Tre gode frokoster (uden korn)


Tidligere var min frokost altid brødbaseret. Rugbrød med pålæg og noget grønt. Da jeg stoppede med at spise gluten, synes jeg, det var dødsvært at blive ordentligt mæt til frokost. Kan man blive mæt uden brød? Jeg eksperimenterede med et hav af mærkelige glutenfrie brød, og det ene smagte værre end det andet. Og til sidst gav jeg op. Og da jeg begyndte at spise “rigtig mad” til frokost, fulgte mætheden med. I dag består min frokost som regel af rester fra aftensmaden, kød fra kantinens varme buffet, kolde fiskesalater (tunsalat, laksesalat, makrelsalat) eller en noget røget laks med salat til. Det er sjældent, at jeg savner min tidlige brødfrokost, og jeg skammer mig ikke længere over at spise kød/pålæg uden brød under.

Når det så er sagt, så er det bare af og til dejligt at lægge sit pålæg på noget. Især hvis det skal gå hurtigt, eller man er på farten. Eller hvis man er i gang med at fase brødet ud eller teste en periode uden brød og har brug for noget, der ligner det, man plejer at spise. Så er det, man kan bruge de geniale knækbrød med grøntsagsrester. Her er tre gode frokoster, som jeg fik ud af dem:

Knækbrød med smør, kamsteg og Samsøost fra Thise, knækbrød med hjemmelavet pesto, samme Samsøost og god økospegepølse med urter. En grøn juice af persille, spinat, squash og citron.

Knækbrød med smør og ost, stegte pølser fra Hanegal, en halv avokado med limesaft og lidt tomater. I selskab med min røde favoritjuice.

Knækbrød med makrel rørt med hjemmelavet aioli og rødløg. Et par skiver bacon og en grøn juice.

Og måske en grøn salat med en god olie-eddikedressing som tilbehør.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Tre gode frokoster (uden korn)”

Skriv en kommentar

 1. Ok, det lyder som og ligner den, så den må jeg vist ud og kigge nærmere på i morgen, så jeg kan komme i gang med at juice : )

  Svar
 2. Tak for svar! Kan det passe, at den hedder HR1861? Hvis det er den, så er prisen på ca. 700 kr. jo også noget helt andet, end dem jeg har set på til 3000 kr.!! Jeg har selv en anden Phillips, men den kan stort set ikke presse andet end æbler, pærer og appelsiner, og jeg vil jo have en, der kan presse grøntsager : )

  Svar
 3. Hvad er det for en juicer, du har? Jeg har besluttet mig for at anskaffe en, men synes, det er lidt af en jungle med alle de forskellige mærker og modeller.

  Svar
 4. Uhm…
  Det ser lækkert ud. Frister med sådan en gang knækbrød, men grøntsagspulp kan jeg ikke lige fremskaffe…
  Men al den lækre ost, du har fået og de juicer. Tror, der skal flytte sådan en juicer ind sammen med en foodprocessor, når jeg får et større køkken en gang…
  KH
  – frk. sveske

  Svar