Torsk med pesto og grillede grøntsager er en af mine hverdagsfavoritter. Jeg elsker, at den er både nem at lave, vildt velsmagende og med ganske få ingredienser. Pestoen laver jeg selv og på den måde sikrer jeg, at jeg er tilfreds med fedtkvaliteten og sådan et glas holder længe i køleskab, når der er nok olie i. Og at få serveret grillede grøntsager direkte fra grillen er sådan en luksus.

Torsk med pesto og grillede grøntsager
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g torsk
- 250 g squash eller andre grøntsager til grill
- 250 g rød peberfrugt eller andre grøntsager til grill
- 100 g pesto gerne hjemmelavet
- smør til stegning rigeligt af det
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm smør på panden og steg torsken heri.
- Skær grøntsager i grove stykker, vend dem i lidt olivenolie og drys med salt, peber og evt. lidt timian.
- Grill dem på grill (eller grillpande), til de tager farve.
- Anret på tallerken med grillede grøntsager og fordel godt med pesto ud over.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Torsk med pesto – alt glider ned med en god pesto
Vi spiser en del fisk herhjemme. Ungerne er mest begejstrede for laks men er også med på diverse hvid fisk. Hvid fisk kræver bare at der er noget smagsgivende som en god sauce, dip eller som her pesto.
Fisk kan dog godt være lidt svært at skaffe medmindre man har en god fiskehandler, som vi har her i Valby eller man er medlem af en god madklub. Jeg køber gerne torskeloins, som jeg synes både smager bedre og som jeg synes har bedre konsistens og er nemmere at tilberede.
Grøntsagerne på grillen kan være hvad som helst, men især peberfrugt og squash hitter. Asparges er tit med her også og det samme gælder spidskål, som vi helt enkelt bare skærer i kvarte, gnider med lidt olie og salt og griller på grillen.
Jeg har brugt basilikumpesto her men det kunne fint også være både persillepesto eller måske endda ramsløgspesto, hvis vi er i den del af året.
Det bliver da ikke meget nemmere, hva’?
0 kommentarer til “Torsk med pesto og grillede grøntsager”