Torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers


Torskerognssalat på en skive kernebrød smager virkelig dejligt, og jeg ville ikke tøve et sekund med at servere det for gæster.

Her i starten på året kan du købe frisk torskerogn hos fiskehandleren og hvis du er heldig, kan du nå det endnu.

Jeg har selvfølgelig også en opskrift på klassisk stegt torskerogn på ‘rugbrød’, hvis du ikke vil røre den til salat.

Torskerognssalat med kapers og forårsløg

Torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Kogning af frisk torskerogn

  • Fyld vand i en stor gryde og bring det i kog.
  • Pak torskebukserne ind i bagepapir og kom evt. en elastik eller bind en kødsnor om
  • Kom de indpakkede torskebukser ned i gryden, put evt. lidt salt, krydderurter (fx dild) i vandet.
  • Lad torskerognen simre let, vandet skal ikke buldrekoge, nærmere porchere.
  • Den skal koge ca. 30 minutter for hver 500 g den vejer
  • Tag gryden af varmen og lad torskerognen trække i vandet i yderligere 15 minutter.
  • Lad den køle af og pil hinden af, inden den spises.

Torskerognssalaten

  • Rør cremefraiche og mayonnaise sammen i en skål.
  • Smag til med krydderier
  • Skær torskerognen i mindre tern og kom det op i dressingen, mos det godt sammen, så torskerognen bliver finddelt
  • Rør hakkede kapers og forårsløg i og smag til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Frisk torskerogn

Frisk torskerogn er kun i sæson i ganske kort tid her omkring januar/februar/marts. Skulle du vælge at lave denne torskerognssalat med torskerogn fra dåse, skal du heller ikke høre et ondt ord fra mig, og så starter du bare ved punkt 8 i opskriften. Jeg spiser også gerne dåsetorskerogn – stegt på panden med citron og serveret med remoulade fx.

Denne torskerognssalat har derimod fået et frisk forårspust med forårsløg, citron og kapers.

Hver gang jeg spiser kapers, tænker jeg, hvorfor jeg spiser det så sjældent. Kapers gør jo alting lækrere! Forestil dig fx et stykke dampet fisk med en smørsovs til. Lækkert, ikke? Men forestil dig nu et stykke dampet fisk med smørsovs MED kapers i. Megalækkert, ikke?

Ja, du forstår måske, hvad jeg mener.

Påsken er lige om hjørnet

Om lidt er det påske, og det betyder, at du fremover kan få fornøjelsen af nogle dejlige påskeopskrifter her på bloggen. Der kommer både mere til påskebordet, og så kommer der en lille sød sag, som får mine tænder til at løbe i vand bare ved tanken.

Påsken er jo desværre en meget sukkerfyldt højtid, så jeg kan godt lide at spekulere i at skabe lidt modvægt. Både med sunde opskrifter til påskefrokosten og med lidt sukkerfrie søde sager.

Se alle mine påskeopskrifter her

Jeg har også samlet mine bedste tip til en påske uden selvsabotage. Mange, som starter Low Carb eller Keto i årets start, når kun til påske, før de må give efter for det enorme sukkerpres. Jeg håber, indlægget kan hjælpe dig til at det ikke sker for dig.

Torskerognssalat med kapers og forårsløg
Torskerognssalat med kapers og forårsløg

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg bliver nødt til – også her (har gjort det på Facebook-opslaget) – at fortælle om den suveræne torskerogn fra Grøndals Fisk (www.grondals.dk)!
    Den er ikke i dåse – den er ikke tilsat noget som helst – det er ren torskerogn – den er i en “pølse” og er halvkonserves.
    Den smager af … torskerogn … og man slipper for alle de mærkelige ingredienser, som finder vej i dåsetorskerogn.
    :-)

    Svar
  2. 5 stars
    Jeg kan supplere med at fortælle, at jeg bruger de samme ingredienser til tunsalat. Dvs blot udskifter torskerogn med tun i olie. Nogle gange bruger jeg hytteost i stedet for enten cremefraise eller mayonaise.
    Spises med theske af en skål. On the rocks 😁

    Svar
  3. Hej Jane.
    Kan man lave noget smoothie med grøntsager, uden kulhydrater?
    Bruger din KETO bog hver dag, men det halter lidt med grøntsagerne.
    Hilsen Hanne

    Svar
  4. Kære Jane. Du har lige reddet min dag?. Jeg har undgået dåsetorskerogn til nu, men det er bare en nem løsning i madpakken med torskerogn salat.

    Svar
  5. Kære Jane.

    Tak for endnu en lækker opskrift. Torskerogn er godt. Og kapers suveræne ;-).
    Ja, tiden flyver kun stærkere for hvert år. Siger en på 51, der synes at 41 var i forgårs.
    Nyd fødselsdagen, påsken og Paris. Glæder mig til at følge med. Det er så sejt at du rejser alene. Men alenetid er guld-tid.
    Kærlig hilsen Helle

    Svar