Tournedos med svampe og syltede rødløg


Tournedos med svampe og syltede rødløg er en oplagt og klassisk opskrift til nytårsmenuen. Især hvis I er et lille selskab, er tournedos et lækkert stykke kød at servere. Kunsten er selvfølgelig at stege den flot, så kødet bliver mørt og lækkert. Det får du mit bud på herunder.

Vi er som regel virkelig mange nytårsaften, mindst 10, nogle gange næsten 20, når alle børn tælles med. At stege tournedos eller bøffer til så mange går ikke, så vi helsteger oksekød, ofte oksemørbrad eller culotte – eller begge dele faktisk.

tournedos

Tournedos

Føj til favoritter Udskriv Pin
med svampe og syltede rødløg
2
|
20 minutter

Ingredienser

Svampe og rødløg

Sådan gør du

  • Del kødet i to, hvis du ikke har købt det som færdigtudskårede bøffer.
  • Tag kødet ud af køleskab 30 minutter, før du steger det.
  • Krydr med salt og peber lige inden stegning
  • Varm en pande godt op med smør og en lillesmule olivenolie og steg kødet i 30-60 sek på alle flader, så det får god stegeskorpe.
  • Skru ned til medium varme og tilsæt en ekstra god klat smør og frisk timian og rosmarin.
  • Lad smørret bruse op og brug en ske til at hælde smørret over kødet.
  • En tournedos på 200 g skal cirka stege 3-4 minutter på hver side. Steg hellere for lidt end for meget, synes jeg, der godt kan lide virkelig rødt kød.
  • Lad det trække lidt inden servering.

Svampe

  • Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
  • Steg dem hårdt på en varm pande, så de får god farve.
  • Krydr med salt og peber og evt. krydderurter.
  • Server til kødet sammen med svampene og de syltede rødløg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør og sovs til tournedos

I opskriften på tournedos har jeg lidt svampe og rødløg, som er lækkert men som også er for syns skyld. For en rigtig hovedret vil du gerne have mere tilbehør end det og sikkert også en god sovs/sauce til det magre kød.

Lækkert og gæstevenligt tilbehør er Pommes Anna, som kan laves i forvejen og som bare skal varmes op på dagen. Og skal du have en sauce til er en trøffelbearnaise næsten det ultimative valg. Ønsker du en mere klassisk sauce, er enten rødvinssauce eller svampesauce også lækkert til.

Nytårsmenuen

Jeg har gennem flere år delt min nytårsmenu for inspiration, derudover har jeg også en hel kategori med opskrifter til nytår.

Mangler du inspiration til årets nytårsmenu, har jeg samlet lidt godt til dig lige her:

Hvis du er PLUS-medlem har du også adgang til +Køreplanen til din nytårsaften med opskrifter til både snacks, forret, hovedret, dessert, cocktail og kransekage samt indkøbsliste hertil. 

tournedos
Tournedos

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Tournedos med svampe og syltede rødløg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?