Torsk med citronsmør og sprød dild


Torsk med citronsmør og sprød dild er et godt eksempel på hvor enkelt og lækkert fisk kan være. Helt klassisk har torsken fået selskab af smør, citron og dild. En kombination, som jo bare virker. Derudover er den krydret med chili og hvidløg, som du kan skrue op og ned for alt efter hvor spicy du vil have den.

Gå ombord i opskriften eller hop ned under opskriften og læs flere tips.

Hvid fisk med citronsmør, toppet med sprød dild. Lækker smag af hvidløg og chili.

Torsk med citronsmør

Føj til favoritter Udskriv Pin
Toppet med sprød dild
2
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær hvidløgene i skiver.
  • Kom smør, olie, hvidløg, chili og citronskal på en pande og varm op til middel varme.
  • Drys fisken med salt og peber og steg i et par minutter på hver side, til fisken er akkurat gennemstegt. Tag den af panden.
  • Kom lidt mere olie på panden og friter dilden lidt ad gangen, lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Server med citronskiver og evt. med dampede asparges eller broccoli til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sådan tilbereder du torsk

Det der med at tilberede fisk er noget mange kan blive lidt nervøse over. Og det kender jeg godt. Torsk er dog virkelig taknemmeligt at tilberede da kødet er ret fast.

Et tip er at vende torsken så lidt som muligt. Giv den 2-3 minutter på hver side – ikke mere. Så undgår du, at den bliver tør og kedelig – eller falder fra hinanden undervejs. Du kan også vælge at tilberede den i ovnen, så skal den have ca. 10-15 minutter ved 180 grader almindelig ovn.

Du kan sagtens spise skindet på torsken også. Det smager skønt, hvis det er sprødstegt. Hvis du vil spise skindet, skal du blot lade den stege på skindsiden og ikke vende den undervejs.

Tilbehør til torsk

Denne opskrift er uden tilbehør, så det skal du lige finde på ved siden af. Jeg vil dog gerne komme med et par forslag til, hvad du kan spise til torsk med citronsmør. Grillede asparges er et rigtig godt bud på lækkert tilbehør eller den lækre lune aspargesalat. Du kan også stege eller grille grøntsager, fx er spidskål på grillen en formidabel sommerspise.

Hvis du er ude efter noget mere simpelt er dampet broccoli eller grønne bønner også altid lækkert. Særligt med smørsovs….

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Torsk med citronsmør og sprød dild”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?