Tynde pandekager – helt uden mel!


Tynde pandekager uden mel kan godt være lidt svære at lave, men nu har jeg øvet mig flere gange og vil gerne dele opskriften med jer.

Tynde pandekager uden mel - glutenfri og LCHF

Tynde pandekager – helt uden mel

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk dejen sammen og steg på panden i kokosolie eller smør.

Noter

De er pivgode og smager som almindelige pandekager. Selv drengebarnet kunne lide dem, og det er altså et kvalitetsstempel af dimensioner, når det kommer til sød(ere) sager.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav flere pandekager!

Da jeg skrev mine 10 gode nytårsforsæt overvejede jeg at tilføje et, der hed “lav flere pandekager”, men 10 var sådan et godt tal, og der var ikke lige et, jeg ville undvære, så jeg lod den med pandekagerne ligge. Men tynde pandekager er bare sådan en dejlig spise, men jeg har bare ikke altid haft lige meget held med mine forsøg. Særligt ikke når de skulle være glutenfri og helst også LCHF. Det tætteste, jeg kom var nok disse lækre brunchpandekager, og så selvfølgelig de lækre bananklatter, jeg lavede i weekenden, men som dog nok lige skal justeres en smule for at blive god spise for blodsukkerudfordrede som mig.

Meeen… jeg synes stadig ikke helt, jeg var i mål. Det er svært at bage pandekager af mandelmel og weekendens forsøg med bananklatterne inspirerede mig til at prøve en anden vej. Og det gik godt. Skidehamrende godt, faktisk! Se selv.

Det ligner traditionelle pandekager og smager faktisk også sådan. Og så er de nemme at vende på panden og helt uden mel! Men hvordan?

LCHF - glutenfrie - pandekager

De er blevet en dejlig afveksling i min morgenmad, hvor jeg spiser dem sammen med et kogt æg.

Nu er jeg jo ikke så overskudsagtig, at jeg står og bager pandekager om morgenen på en hverdag, så pandekagerne er altså lavet aftenen før og spist kolde om morgenen. De kunne vel også varmes, men jeg synes, de er fine kolde også.

Så morgenmad er én ting, men ellers kan de både bruges i desserter eller som mellemmåltid. Man kunne også droppe at søde dem og bruge dem som madpandekager. Glimrende! Endelig en nem og medgørlig LC pandekage. Yes!

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

120 kommentarer til “Tynde pandekager – helt uden mel!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Min super gode pandekager:
  3 æggeblommer
  2 dl vand ( mandelmælk-halvt af hver)
  3dl boghvede mel (grov -fin..halvt af hver)
  Lidt salt
  Reven skal af enten ØKO citron-appelsin
  Saften må godt komme med.!!
  Knivspids vanilla pulver..
  Alt røres sammen og æggehviderne piskes og røres forsigtigt i.. steges i olie på en lille pande,og spises med en kvart banan rulles ind og eller ahornsirup ?? ps. Har lavt blodsukker så ingen fare..?? ?

  Svar
 2. Dejen bliver tykkere og tykkere. Så kommer jeg mere væske i. Så tager det 200 år at stege pandekager. Jeg duer ikke til loppefrø skaller. Kan jeg bruge Pofiber i stedet?

  Svar
  • Ja helt sikkert. Pofiber fungerer rigtigt fint synes jeg, men det var slet ikke på markedet i de første mange år, jeg spiste LCHF. Men det fungerer generelt meget bedre, synes jeg.

   Svar
 3. Tip til disse lækre pandekager ?

  Jeg hev dem i ovenen for at holde dem lune mens jeg lavede hele portionen, satte ovnen på 150 grader og det gjorde at de faktisk fik en lækker næsten sprød side, rigtig lækkert.

  Super opskrift dom er en favorit herhjemme ☺️

  Svar
 4. Sukrin kg pris 144 kroner, Husk kg pris 450 kg… LCHF eller Paleo folk eller økologi mennesker og hvad der nu ellers findes… i er allesammen lige skøre… og i er sikkert ikke mere sunde eller raske end normale sunde fornuftige mennesker… vil faktisk kalde det unormalt det i har gang i med at man skal spise på en bestemt måde…. en normal sund og varieret kost og noget motion og man er et sundt og rask menneske og normal vægtig…. men ja køb i bare jeres specielle lchf mad og brug timer på at lave mad på en bestemt måde og med specielle ingredienser som er “tilladt” og ting som “ikke er tilladt”… i er jo lige så skøre eller endnu mere skøre end religiøse mennesker som ikke må spise ting pga. Religion….
  Og det er jo ikke engang fordi dansker kan finde ud af at lave mad. I dur jo ikke til madlavning… men i tror sikkert det at lave simple ting som pandekager og andet pjat er madlavning bare fordi det er en opskrift og specielle lchf varer i bruger. Tosser!

  Svar
  • Hvis nu du en dag kommer ud af din selvbestaltede dommerrolle, ville det være interessant, hvis du havde lyst til at uddybe, hvorfor LCHF som livsstil provokerer dig så meget, at du synes en sådan kommentar er på sin plads.
   Samtidig vil jeg dog lige nævne, at hvis du vil i dialog med nogen på denne hjemmeside, skal du moderere dit sprog. Vi taler pænt og respektfuldt til hinanden her – uanset kostoverbevisning.

   Svar
 5. Hej jane ? Jeg bliver lige lidt forvirret i den her opskrift ? Du ved efterhånden der ikke skal meget til ..? De der ægge hvider.. Skal de bare i skålen med de andre æg osv.. Eller skal de piskes eller hvad er pointen med de hvider ?
  Hvis jeg vil bruge hviden fra alm æg hvad svarer de bæger så til i æg.. ?
  Vil også lige sige at min fødselsdag nærmer sig og på ønskelisten står slf din nye bog, jane ?? big hug Rikke

  Svar
  • Ja bare i skålen med æggehviderne. Jeg brugte æggehvider for at gøre dejen lidt tyndere. Jeg ved ikke helt hvad det svarer til. 3-4 stykker måske. Opskriften er fra 2012 og det er virkelig længe siden jeg har lavet dem… :-/

   Og tak, søde du! <3

   Svar
 6. Hej Jane. Jeg tror også der gik noget helt galt da vi lavede pandekagerne. Vi fuldte opskriften med de 8 tsk HUSK, men pandekagerne blev meget tykke og gummi-agtige, nærmest som tyk slim, der ikke kunne vendes eller bages. Normalt plejer jeg også at blande husk op med vand, før jeg putter det i. Hvad er der mon galt?

  Svar
 7. Jeg lavet dine pandekager i går, og jeg synes det var svært at vende dem, de 3 første blev fine, svær at vende
  Men resten var svært at lave pandekage af, en del gik i stykker og røg i skraldeposen.
  Jeg bruger den gule fiberhusk, og brugte kun det halve af hvad du bruger af den grønne.
  Jeg vil helt sikkert prøve igen, for de smagte godt de gode af dem

  Svar
 8. Jeg hsvde samme problem som flere andre, nemlig at de blev voldsomt tykke og de var slet ikke til at arb med. Efter at have læst rigtig mange kommentarer finder jeg nu ud af at HUSK og FIBERHUSK ikke er det samme! Se det havde været virkelig god info for en nybegynder som mig

  Svar
 9. Hej Jane
  Endnu en superopskrift fra dig. Jeg prøvede dem i weekenden. Jeg havde dog ikke kardemomme og gav den i stedet lidt ekstra citronskal. Multo delikat og ser præcis så lækre ud som på dit billede. Og som en anden siger – også den første blev god. Tusind tak – også for denne opskrift. Jeg elsker din blog og din tilgang. Dejligt at du ikke laver det, der egner sig til LCHF i stedet for at lave alt muligt, som bare er bedst med mel, f.eks. vaniljekranse. Så hellere lade være.
  Jeg får din fjerde bog næste uge – og jeg glæder mig simpelt hen bare. Du er altid en stor inspiration.
  Mange hilsner
  Hanne

  Svar
 10. Hej Jane.

  Nu har jeg søgt og søgt, og jeg har lidt svært ved at finde ud af om jeg skal bruge HUSK, eller om jeg kan bruge Loppefrøskaller fra urtekram?

  De bedste hilsner fra Tanja

  Svar
 11. Hej Jane.

  Har du forslag til hvad man kan proppe i dem, når man gerne vil bruge dem til morgen, fx kødfyld??

  Hilsen Berit

  Svar
 12. Hei Jane. Jeg er en norsk følger og sliter littegrann med en del danske ord. Hva er fromage frais? Jeg vil så gjerne prøve dine pannekaker. De ser og høres kjempegode ut :)

  Svar
  • Fromage Frais svarer til Kvark – giver det mening? et proteinholdigt yoghurtprodukt, kan man sige… men ellers kan du bruge græsk yoghurt :)

   Svar
 13. For det første tuuusind tak for denne side og dine bøger, er lige ved at skifte over fra Dukan til denne fantastike nye LCHF verden..
  Har lavet en lille modifikation på disse nøøøøj de er godt, kom kanel og kardemomme i og lige lidt kokosmel, fuglene synger allerede og jeg glæder mig så meget til i aften når de skal spises altså den jeg ikke lige prøve smagte ;)

  Svar
 14. Hej Jane.
  De her pandekager kommer til at redde mig i lang tid fremover. De smager fantastisk!!
  Jeg undlod kardemomme men tilsatte til gengæld noget vaniliepulver. Brugte flydende sød i stedet for sukrin da det lige var hvad jeg havde i huset. Jeg havde kun fiberhusk og brugte 3 tsk. uden top. Det var nok til at få en passende konsistens på dejen – ikke for tynd og ikke for tyk.
  Tak for dine mange gode opskrifter som vi PCO-piger også kan spise :-)

  Svar
 15. Har lige forsøgt mig med disse pandekager, puha et umuligt projekt – fatter ikke hvordan du kan skrive de er nemme at vende på panden ?? Mine klaskede fuldstændig sammen. Det var umuligt at vende dem i luften eller at få en silikone paletkniv ind under ….. Hvad mon jeg gjorde forkert ??

  Svar
 16. Hvor kan man se fremgangsmåden henne? :)
  Og kan man bruge mælk i stedet for fromage fraich? Hvis man ikke er helt så striks

  Svar
 17. Kære Jane
  Tak for en vidundelig site og for masser af inspiration.
  Jeg har brug for et tip ;) Hvad gør man med ovenstående pandekageopskrift for, at dejen ikke bliver for tyk, når HUSK’en begynder at suge væde? Dejen bliver hurtigt så tyk, at det er stort set umuligt at bruge den. Hvad gør du?
  Tak for hjælpen.
  Hilsen Camilla :-)

  Svar
 18. Hej Jane

  Uhmmm idag er hjemmearbejdsdag, så frokosten står jeg selv for. Dvs at jeg allerede nu havde tænkt mig at den skulle bestå af røget laks og har naturligvis altid advokadoer hjemme. Eneste ting jeg manglede var “tilbehør” = de her lækre pandekager.
  Dog har jeg ik nogle past.æggehvider. jeg tænker at hvis jeg kun lige skal lave til mig selv her til frokost, så kunne jeg evt udskifte de 4½ med bare en gang æggehvide (skilt ad fra de hele æg jeg har). Eller har du evt andre gode ideer til hvad man kunne erstatte det med?
  jeg tænkte måske lidt flødesmøre ost? Eller en større klat fromage F. ?

  Svar
   • Jeg har lige prøvet dine pandekager – er ret ny i det her univers, men trives storartet – og jeg tilsatte ca. 1½ spsk. sesammel fra Funktionel Mad, hvilket gjorde dem endnu mere som “rigtige” pandekager. Det kan klart anbefales.

    Svar