din familie nyder det fantastiske vejr i 2018
Du kan tro, jeg ser det! Jeg ser alle kommentarer og kommentarerne som din gør mig altid ekstra glad, så tak for den :)
Uha ser lækkert ud. Kan loppefrøskalder erstattes med noget andet
Ja lidt Pofiber eller udelades helt :)
Super lækker opskrift. Er blevet inspireret af en kollega. Men jeg bruger Lifesum, og hvordan skriver jeg mit kalorie indtag ind i forbindelse med dine retter? Eller er det noget jeg skal droppe (gider ikke veje hver enkelt ting)
Nu spørger jeg måske dumt, men hvad er det chipotle chili og hvor kan man få det? Og hvad kan man evt erstatte det med, hvis det i så fald ikke kan købes i en fysisk butik? :-P
Chipotle er som oftest røget jalapeño. Man kan købe dåser med chipotle chili i flere invandre grønthandlere og måske i større supermarkeder.
Oh my God! OH MY GOD! Dem her, som jeg lige har serveret for familien, det er simpelthen SÅ lækkert.
Selv den enormt småtspisende bonus-teenage-finke åd rub og stub! Den salsa løfter lige hele retten så der kommer noget modspil til de fede. Manden tømte i øvrigt lige salsaskålen efterfølgende ??.
Jeg havde ingen loppefrøskaller, men brugte chiafrø i stedet, og det fungerede fint!
Uhm altså, det skal vi KLART ha igen!
Årh ja, det er virkelig den ultimative burger, det her! Sejt at den også faldt i god jord hos teenageren :)
Et generelt spørgsmål til begrebet “revet” ost:
Ofte er der kartoffelstivelse i pakkerne – også de dyrere typer.
Er dette ok eller “skal” man rive selv?
Bruger du selv et bestemt “revet ost -mærke” :)?
Total yndlingsopskrift i øvrigt!
Jeg river altid ost selv. Dels er det ofte billigere, dels slipper jeg for kartoffelstivelse og sidst men ikke mindst kan jeg bruge nøjagtig den ost, jeg vil.
Du har redet mig fra kulhydratsbomber på tømmermændsdage med denne opskrift.
Hvor smager den bare helt afsindig godt! Stiller fuldstændig min trang til alt muligt usundt (læs: kulhydrater) når der er tømmermænd på overarbejde. MUMS og tak :)
Jeg har aldrig været god til at stege bøffer. Jeg er ikke til rødt hakkekød, så resultatet bliver altid til den meget tørre side. Hvordan vurderer jeg, hvornår bøffen har fået nok – lige præcis gennemstegt, men uden at være tør? Har du et bud?
Jeg plejer at stikke en kødnål i bøffen. Hvis der pibler rød saft op, er den ikke stegt. Hvis der pibler klar saft op, er bøffen færdig :-)
Tak – det er en meget enkel metode, som selv jeg burde kunne finde ud af :-)
Lyder lækkert men hvad kan man erstatte loppefrøskaller med, hvis man ikke lige har det?
Jeg brugte chiafrø med succes ?
Den ser vanvittig lækker ud.Min kæreste elsker burger og jeg prøvede forgæves at skaffe bogen sidste år til jul – for at skabe lidt variation over temaet ? ved du om den kan skaffes nogen steder stadigvæk?
Nej, det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror det umiddelbart ikke… :-/