Torsk med blomkålshollandaise er fuldstændig snorlige ift. at spise grøntsager-kød-fedt for dig, der spiser KETO. Og en nem måde at få spist lidt mere fisk.
Særligt fordi blomkålsbearnaisen er så stort et hit, vil jeg her minde om, at det selvfølgelig går lige så fint at lave blomkålshollandaise. Sammen med et stykke sprødstegt torsk og lidt letkogte aspargesbroccoli er det et superlækkert og enkelt måltid.
Ingredienser
- 400 g torsk eller anden hvid fisk
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 300 g aspargesbroccoli eller alm. broccoli til tilbehør, dampet eller let kogt
Blomkålshollandaise
- 150 g blomkål
- 0,5 øko-citron saften herfra, smag til
- 2 æggeblommer
- 70 g smør
- salt og friskkværnet peber
- 1 knsp cayennepeber
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og kog den i letsaltet vand til den er mør, ca. 7-10 minutter.
- Hæld vandet fra og blend blomkål og citronsaft med en stavblender til en helt glat puré.
- Tilsæt æggeblommerne og blend igen.
- Hæld smørret i, i en tynd stråle, imens du blender.
- Smag til med salt, peber og cayennepeber.
- Steg fisken i lidt smør, et par minutter på hver side. Drys med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Spis mere hvid fisk
Hele min familie kan rigtig godt lide fisk og alligevel synes jeg, vi spiser det for sjældent. Eller vi ender alt for tit bare med laks. Måske fordi jeg ved præcis hvordan det skal tilberedes og hvad der er lækkert til? Jeg er nok ikke den eneste der har det sådan.
De hvide fisk som fx torsk kræver lidt mere fedt som tilbehør, da de er meget magre og her kommer blomkålshollandaise til sin ret. Eller en helt klassisk hollandaise for den sags skyld. Du kan også sagtens udskifte torsk med en anden hvid fisk fx lyssej, mørksej, kulmule, kuller eller hvilling.
Hollandaise er jo en smør- og æggeblommebaseret sovs i familie med bearnaise. Her er den bare smagt til med citron, som giver en dejlig let syrlig sovs, som smager perfekt til fisk. Nå ja og så er der skjult en mængde blomkål i den. Win! :) Det er faktisk så lækkert, at det sagtens kunne gå for at være (nem) gæstemad.
Jeg er helt vild med din blomkålshollandaise, kunne spise den konstant😊
Ja det samme her. Den og så blomkålsbearnaisen ❤️
Det smager dejligt😊
Hej Jane.
Til dato, den bedste hollandaise jeg nogen sinde har smagt ? og et mega hit hos resten af familien. Og mulighederne er jo uendelige ? Tak for den ?
Mvh,
Conny
Ej hvor skønt at høre. Dejligt I har glæde af opskrifterne❤️
Tak :-) Jeg vil prøve at lave den med olie, og se om det går!
Jeg tænkte faktisk også på stavblenderen. Ved ikke om det hedder en s-kniv her :) men tænkte bare på, om du bruger det særlige mayonnaise blender-blad fra Bamix eller almindelig blenderkniv :-)
Nåårh ja, det gør jeg. Bruger S-kniven på Bamix. Faktisk den eneste gang, jeg ikke gør det, er, når jeg pisker fløde til flødeskum. Selv til mayo bruger jeg den almindelige s-kniv. Sikkert mest fordi jeg aldrig har sat mig ind i de andre muligheder – haha :)
Bruger du s-kniven på blenderen, når du hælder smørret i hollandaise saucen? :-)
Jeg bruger faktisk stavblenderen her. En almindelig blender kan også bruges, tænker jeg. I en foodprocessor ville jeg vælge S-kniven.