Tournedos med svampe og syltede rødløg er en oplagt og klassisk opskrift til nytårsmenuen. Især hvis I er et lille selskab, er tournedos et lækkert stykke kød at servere. Kunsten er selvfølgelig at stege den flot, så kødet bliver mørt og lækkert. Det får du mit bud på herunder.
Vi er som regel virkelig mange nytårsaften, mindst 10, nogle gange næsten 20, når alle børn tælles med. At stege tournedos eller bøffer til så mange går ikke, så vi helsteger oksekød, ofte oksemørbrad eller culotte – eller begge dele faktisk.
Ingredienser
- 400 g oksemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning + lidt olivenolie
- frisk timian
- frisk rosmarin
Svampe og rødløg
- 200 g svampe fx østershatte, kejserhatte eller karl johan
- syltede rødløg laves i forvejen eller købes
Sådan gør du
- Del kødet i to, hvis du ikke har købt det som færdigtudskårede bøffer.
- Tag kødet ud af køleskab 30 minutter, før du steger det.
- Krydr med salt og peber lige inden stegning
- Varm en pande godt op med smør og en lillesmule olivenolie og steg kødet i 30-60 sek på alle flader, så det får god stegeskorpe.
- Skru ned til medium varme og tilsæt en ekstra god klat smør og frisk timian og rosmarin.
- Lad smørret bruse op og brug en ske til at hælde smørret over kødet.
- En tournedos på 200 g skal cirka stege 3-4 minutter på hver side. Steg hellere for lidt end for meget, synes jeg, der godt kan lide virkelig rødt kød.
- Lad det trække lidt inden servering.
Svampe
- Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
- Steg dem hårdt på en varm pande, så de får god farve.
- Krydr med salt og peber og evt. krydderurter.
- Server til kødet sammen med svampene og de syltede rødløg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør og sovs til tournedos
I opskriften på tournedos har jeg lidt svampe og rødløg, som er lækkert men som også er for syns skyld. For en rigtig hovedret vil du gerne have mere tilbehør end det og sikkert også en god sovs/sauce til det magre kød.
Lækkert og gæstevenligt tilbehør er Pommes Anna, som kan laves i forvejen og som bare skal varmes op på dagen. Og skal du have en sauce til er en trøffelbearnaise næsten det ultimative valg. Ønsker du en mere klassisk sauce, er enten rødvinssauce eller svampesauce også lækkert til.
Nytårsmenuen
Jeg har gennem flere år delt min nytårsmenu for inspiration, derudover har jeg også en hel kategori med opskrifter til nytår.
Mangler du inspiration til årets nytårsmenu, har jeg samlet lidt godt til dig lige her:
- Appetizers til nytår
- Nytårsforret – 7 lækre idéer til forretten nytårsaften
- Hovedret til nytår
- Sauce til nytårsaften
- Nytårsdessert – 8 lækre opskrifter, der kan laves i forvejen
Hvis du er PLUS-medlem har du også adgang til +Køreplanen til din nytårsaften med opskrifter til både snacks, forret, hovedret, dessert, cocktail og kransekage samt indkøbsliste hertil.
0 kommentarer til “Tournedos med svampe og syltede rødløg”