Low carb tortillas med flæskesvær


Forleden fik jeg den idé, at jeg ville lave low carb tortillas med flæskesvær. Keto-tortillas kan vi kalde også dem – haha! Tanken var at erstatte mandelmel med flæskesvær for at give færre kulhydrater, mere protein og derved mere mæthed.

Keto Tortillas med flæskesvær - opskrift på Low Carb tortillas eller madpandekager

Low carb tortillas

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom flæskesværrene i en foodprocessor og blend til det er helt fint støv. Alternativt kan du bruge en pose med flæskesvær og pulverisere dem ved at hamre på dem med en kagerulle eller lignende. Aggressioner ud og madlavning samtidig. Smart!
  • Pisk de resterende ingredienser godt sammen til en homogen masse.
  • Tilsæt de knuste flæskesvær og rør det hele godt sammen.
  • Steg dejen i en smule smør eller kokosolie på en lille pande, til de er gyldne på begge sider.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

En lidt skør idé kan jeg godt se her bagefter, men ikke desto mindre blev det til et lækkert måltid mad.

Vi spiser mange forskellige varianter af low carb tortillas eller madpandekager herhjemme. Rodfrugt-tortillaerne er meget populære, og det samme er tortillaer lavet af blomkålspizzabunden. En helt enkelt omelet-wrap synes jeg også fungerer godt, og det er nemt og dejligt og hverdagsagtigt.

Men nu har januar jo været striks LCHF måned herhjemme, og selvom jeg her i den sidste uges tid er begyndt så småt at øge kulhydratindtaget lidt igen, er Søren superstriks stadig. Og respekt for det jo!

Disse lw carb tortillas med flæskesvær er en opgraderet version af omelet-wrappen. Der er stadig lidt æggefølelse, men de fungerede godt med fyld, synes jeg. Og de har fungeret fint til en hurtig frokost i hverdagene også.

Og så fik vi jo tilføjet endnu en tortilla-variant til repertoiret.

Som fyld ville jeg bruge det vanlige texmex-agtige fyld: krydret kylling eller kød, salat, tomat, rødløg, revet ost, salsa, guacamole, jalapenos og evt. cremefraiche

Børn og madlavning

En af de ting, jeg ikke er så stolt af er, at jeg ikke har været god til at have mine børn med i køkkenet.

Altså jeg havde dem med, da de var helt små, men jeg har aldrig fået givet dem nogle basale madlavningsfærdigheder. Trods utallige gode intentioner. Men vejen har været brolagt med undskyldninger som at dagene flyver med venner, fodbold, dans etc.

Men det er sgu for dårligt.

Men lidt er som bekendt bedre end ingenting, så jeg kan stolt fortælle, at vi er begyndt at have onsdag som børnemaddag, og så skiftes Silas og Vega.

De må selv bestemme menuen inden for rimelighedens grænser (det skal være sund/rigtig mad og ikke fx nachos, som Silas ellers foreslår hver gang, det er hans tur), og de skal selv lave indkøbsliste osv.

Silas’ livret er madpandekager med mexikødsovs og guacamole, så det skal han og jeg lave sammen i aften. Ungerne får en almindelige tortilla til deres fyld, og de voksne kan jo så passende spise disse.

Keto Tortillas med flæskesvær - opskrift på Low Carb tortillas eller madpandekager Keto Tortillas med flæskesvær - opskrift på Low Carb tortillas eller madpandekager Keto Tortillas med flæskesvær - opskrift på Low Carb tortillas eller madpandekager
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Har du brug for hjælp og støtte?

Så kig indenfor i min MadbandittenPLUS-klub. De første 7 dage er helt gratis.

Brug vores lukkede spørgeside til at stille spørgsmål til mig og jeg hjælper dig så godt, jeg kan. Der er med garanti mange, der bakser med de samme ting, du gør. Du er ikke alene🥰

Herudover får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Low carb tortillas med flæskesvær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




      • Jeg tænker at lægge madpapir i mellem, det kunne være rart at lave en stor portion man lige kunne tage op og varme 😃

        Svar
    • Det ved jeg desværre ikke. Jeg spiser jo Low Carb så jeg har ingen erfaring med at bruge high carb meltyper…🤷🏻‍♀️

      Svar
    • Godt spørgsmål, det har jeg ikke prøvet. Men de er ret svære på panden så det kan da egentlig godt være at vaffeljernet er en nemmere løsning.

      Meld gerne tilbage hvis du tester det :))

      Svar
  1. Jeg synes, at dejen blev meget tyk, så jeg puttede 5 gange så meget vand i, som opskriften foreskriver. Jeg syntes nemlig ikke, at dejen flød ud på panden, og jeg tænkte, at de skulle være tynde og ikke tykke … Er din dej meget tyk, når du laver disse tortillaer?

    Svar
    • Det er svært at sige. Det afhænger jo af appetit, køn, hvor mange måltider, man har spist, hvad man spiser til etc. Som kvinde ville jeg nok spise en enkelt og så fylde godt med kød/grønt i. Måske to, hvis jeg kun spiste to måltider den dag.

      Svar
  2. Hej Jane
    Jeg tåler ikke mælkeprotein særlig godt. Har du et godt alternativ til mælen og de lækre fede oste? (og nej soyaerstatningerne er ikke lækre :-(
    Vh Christina

    Svar
    • Jeg plejer at anbefale kokosmælk og i nogle tilfælde kun den fede kokoscreme (den fede del fra en dåse kokosmælk, der har været i køleskabet). Det tror jeg er bedste bud…

      Svar
  3. Tak uhhh her er koldt, men vi var også umanerlig heldig med vejret så det føles slemt.
    Dem kender jeg godt de har lidt bacon tingeling over dem og er vist delikatesse fra Spanien
    Også tak Stella altid dejligt med ideer, jeg er dog så heldig at have en Irma i nærheden men ingen Lidl, men man kan vel heller ikke få det hele ?

    Svar
  4. Nu kan jeg klare at være hjemme igen efter to dejlige uger i solen, for der ligger jo lige skøn skøn inspiration til at komme tilbage på sporet igen, det er dejligt og nu skal køleskabet fyldes op. Tænker i den forbindelse om du kender produktet Rømme som de sælger i Irma? En slags cremefraise som nordmændene har forskellige varianter af. Kan ikke helt finde ud af om det er et godt lchf produkt.
    Hvilke flæskesvær bruger du når du laver disse og for den sags skyld også kylling paneret i flæskesvær? Syntes det bliver meget snasket og vådt når man bruger slagter flæskesvær men har ikke lyst til de mærkelige syntetiske.

    Svar
    • Velkommen hjem til kulden :)

      Og ja, Rømme er super. Jeg har kun brugt det en enkelt gang. Af vane tror jeg, at jeg altid bare køber cremefraiche i stedet.

      Her har jeg brugt nogle spanske flæskesvær i sådan en oval rulle fra Irma. De er lidt mere “puffede” end dem fra slagteren og derfor nemmere at pulverisere :)

      Svar
    • Hvis man ikke lige kan nå i Irma – eller bor et sted uden, så har Lidl gode flæskesvær uden den der fedtkant, der får det hele til at klistre sammen. Men vær obs; der er to forskellige slags hos dem.

      Svar