Torskerognssalat med karry og æble er en dejlig og frisk pålægssalat til frokostbordet. Den kan både laves med frisk torskerogn, som er i sæson her i starten af året eller med de gode gamle dåsetorskerogn.
Ingredienser
- 400 g torskerogn kogt
- 100 g græsk yoghurt
- 1 tsk karry
- 1 tomat
- 0,5 agurk
- 0,5 rødløg
- 0,5 æble
- 2 spsk bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld torskerognen i en skål og rør den sammen med græsk yoghurt og karry.
- Skær tomat, agurk, rødløg og æble i små stykker og bland i torskerognssalaten sammen med hakket persille.
- Smag til med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Torskerogn er sådan en lidt spøjs ting, som mange af os er vokset op med at spise og som vi derfor godt kan lide. Mine børn, nu teens, elsker det også. Når jeg så siger til dem: ved du godt at rogn er fiskeæg, så synes de, det er superklamt. Men fordi de har spist det som børn, elsker de smagen og spiser det med glæde i dag.
Pålægssalat til frokostbordet og madpakken
Denne her torskerognssalat med karry vil passe rigtigt godt ind på et koldt frokostbord fx til en påskefrokost. Den kan serveres sammen med Wannabe rugbrød eller et andet kernebrød, ligesom jeg har med på billedet.
Jeg har også en del andre opskrifter på virkelig lækre pålægssalater fx æggesalat, karrysild, krebsehalesalat og rejesalat med asparges og dild. Du kan også prøve min anden torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers.
Torskerognssalat med karry vil også være perfekt i madpakken, den smager skønt kold og kan nemt tages med og spises med gaffel sammen med lækkert tilbehør fx wannabe rugbrødet eller grøntsagsstænger.
Den smager VIRKELIG godt – lavede den uden tomat, og spiste den “on the rocks” – helt uden brød, for sådan en provokatør er jeg bare 😅👍🏻😁
MUMS!
hahaaaa det kan jeg også spise on the rocks😆 Folk tror jeg er skør!