Torsk med blomkålshollandaise


Torsk med blomkålshollandaise er fuldstændig snorlige ift. at spise grøntsager-kød-fedt for dig, der spiser KETO. Og en nem måde at få spist lidt mere fisk.

Særligt fordi blomkålsbearnaisen er så stort et hit, vil jeg her minde om, at det selvfølgelig går lige så fint at lave blomkålshollandaise. Sammen med et stykke sprødstegt torsk og lidt letkogte aspargesbroccoli er det et superlækkert og enkelt måltid.

Torsk med blomkålshollandaise - perfekt KETO aftensmad

Torsk med blomkålshollandaise

4,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
25 minutter

Ingredienser

  • 400 g torsk eller anden hvid fisk
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g aspargesbroccoli eller alm. broccoli til tilbehør, dampet eller let kogt

Blomkålshollandaise

  • 150 g blomkål
  • 0,5 øko-citron saften herfra, smag til
  • 2 æggeblommer
  • 70 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 knsp cayennepeber

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og kog den i letsaltet vand til den er mør, ca. 7-10 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend blomkål og citronsaft med en stavblender til en helt glat puré.
  • Tilsæt æggeblommerne og blend igen.
  • Hæld smørret i, i en tynd stråle, imens du blender.
  • Smag til med salt, peber og cayennepeber.
  • Steg fisken i lidt smør, et par minutter på hver side. Drys med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Spis mere hvid fisk

Hele min familie kan rigtig godt lide fisk og alligevel synes jeg, vi spiser det for sjældent. Eller vi ender alt for tit bare med laks. Måske fordi jeg ved præcis hvordan det skal tilberedes og hvad der er lækkert til? Jeg er nok ikke den eneste der har det sådan.

De hvide fisk som fx torsk kræver lidt mere fedt som tilbehør, da de er meget magre og her kommer blomkålshollandaise til sin ret. Eller en helt klassisk hollandaise for den sags skyld. Du kan også sagtens udskifte torsk med en anden hvid fisk fx lyssej, mørksej, kulmule, kuller eller hvilling.

Hollandaise er jo en smør- og æggeblommebaseret sovs i familie med bearnaise. Her er den bare smagt til med citron, som giver en dejlig let syrlig sovs, som smager perfekt til fisk. Nå ja og så er der skjult en mængde blomkål i den. Win! :) Det er faktisk så lækkert, at det sagtens kunne gå for at være (nem) gæstemad.

Torsk med blomkålshollandaise - perfekt KETO aftensmad
Torsk med blomkålshollandaise - perfekt KETO aftensmad

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Torsk med blomkålshollandaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Til dato, den bedste hollandaise jeg nogen sinde har smagt ? og et mega hit hos resten af familien. Og mulighederne er jo uendelige ? Tak for den ?
    Mvh,
    Conny

    Svar
  2. Jeg tænkte faktisk også på stavblenderen. Ved ikke om det hedder en s-kniv her :) men tænkte bare på, om du bruger det særlige mayonnaise blender-blad fra Bamix eller almindelig blenderkniv :-)

    Svar
    • Nåårh ja, det gør jeg. Bruger S-kniven på Bamix. Faktisk den eneste gang, jeg ikke gør det, er, når jeg pisker fløde til flødeskum. Selv til mayo bruger jeg den almindelige s-kniv. Sikkert mest fordi jeg aldrig har sat mig ind i de andre muligheder – haha :)

      Svar
    • Jeg bruger faktisk stavblenderen her. En almindelig blender kan også bruges, tænker jeg. I en foodprocessor ville jeg vælge S-kniven.

      Svar